Motorola'dan yeni bir işletim sistemi geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

abcdefgh12

Konu Sahibi
Motorola'dan yeni bir işletim sistemi geliyor

Birçok akıllı telefon firmasının gözdesi olan Android'le hızlı bir şekilde yükselişe geçen Motorola, kendi işletim sistemini mi üretiyor? Cevabı haberimizde...

Akıllı telefon piyasasının en çok kullanılan işletim sistemi olan Android, rekabeti iyiden iyiye artırıyor. Fakat gün geçtikçe firmaların birbirlerine üstünlük kurmak için geliştirdikleri teknolojiler de azalmaya başlıyor. Samsung, HTC gibi birçok lider firma Android işletim sistemini kullanıyor. InformationWeek'ten verilen bilgiler doğrultusunda Android'i kullanan ve bu işletim sistemi ile birlikte büyük çıkış yakalayan bir diğer firma olan Motorola, piyasadaki yükselişini arttırabilmek için yaklaşık olarak 9 ay önce kendine ait işletim sisteminin çalışmalarına başlamış.

Bu işletim sistemi için başlatılan proje'nin başında ise Apple'ın eski çalışanı ve Motorola'nın yazılım mühendislerinden sorumlu başkan yardımcısı Gilles Drieu bulunuyormuş. Şu an için Motorola firmasından bu haberle ilgili resmi bir açıklama gelmedi, yani haberin doğruluğu henüz kesin değil. Fakat Motorola'nın geçtiğimiz yıl 280 North adlı yazılım firmasını satın alması da bu konuyla ilgili çalışmalara başlamış olabileceği iddialarını güçlendiriyor. Eğer Motorola, Android'in yanına kendi işletim sistemini de eklerse piyasadaki durumunda nasıl bir değişiklik olur, bekleyip göreceğiz.

kaynak:

hoss

hoss

Üye
şu motorola nın telefonları çok begeniyorum keske türkiye ye yeniden gelse :nono:

hegomania

hegomania

Üye
Mandroid

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt