n8 altyazı türkçe karakter sorunu ( biraz farklı )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
n8 altyazı türkçe karakter sorunu ( biraz farklı )
arkadaşlar öncelikle konuyu açamdan önce forumda araştırma yaptım .

altyazılıfilm izlerken ı İ ş Ş Ç ç Ö ö gibi harfler çıkmıyor bunlar yerine kiril alfabesi gibi harfler çıkıyor ki ne demek istediğimiz anladınız siz.

bunun çözümü söyleymiş :

işte altyazıyı açıyoruz ANSI yi unicode digerinide all files diyorum farklı kaydet diyoruz sorun çözülüyor.

fakat bunlar yaptıktan sonra sadece ö ve ç düzedldi geri kalanlar yine aynı.

benim teorim ise şu :

telefon içinde belle yüklü olarak umman - dubai ' den alındı. yani içindeki dillerde sadece 5 dil var ingilzice arapça vs.

acaba bundan dolayı olabilirmi ? eger böylese flash dısında nasıl çözebilirim bu sorunu acil yardımlarınızı bekliyorum . oviyi baglayıp pc den yapabilirmiyim acaba ?

simdiden tskürler.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
malesef yapamazsın flashlaman gerekir

TheMadness

TheMadness

Üye
flash at

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
filmin alt yazı dosyasını notepad++ ile aç ve raç çubuğundan Kodlama - UTF-8 olarak kodla tıkla ve kaydet

bir dene bakalım

najanaja

najanaja

Üye
UTF-8 i bilmiyorumda srt dosyasını not defteri ile aç farklı kaydet yapıp kodlamayı unicode seç bütün karakterler türkçe çıkacaktır denenmiştir. yalnız anlamadığım bu srt dosyasının telefon diliyle hiç bi alakası yok ki srt nin içeriğindeki yazı neyse o yazar ekranda :) bizim forumdakilerde herşeye flash at format at deyip duruyo herkese, boşu boşuna attıracaklar insana :) sen dediğimi yap kardeş flash veya format la alakası yok bu işin boşu boşuna bütün bilgilerin silinmesin :oke:

• Beğen
Tepkiler: shusi ve noss_bar
matchless

matchless

Üye
yazi karakteri icin flash mi atilir ya )) hadi turkce dili olmazda atsin adamcagiz

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Cihazda desteklenmeyen dil ve karakterler olsa tamam flash at da destekleniyorsa gerek yok. Unicode ve UTF-8 i dene. Olmazsa farklı bir altyazı dene, belki altyazı dosyasında sorun vardır ;)

TheMadness

TheMadness

Üye
Fontu türkçe karakter desteklemiyor olabilir telefonun ondan dedim.

najanaja

najanaja

Üye
hala yanlış mantıkla düşünüyosunuz bu işin ne fontla nede telin sistem diliyle alakası olamaz şöyle düşünün elinizde bi tane txt dosyası var içinde mesela " selam naber" yazıyo siz bu txt dosyasını telde açınca telin dili veya fontu italyanca diye bu txt içeriği italyancamı yazacak yani. Buda aynı şey bu srt dosyası not defteriyle açınca içinde normal türkçe kelimeler yazıyo sonuçta olay sadece txt nin kodlamasıyla alakalı başka hiçbir şeyle deil kardeş sen yardım isteyip kaybolmuşsun da :) sen ilk msj da yazdığımı uygula göreceksin sorunun çözülmüş olacak.

• Beğen
Tepkiler: shusi
TheMadness

TheMadness

Üye
hala yanlış mantıkla düşünüyosunuz bu işin ne fontla nede telin sistem diliyle alakası olamaz şöyle düşünün elinizde bi tane txt dosyası var içinde mesela " selam naber" yazıyo siz bu txt dosyasını telde açınca telin dili veya fontu italyanca diye bu txt içeriği italyancamı yazacak yani. Buda aynı şey bu srt dosyası not defteriyle açınca içinde normal türkçe kelimeler yazıyo sonuçta olay sadece txt nin kodlamasıyla alakalı başka hiçbir şeyle deil kardeş sen yardım isteyip kaybolmuşsun da :) sen ilk msj da yazdığımı uygula göreceksin sorunun çözülmüş olacak.

Fontta türkçe karakterler yoksa ne olacak?

tandogucem

tandogucem

Üye
    Konu Sahibi
utft-8 başarılı teşekkür ediyorum.

fakat hala küçük ı ve büyük İ harflerinde hata var :S 2 side Y olarak çıkıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt