Muhallebili Kadayıf Tarifi

  • 13 Kasım 2010
  • 1880 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler:

    300gr kadayıf
    6 yemek kaşığı toz şeker
    5 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı doğranmış ceviz

    Hazırlanması:

    Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
    İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

    Muhallebi Malzemeleri:

    1kg süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 türk kahvesi fincanı toz şeker
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 küçük paket (süt paketinde) krema

    Hazırlanması:

    Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
    Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
     


    Yazan: Cocana
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
23/09/2018 - 22:56