N73 ün şarjı 1.5 gün zor dayanıyor(yeni batarya ve ilk şarjda 14.5 saat durmasına rağmen)

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
N73 ün şarjı 1.5 gün zor dayanıyor(yeni batarya ve ilk şarjda 14.5 saat durmasına rağmen)
s.a benim 2. el n73üm var, bataryası az dayanmaya başlamıştı(önceden 3 gün gidiyordu) sanırım batarya 2 yıllık falan ben de 20 liraya yeni orjinal batarya aldım ilk şarjda 14.5 saat tuttum fakat telefonun bataryası 1.5 saatte dolup 1.5 günde bitiyorne yapmalıyım ?(ne uyum ama )ve telefonun şarjı bir çizgi inikken açığ kapatınca 3 çizgiye iniyor yardım edermisiniz.Şarjdan dolmadan bir kere bil çıkarmadım sorun telefon da mı acaba?

senin yine iyi dayaniyo benim samsung d900i de 30 dk sarj marj kalmiyo

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
benim eski batarya sağlamken kullanmsam bazen 5 günü bulduruyodu ama yeni batarya neden böyle yaptı anlamadım

ya abi senin aldığım batarya orjinal değil n73 ün orjinal bataryaları en az 40 tan başlıyo

bence aldığın batarya çakma malesef ben 6233 e aldım benim telefon en az 5 gün gidiyo bataryan çakma büyük ihtimal(yada çok oyun oynuyosun )

Mehmet

Emekli Yönetici
Doğru en az 40 tl bende alacaktım vazgeçtım

atakan25

Üye
    Konu Sahibi
değiştirdim bataryayı gidipte zaten batarya çin orjinali fazla birşey bekleyemeyiz şimdi eskisine göre daha iyi teşekkürler yorumlar için daha tam olarak test etme fırsatı bulamadım

Batarya seçiminde önemli olan amper(mah) değeridir.1.5 saatte dolup 1.5 günde bitiyorsa düşük amperli bir batarya oldugunu gösterir.Aynı zamanda şarj aletinin amper değeride çok önemlidir.Mesela Benim kullandıgım P1i telefonumun yanında verilen yan sanayi şarj aletinin amper değer 650 idi ve abartısız 8 saat cıvarında bataryayı doldururdu.Daha sonra sony ericcson damgalı şarj aletini aldım bu ise 700 amper değerindeydi ve şarj süresi yaklaşık 3-3.5 saat ve ömrü ise 4 gün civarı.Tabi ben ikinci el aldıgım için bataryanın akıbeti belli değil yeni batarya ile 2 saat cıvarında doldurur.kullandıgım N73 ile şarj dolum süresi 2,2.5 saat cıvarıydı Pil ömrü ise 2 gün falandı

atakan25

Üye
    Konu Sahibi

teşekkürler abi, tam orjinal batarya alcam ben bilgini göz önünde bulunduracağım

nfsnihat

Üye
Bende telefonun yanında verilen orijinal batarya vardı, fazla kullanımda 1 gün dayanmıyordu. Ebay'dan HongKong Japon üretimi KB markalı bir batarya aldım 2200 Mah. Nokia X3 şarj aleti ile (890ma) yarım saatte doluyor ve telefonu hiç kullanmazsam bir hafta gidiyor. Günde 5 saat müzik+100 SMS+ 1 saat konuşmaya 2 gün dayanıyor.

telefonun bluetootu kullanmadığın zamanlar kapat bide ayarlardan ekran parlaklığını düşürürsen şarjın daha çok gider

bide telefonu kapatma n73'ü kapatıp açınca sarjı en az 2 diş düşüyor neden böyle bende anlamadım