Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Mum Lekesi Nasıl Çıkar?
Eşyalarımızda 1 saniye içerisinde meydana gelen lekeler bize kabus dolu anlar yaşatabiliyor. Oysaki birtakım pratik bilgiler sayesinde bu inatçı lekelerden kurtulmak mümkün. Önemli olan telaş yapmamak ve hızlı bir şekilde lekeye müdahale etmek!

Oluştuğu zaman hiç çıkmayacakmış gibi görünen ama aslında gayet basit bir yöntemle kurtulabileceğimiz lekelerden biri de mum lekesi... Mum lekesinin en büyük kurtarıcısı ise buz! Mum lekesi ile karşılaştığınız an yapmanız gereken ilk şey hemen buzluktan bir buz parçası almak olmalıdır.

Mum lekesinden kurtulmak için önce lekenin üzerine buz parçası koymalı ve mumun iyice sertleşmesini sağlamalısınız. Daha sonra mumu kumaşa zarar vermeden hafifçe kazıyarak çıkarmalısınız. Mumu kumaştan kazırken kesinlikle ucu tırtıklı bir alet kullanmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde kumaşınızın dokusuna zarar verebilirsiniz. Mum parçasını kumaştan kolaylıkla çıkarmak için ucu düz, plastik bir kazıcıyı kullanabilirsiniz.

Kumaştan büyük mum parçalarını çıkardıktan sonra geri kalan mum lekesini gidermek için lekenin üzerine bir kese kağıdı koyup ütüyle üzerinden hafifçe ütüleyebilirsiniz. Ütünün sıcaklığının çok fazla olmamasına dikkat etmeli ve leke kese kağıdına geçene kadar ütülemeye devam etmelisiniz. Mum lekesi tamamen çıktıktan sonra ise giysinizi uygun sıcaklıkta yıkamalısınız.

Mum lekelerinden kolayca kurtulmak işte bu kadar basit! Genellikle dekoratif amaçlı kullanılan mumların gecenize engel olmasını istemiyorsanız siz de buz ve ütü yöntemini rahatlıkla deneyebilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
578
Doğuş Pertez
Cevap
38
Görüntüleme
2K
Akıncı
Teknolojihastası
Cevap
0
Görüntüleme
333
Teknolojihastası
AlexsandroZ
Cevap
6
Görüntüleme
2K
cihanata_1


Üst Alt