Monza'dan Brawn GP geçti

Sponsorlu Bağlantılar

'Davut

'Davut

Üye
    Konu Sahibi
Monza'dan Brawn GP geçti
Monza'dan Brawn GP geçti

Formula 1'de sezonun 13. yarışı olan İtalya Grand Prix'sini, Brawn GP'nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello kazandı.
Barrichello, İtalya'nın Milano kenti yakınlarındaki 5,793 metre uzunluğundaki Monza pistinde 53 tur üzerinden yapılan yarışta, 1 saat 16 dakika 21.706 saniyede zafere uzandı. Avrupa Grand Prix'sinin galibi Barrichello, pilotlar klasmanında ikinci sıradaki yerini de korudu.
BUTTON DA GERİ DÖNDÜ!
Barrichello'nun takım arkadaşı, Avustralya, Malezya, Bahreyn, İspanya, Monaco ve Türkiye Grand Prix'lerinin birincisi İngiliz Jenson Button, yarışta ikinciliği elde ederken, takımı Brawn GP de Avustralya, İspanya ve Monaco Grand Prixlerinin ardından, bu sezonki dördüncü dublesini yaptı.
HAMILTON'DAN ŞOK KAZA!
Mücadeleye ilk sırada (Pole position) başlayan ve yarışı üçüncü bitirmesi beklenen McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın, son turda bariyerlere çarparak yarış dışı kalması üzerine ise üçüncülüğü, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkönen elde etti. Raikkönen, Belçika Grand Prix'sinde aldığı birincilikle Ferrari'ye bu sezonki ilk galibiyetini yaşatmıştı.
Yarışa ikinci sırada başlayan, Force India'nın Alman pilotu Adrian Sutil'in dördüncü olduğu yarışta, iki dünya şampiyonluğu bulunan, Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso ise beşinci sırada finişi gördü. McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen'in altıncı bitirdiği mücadelede, BMW Sauber'in Alman pilotu Nick Heidfeld yedinci, Çin ve İngiltere Grand Prix'lerinin galibi, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel ise sekizinci oldu.
Markalar klasmanında, Brawn GP 80 puanla birinciliğini sürdürdü.
Sezonun 14. yarışı olan Singapur Grand Prix'si, 27 Eylül Pazar günü TSİ 20.00'de Singapur Pisti'nde yapılacak.
http://www.maxicep.com/fotogaleri/?frm_id=8356&resim=2
 
Cynical

Cynical

Üye
Kovalainen, Brawn'lara ambülansa yol verir gibi yol verdiği için çift pit stop stratejimiz -McLaren- içimizde patladı. Eğer yerini koruyup diğerlerini arkada tutabilseydi Lewis farkı yeterince açabilirdi. Son turdaki kaza da üstüne tuz biber oldu. Ama yine de arabamızın karakteristiğine uymayan hızlı bir pistte iyi iş çıkardık. Yarış ise ilk birkaç tur hariç oldukça monoton geçti. Force India hızlı pistlerde harikalar yarattı iki yarıştır ama onlar için asıl test Singapur olacak...
 

Benzer Konular

___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
538
___kaptan___
___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
525
___kaptan___
Akıncı
Cevap
2
Görüntüleme
929
Akıncı
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
618
Kingmortall


Üst Alt