Mutlu: Önemli olan ceza değil, leke

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seriFBurak

seriFBurak

Üye
    Konu Sahibi
Mutlu: Önemli olan ceza değil, leke
Doping kontrolünde B numunesi de pozitif çıkan ve iki yıl müsabakalardan men edilme cezasıyla karşı karşıya olan milli halterci Halil Mutlu, önemli olanın ceza süresi değil, üzerine sürülen leke olduğunu söyledi.

CNN TÜRK'te Barış Kuyucu'nun sorularını yanıtlayan Mutlu, "bu ilacı vücuduma bilerek ve isteyerek almadım. Cezaya gelince bir yıllık ceza ile iki yıllık arasında fark yok. Önemli olan bu lekeyi üzerimde taşımamdır" dedi.

WADA'nın alacağı kararın sadece beklenti olduğunu söyleyen milli halterci, "geleceğimi buna bağlamıyorum... En çok üzüldüğüm nokta tertemiz kariyeri olan bir sporcu olarak bununla yaşamak zorunda olmam" diye konuştu.

Kimsenin 'böyle bir saçmalık' yapacağına inanmadığını kaydeden Mutlu, güveninin kat kat arttığını belirtti.

Vücudunda doping maddesine rastlandığından bu yana yiyip içtiklerine daha çok dikkat ettiğini ifade eden Halil Mutlu, "2008'deki yolda herşey benim elimde... Dördüncü Olimpiyat madalyasını getireceğimi vaad etmiyorum, sadece 'getireceğim' diyorum" dedi.

Milli halterci 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kendisini kanıtlayacağını ve dönüşünde Halter Federasyonu Başkanlığı için aday olacağını açıkladı.

"Yalancı pozitif söz konusu değil"

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü doktoru Kaya Livanelioğlu ise, test sonuçlarının 'yalancı pozitif' çıkmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

'Nandrolone' maddesinin normalde vücutta üretilen bir madde olduğunu kaydeden Livanelioğlu, 2004'te Köln laboratuvarının bu konuda WADA'yı uyardığını, bunun üzerine WADA'nın da 'kararlılık testi' denilen bir uygulama başlattığını söyledi.

Livanelioğlu, Mutlu'ya ilişkin analizlerde bu testin yapıldığını, ancak her iki sonucun da 'kararlı' çıktığını belirtti.

Livanelioğlu ayrıca, sporcuların olası komplolara karşı yiyecek, içecek ve şüpheli gıda maddelerine karşı uyanık olmaları gerektiğini belirterek, "idareciler de bu tip istenmeyen durumlara sporcuların düşmemesini sağlamakla yükümlüdür" dedi.

B numunesi de pozitif

Bulgaristan'nın başkenti Sofya'da geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda üç altın madalya kazanan Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu'nun doping kontrolünde (A) numunesi pozitif çıkmıştı.

Sofya'da yapılan incelemeler sonunda 62 kilo milli halterciden alınan (A) numunesinde yasaklı maddeler listesinde yer alan 'nandrolone' adlı maddeye rastlandı. Mutlu'nun B numunesinin pozitif çıktığı da dün açıklandı.(Özlem Soğukdere / CNN Türk)
 

slayer

Üye
sonuna kadar arkasındayız bu adamın inşallah 4'e çıkarır olimpiyat madalya sayısını ve ona bu pisliği yapanın .. Allah cezasının versin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kdr05
Cevap
1
Görüntüleme
545
Akıncı
schumici
Cevap
3
Görüntüleme
2K
schumici
tragedie
Cevap
2
Görüntüleme
444
'Maxi Genç
Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
500
Doğuş Pertez


Üst Alt