N79 Neden Hacklenmedi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
N79 Neden Hacklenmedi?
Merhaba arkadaşlar!
Nokia N79 telefonumu BURADAKİ KAYNAKTAN yararlanarak Phoenix aracılığıyla Navifirm ile indirdiğim Firmware dosyasını flaşladım. Anlatımdaki gibi olumlu uyarılar aldım. JAF yazılımına gerek kalmadı.

Zaten OBDA.CN serfitikam vardı. HelloOX programını serfitikalayıp yükledim. HelloOXu hızlı bir şekilde yüklemiş gibi yapıyor ama aslında yüklenmiyor. Cerf Provisor, file mover, rompatcher gibi HelloOXla derlenen yazılımlar telefona yüklenmiş değiller. Her ne kadar HelloOX Kurulduktan sonra telefonununz hacklendi uyarısı alsamda Hellooxun kurması gereken 4 yazılım kurulmadığı için telefon hacklenmedi. Ne serfitikasız yazılım yükleyebiliyorum. Ne de Rom dosyasındaki başta beep.rng dosyası olmak üzere dosyalar silip ekleyebiliyorum.

HelloOX kurulurken C:\HelloOX2 klasörü oluşturup kurduğu 4 yazılımın kurulum dosyalarını buraya açıyor. SISX uzantılı bu dosyalar serfitika hatası verdiği için serfitikalayıp bağımsız olarak kurmayı denedim. Sadece CerfProvisioner.sisx yazılımı yüklenebildi bu şekilde. HOX2ISMover.sisx, RomPatcherPlus.sisx ve rootcert.sisx dosyalarında ise Yazılımın yüklenmesine izin verilmiyor tarzı bir hata alıyorum. FarklıRompatcher sürümleri de yüklemek istedim ancak olmadı. Yine Yüklemeye izin verilmiyor gibi bir hata alıyorum.

Sorun neden kaynaklanıyor. Nasıl çözebilirim. Yardım lütfen acil.

System X

System X

Üye
konu başlıklarını araştırsan bu kadar dolanmana gerek olmadığını anlayabilirdin.:)

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi

Şu an deniyorum mstf_i arkadaşım. galiba olacak çünkü ilk kez bir RomPatcher programı telefonumda çalıştı. Şu an Trend Micro Mobile Security ve RomPatcher yazılımlarını kurdum. Verdiğin kaynaktan yararlanmaya devam ediyorum. Şimdiden teşekkür edeyim dedim. Süpersin ;)

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
İlk kez bir korpatcher telefonuma sorunsuz kuruldu ama açılmasına rağmen işlemi gerçekleştirmediği için gerekli dosyaların gerekli yerlere atılmasına izin vermiyor. Örenğin InstallServer.exe yi atılması gereken C:\SYS\Bin konumuna yapıştıramıyorum. Çünkü RomPatcher görevini yapmadığı için bu alanlarda değişiklik yapamıyorum.

Zaten Rom Patcher açılırken \sys\bin\Patcher*.LDD Not Found! diye bir ileti ile açılıyor. Z:\ yani romda da bir değişiklik yapamıyorum.

Yol gösterirseniz sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

mstf_l

mstf_l

Üye
o hata bende de bazen oluyor tmquarentine yı c ye tekrar at ve devam et bir daha

Symbianist

Symbianist

Üye
Romda yani z'de zaten flash haricinde değişiklik yapılmaz. Ama arkadaşın da dediği gibi tekrar yapman gerek özellikle de bir dosya yöneticisi kullanman gerek xplore gibi.

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Neden verilen linkteki ilk aşamayı yap(a)madan installserver yöntemine geçtiğimi söyleyeyim ki neden tgquarantina yönteminin başarısız olduğunuda anlatmış olayım.

Bu yöntemde Trend Micro Mobile Security programı da kurularak bir ayar yapılıyor. Sanırım Cye atılan Tgquarantina dosyası da bu şekilde işe yarıyor. İlk yöntemdeki sorunum Mobile Security'nin kurulmasına rağmen açılmaması. Kaldırıp tekrar tekrar yüklüyorum yinede Mobile Security çalışmıyor. Şu an farklı Mobile Security versiyonları indirip deniyorum.

AHKE

AHKE

Üye
modifikasyon uygulamalarından şu konuya bak bn hackledm n79:Sertifikasız-Flashsız En
Basit ve Sorunsuz Hackleme

Symbianist

Symbianist

Üye
Senin telefonda birşey var kesin. Çünkü başka bir n79'da işe yaradı. Format atıp yapmayı dene bir de.

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
En son olarak @delimotor'un önerdiği sistemi denedim ve sonuna kadar sorunsuzca varan tek yöntem bu oldu. Yalnız yine serfitikasız yazılım yükleyemiyorum. Ya da hackleme işlemi oldu, ancak bazı prolarda sadece sorun var. Bu konuyla ilgilenip bilgi veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sadece son bir kez bir bilgi veya bir link almak istiyorum.

Telefonumu normalde navifirmle indirdiğim rm-348 firmwaresiyle güncelledim. Yalnız ben bu sefer firmwareyi Nokia Firmware Editör aracılığıyla düzenleyip ve hatta hackleyip flashlamak istiyorum. UDA dosyası gibi ekstra dosyalara ihtiyaç var sanırım. Bu konuda N79'a özel bilgi ve data var mı? Link verir misiniz?

Aradım ancak bulamadım. N8 C7 gibi telefonlar için bu veriler var ama N79 BULAMADIM. Yardımlara devam edilir ve çözüm bulursam güzel bir konu açzmayı da düşünüyorum. Ve benim firmware versiyonumu kullanan arkadaşlara düzenlenmiş firmware dosyasını ve bilgilerini sunabilirim. Şimdiden sağolun.

----------Eklendi @ 14:51:24 ---------- Yazıldı @ 14:47:45 ----------

Son ekleme son yöntemle serfitikasız bazı yazılımları yükleyebiliyorum. Sanırım hackleme işlemi başarılı oldu. Yalnız bazı prolarda serfitika hatası da verdi.

Yinede Flaslayarak kökten bir değişim yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Symbianist

Symbianist

Üye
Sisteme erişiyorsan ve hala sertifika hatası alıyorsan v 3 destek bölümündeki hack konusuna göz at bir.

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Symbianist arkadaşım Sisteme Giriş Yapabilmek derken, tam olarak ne anlama geliyor. Ben C:\ Hafızasındaki SYS gibi klasörlere erişme ve bunlar üzerinde değişiklik yapabilme olarak anlıyorum. Son yöntem tamamen sorunsuz gibi yüklenndiği gözükse de Rom Patcher çalışıyor olsa da serfitika çözümü olmadı.

Benim Navifirm ile indirdiğim Firmware'yi Nokia Firmware Editor ile düzenleyip, flashlamam lazım. Bana bu konuda çok geniş bir kaynak lazım. N79'u hacklemenin yanında Hex ve Res Editörlerle telefonu tamamen özelleştirmek istiyorum. Beep.rng gibi bazı gereksiz ses dosyalarından kurtulmak istiyorum. Rom Diski tamamen özelleştirmek istiyorum. Telefonumu çok güzel bir şekilde özelleştirdiğim ve hacklediğim zaman gerçekten forumdaki en güzel konulardan birini açacağım.

Bilgi ve kaynaklarınızı bekliyorum.

mstf_l

mstf_l

Üye
sanırsam telefonunu hacklemissin hayırlı olsun simdi de telefona cfw dusunuyorsun bi aralar bende istemistim ama s60v5 gibi fazla mod bulamadıgım icin vazgecmistim eger yapcaksan birkac kisi birlesip bir modlama takımı falan yapabiliriz ama dedigim gibi fazla cfw modu yok sorun bu

Zymenn

Zymenn

Üye
    Konu Sahibi
Evet fazla bir şey yok. Ben sadece yabancı bazı sitelerde phoenixe entegre edilmiş modlu firmware dosyalarına rasladım. Açıkçası güvenmediğim için de hiç denemedim. Bir de orjinal dil sorunu var tabi.

Bir mod ekip kurulursa ben varım. Elimden geleni yaparım. Önce düzenli bir kılavuz ve gerekli araçlar havuzu oluşturmam lazım. Çalışıyorum ve fırsatlar bulduğumda bunu gerçekleştireceğim inşAllah.

Bu arada hack işlemi başarılı gibi gözükse de bazı kurulum dosyalarında yine serfitika hatası alıyorum. Rom Patcher'in eksik çalıştığından kaynaklandığına inanıyorum. Çünkü açılışta Sys/bin *.ldd not found tarzı bir ileti ile birlikte açılıyor. Demeksi SYS/Bin klasörüne aktif olmasına rağmen erişemiyor. Ben CFW ile hack işlemini birlikte yapmayı düşünüyorum. Bu konuda bilgilenip bilgilendiririm inşAllah. İlginiz için sağolun. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt