Moussa Sow kimdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Moussa Sow kimdir ?
Fenerbahçemizin ara transfer döneminde renklerine katmak istediği Moussa Sow İstanbul’a geldi. Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden Senegal Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan Moussa Sow sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşmesini imzalamak üzere Ekvator Ginesi’nden özel uçakla Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Havacılık Terminali’ne getirildi.

Moussa Sow’u havaalanında Profesyonel Futbol Takımımızın İdari Menajeri Hasan Çetinkaya çiçeklerle karşıladı. Kalabalık bir taraftar topluluğu tarafından da, havaalanında tezahüratlarla karşılanan Senegalli oyuncu, şu açıklamalarda bulundu:

"Burada olmak çok güzel"
Öncelikle burada olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Sow, "Her şey güzel. Çok mutluyum. Gelir gelmez taraftarları burada görmek çok güzel. Çok mutluyum" dedi.

"Fenerbahçe’nin çok büyük bir kulüp olduğunu biliyorum"
Türkiye ve Fenerbahçe ile ilgili neler bildiği ile ilgili soruya Sow, "Fransa’da doğduğum büyüdüğüm mahallede Türk arkadaşlarım vardı. Hep bana Türkiye’nin güzelliğinden bahsederlerdi. Ayrıca takım arkadaşlarım Dia ile Niang da İstanbul’un güzelliğinden ve Fenerbahçe’nin çok büyük bir kulüp olduğunu belirtti" şeklinde cevapladı.

"Gelir gelmez taraftarın coşkusunu gördüm"
Fenerbahçe taraftarını havaalanında gördüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Sow, "Çok mutluyum. Gelir gelmez de bu coşkuyu burada görmek beni çok mutlu etti. Fenerbahçe taraftarı önünde oynamayı 4 gözle bekliyorum"diye konuştu.

"Gerçekten istediğim kulüp burasıydı"
Birçok kulüpten teklif gelmesine rağmen Fenerbahçe’yi tercih ettiğini belirten Sow, "Tabi ki çok fazla ilgilenen takımlar oldu. Gerçekten istediğim kulüp burasıydı. Yöneticiler beni ikna etmek için ellerinden geleni yaptı. Onlar ve güzel taraftar için elimden geleni yapmak istiyorum. Bende Fenerbahçe’nin başarısı için formamı terleteceğim" şeklinde konuştu.

"Her şey için sabırsızlanıyorum"
Fenerbahçe’de forma giymek için sabırsızlandığını ifade eden Sow sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Burada her şeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Takımımızın formasını giymek, derbilerde forma giymek ve sahaya çıkmak için sabırsızlıkla bekliyorum. Dia ve Niang yakın arkadaşım olduğu için onların maçlarını izliyordum. Dün Dia ile sohbetimiz oldu. Beşiktaş maçı hakkında konuştuk. Camia için büyük maç olduğunu söyledi. Sabırsızlıkla bekliyorum. Aklımda iki tane forma numarası var. Birisi 7 diğeri ise 78 buna sonra karar vereceğim."

Çetinkaya: "Uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet edecek"
Profesyonel Futbol Takımımızın İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ise Sow ile ilgili, "Öncelikle transferin henüz tam kesinleşmediğini söylememiz lazım. Ancak transfer konusunda büyük bir yol aldık. Çok önemli bir proje Sow. Sayın Aykut hocamızın da planlamaları doğrultusunda takıma uzun yıllar hizmet edecek bir forvet oyuncusu. Çok büyük bir beklentimiz var" dedi.

Universal Hastaneler Grubu’na bağlı olan Universal Çamlıca Hastanesi’nde 27 Ocak Cuma günü (yarın) sabah saat 8.30’da sağlık kontrolünden geçtikten sonra Sow’un Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kendisini Fenerbahçe’ye bağlayacak imzayı atması planlanıyor.

Moussa Sow kimdir?
Son dönemlerde golcülüğü ve başarılı futboluyla dikkat çeken Moussa Sow 19 Ocak 1986’da Fransa’da Mantes-la-Jolie’de doğdu. Kariyerine 1999 yılında doğduğu kentin takımı olan FC Mantes takımında başlayan Sow 2002 yılında Amiens altyapısına geçti. Senegallli futbolcu bir sonraki yıl da Rennes takımının altyapısına alındı.

Rennes de A takıma kadar yükselmeyi başaran Sow, 2006-2010 yılları arasında Rennes formasıyla Fransa Ligi’nde çıktığı 82 maçta 12 gol kaydetti. Sow 2007 yılında Fransa 2. Ligi ekiplerinden Sedan Ardennes’e kiralınırken sezon boyunca 30 maçta boy gösterdi ve fileleri 6 kez havalandırdı.

2010-2011 sezonu başında Lille takımına transfer olan Sow, en parlak sezonunu bu takımda geçirdi ve takımının şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu. Senegalli futbolcu Lille formasıyla çıktığı 36 maçta 25 gol atarak Fransa liginin gol kralı da oldu.

Fransa’da dünyaya gelmesine ve 2 kez 21 yaş altı milli takımında oynamasına rağmen Senegal Milli Takımı’nda boy göstermeyi tercih eden Sow, Senegal Milli Takımı’yla 13 kez sahaya çıktı ve 5 de gol kaydetti.

Sürati ve son vuruşlardaki başarısıyla adını duyuran Moussa Sow gollerine artık Fenerbahçe forması altında devam edecek.




















 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt