Monitör tavsiyeleri

Sponsorlu Bağlantılar

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
Monitör tavsiyeleri
merhaba monitör almaya karar verdim de... ne almamı tavsiye edersiniz? yardımcı olursanız çok sevinirim...

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Samsung SyncMaster 945NX

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
19 hp tcr gp536aa l1908w lcd...

refleton

refleton

Üye
cer Premium LCD monitör serisini yeni P223W modeli ile zenginleştiriyor. Özellikle uzun süreli ve görsel yoğunlukta çalışanlar için tasarlanmış P223W esnek standı sayesinde yüksekliği 14cm kadar yüksekliği ayarlanabiliyor ve 90 derece dönebiliyor. Böylece çalışma pozisyonunuza göre ekranınızı en ergonomik kullanıma ayarlayabiliyorsunuz.

Büyüleyici Medya ve En Hızlı Oyunlar İçin
22 inç geniş ekranla Yüzde 34 e kadar daha fazla veri görüntüleyebilir, 2500:1 kontrast oranı ve sadece 2ms tepki süresi ile hızlı ve net görüntüler elde edebilir; en heyecanlı oyunları adeta içindeymişçesine kusursuz görüntü ve renk doygunluğu ile oynayabilirsiniz. Acer P223W; ayrıca DVI dijital arabirimi sayesinde diğer cihazlarınızla bağlantı kuruyor ve HDCP desteği ile gerçek “high definition” u evinize getiriyor ve CrystalBrite™ teknolojisi ile minimum çevre ışığı dağılımı ile üstün kontrast oranı sayesinde standart görüntüden daha canlı ve güçlü görüntü sunuyor. Yeni P223W Flexarm ile uzun saatler çalışarak verimliliğinizi artıracak ve en sevdiğiniz oyunda rekorunuzu hiç yorulmadan kıracaksınız!

Acer P223W monitör 279 dolar + KDV’ ye Perakende Zincir Mağazalar ve Acer satış noktalarından temin edilebilir. Distribütör: Penta Bilgisayar & Arena Bilgisayar.
Benim kulandığım ve çok memnunum.:oke:

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici

Evimdeki yeni sistemimde bu ürünü kullanmaktayım. Mükemmel bir ürün kesinlikle tavsiye ediyorum...

franklinda

franklinda

Üye

HD LCD ekran, 1920x1080p çözünürlük

Bu ekranda, HD adı verilen bir çözünürlük özelliği bulunmaktadır. En son LCD ekran teknolojisi ile 1920 x 1080p'lik tam yüksek geniş ekran çözünürlüğüne sahiptir. HD giriş sinyalinin tüm formatlarında olabilecek en iyi görüntü kalitesini sağlar. Mükemmel parlaklık ve harika renklerle parlak, titreşimsiz görüntüler sağlar. Bu zengin ve net görüntü, size gelişmiş bir görüntüleme deneyimi sağlayacaktır.
En iyi geniş ekranda oyun oynama ve video izleme deneyimi için 16:9 ekran

En-boy oranı, video görüntüsü genişliğinin yüksekliğine oranını ifade etmek için kullanılır. 16:9 geniş ekran en-boy oranı, evrensel - yüksek tanımlı televizyon ve Avrupa dijital televizyonu için standarttır. Yerel 16:9 en-boy oranı, görüntünün alt ve üstünde boşluk ve ölçeklemeden ve görüntüyü farklı bir ekran boyutuna sığdırmaktan kaynaklanan kalite kaybı olmadan mükemmel oyun ve video görüntüleme anlamına gelir.
Son derece zengin siyah ayrıntılar için 25000:1 SmartContrast

En yüksek kontrasta ve canlı görüntüye sahip LCD flat ekranı istiyorsunuz. Philips gelişmiş video işleme ile bir araya gelen olağanüstü ışık kısma ve arka aydınlatmayı güçlendirme teknolojisi, canlı görüntüler sağlar. SmartContrast, mükemmel siyah seviyesi ve koyu gölgelerle renklerin doğru çevrimiyle kontrastı artırır. Yüksek kontrasta ve canlı renklere sahip, parlak ve gerçeğe yakın bir görüntü sağlar.
5 ms hızlı tepki süresi

Açma-Kapama tepki süresi, sıvı kristal hücrenin aktif (siyah) konumdan aktif olmayan (beyaz) konuma geçmesi ve tekrar aktif (siyah) konuma geri dönmesi için gereken süredir. Milisaniye cinsinden ölçülür. Ne kadar hızlı olursa o kadar iyidir: Daha düşük tepki süresi, daha hızlı aktarım anlamına gelir ve bu nedenle metin ve görüntü aktarımında resim gölgeleri daha az görünür hale gelir. Açma-Kapama tepki süresi belge, grafik ve fotoğraf gibi içeriklerin görüntülenmesinde önemli bir ölçüttür.
Her türlü iç mekanı tamamlayan tasarım
Dekorasyonunuzu zenginleştiren parlak kaplama

Dekorunuza uyan ve tamamlayan çekici, zarif ve parlak kaplama.
Gerçek multimedya deneyimini yaşayın
Multimedya deneyimi için dahili stereo ses

Bir görüntüleme cihazında dahili olarak bulunan yüksek kaliteli bir çift stereo hoparlör. Modele ve tasarıma göre önden görünür veya alttan, üstten, arkadan, vb. görünmez şekilde olabilir.
HDMI-Ready ile yüksek kalite multimedya deneyimi

HDMI uyumlu bir cihazda Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Arayüzü (HDMI) girişi, bir PC veya set üstü kutular, DVD oynatıcılar, A/V alıcılar ve video kameralar gibi birçok AV kaynağından bir kabloyla gelen yüksek kaliteli dijital video ve ses sinyallerini kabul etmek için tüm gerekli donanımlar bulunmaktadır.
Büyük kullanım kolaylığı
Çift giriş, hem analog VGA hem de dijital DVI sinyallerini alır

Çift giriş, hem analog VGA hem de dijital DVI sinyal girişlerine uyum sağlayacak konektörler sağlar.
Ultra-modern SmartTouch kontrolleri

SmartTouch kontroller, çıkıntılı düğmelerin yerini alan akıllı, son derece hassas, dokunmaya duyarlı tuşlardır. En hafif dokunuşunuza bile tepki veren SmartTouch kontrolleri örneğin monitörünüzü açmak veya SmartImage Lite ile ekranınızın parlaklığını ve keskinliğini artırmak için kullanılabilir. Etkin hale geldiğinde SmartTouch tuşlarının ışığı komutlarınızın işleme girdiğini göstermek üzere yanmaya başlar.
Geniş ve 4:3 görüntü formatları arasında kolay geçiş

Ekran menüsünde bulunan Philips otomatik görüntü formatı kontrol özelliği, geniş belgeler üzerinde çalışırken geniş ekranlı ortamı geniş ekran modunda görüntülemek veya gezdirmek gerekmeden, 4:3 oranındaki içeriğin bozulmadan görüntülenmesi amacıyla ekranın en-boy oranını geniş belgelerinizin oranına eşitlemek üzere 4:3 en-.boy oranı ile geniş ekran modları arasında geçiş yapılmasını sağlar.
Teknik özelliklerGörüntü/Ekran
LCD panel tipi TFT-LCD
Panel Boyutu 23,6 inç / 59,95 cm
En-boy oranı 16:9
Piksel aralığı 0,272 x 0,272 mm
İzleme açısı 176º (Y) / 170º (D), C/R > 5 ise
Parlaklık 250 cd/m²
SmartContrast 25000:1
Kontrast oranı (tipik) 1000:1
Tepki süresi (tipik) 5 ms
Optimum Çözünürlük 60 Hz'de 1920 x 1080
Ekran renkleri 16,7 M
Tarama Frekansı 30 -83 kHz (Y) / 56 -75 Hz (D)
sRGB Evet
Bağlanabilirlik
Sinyal Girişi VGA (Analog ), DVI-D, HDMI
Sync Girişi Ayrı Sync, Sync Yeşil
Kullanılabilirlik
Dahili Ses 2 W x 2
Kullanıcı rahatlığı Giriş, Ses, Menü, Otomatik, Açık/Kapalı
OSD Dilleri İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Basitleştirilmiş Çince, Portekizce, Türkçe
Diğer kolaylıklar VESA montaj (100x100mm), Kensington kilidi
Tak ve Çalıştır Uyumluluğu DDC CI, Windows 98/2000/XP/Vista, Mac OS X, sRGB
Stand
Eğilme -5/20 derece
Güç
Güç LED göstergesi Çalışma - Mavi, Bekleme/uyku -mavi(yanıp sönen)
Açık modu <45W (EnergyStar 5.0 test yöntemi)
Güç kaynağı Dahili, 100-240VAC, 50/60Hz
Kapalı modu < 0.5 W
Boyutlar
Standla birlikte ürün (mm) 400 x 561 x 210 mm
Standsız olarak ürün (mm) 336 x 561 x 68 mm
mm olarak ambalaj (GxYxD) 404 x 620 x 168 mm
Ağırlık
Standla birlikte ürün (kg) 5,4 kg
Standsız olarak ürün (kg) 5,0 kg
Ambalajla birlikte ürün (kg) 7,2 kg
Çalışma koşulları
Isı Aralığı (Çalışma) 0°C - 40°C °C
Sıcaklık Aralığı (saklama) -20°C - 60°C °C
Bağıl Nem %20-80 %
MTBF 50.000 saat
Sürdürülebilirlik
Çevre ve enerji EPEAT Gümüş, RoHS, EnergyStar 5.0
Uyumluluk ve standartlar
Yasal Onaylar CE İşareti, FCC, Sınıf B, SEMKO, UL/cUL
Kasa
Renk Siyah
Kaplama Parlak
bu adrese girerek inceleyebilirsin ve satın alabilirsin bizzat üreticiden yada buraya girip başka bir model seçebilirsin

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlarımdan bazıları samsung P2250'yi tavsiye etti. bu model ile bilgisi olan birileri varsa fikirlerini rica ediyorum. hala karar veremedim...

franklinda

franklinda

Üye
üstteki ürün iyi bir seçim teşkil etse de karar sizin ama philips bu konuda başarılı firmaların başlarında gelmekle beraber çok iyi bir geri hizmet sunmaktadır ve bizzat satış yapıp bizzat garanti sunması sizi aracılardan ve ekstra zahmetten kurtaracaktır ayrıca özellikleri de yavana atılamaz. samsung ürünleri de güzeldir ama dediğiniz ürüne göre avantajları ve 24" edine bilme imkanını ve özelliklerini karşılaştırıp öyle karar verin diyorum. Çünkü koyduğum ürünü 24" alabilir ve ekstra özellikleri de edinmiş olursunuz. En basiti hdmı özelliği iki ürün arasındaki fark olarak ve fazla bir fiyat farkı da mevcut değil ürünü verdiğim adresten edinebilirsin yukarıda yazıyor yada başka bir ürün seçebilirsin. Yıllardır kullandım ve memnundum ama zorunlu olarak casper kullanıyorum şimdilerde sırf ctr olsun diye yoksa yine philips alacağım

naqod_yb

naqod_yb

Üye
cer Premium LCD monitör serisini yeni P223W modeli ile zenginleştiriyor. Özellikle uzun süreli ve görsel yoğunlukta çalışanlar için tasarlanmış P223W esnek standı sayesinde yüksekliği 14cm kadar yüksekliği ayarlanabiliyor ve 90 derece dönebiliyor. Böylece çalışma pozisyonunuza göre ekranınızı en ergonomik kullanıma ayarlayabiliyorsunuz.

22 inç geniş ekranla Yüzde 34 e kadar daha fazla veri görüntüleyebilir, 2500:1 kontrast oranı ve sadece 2ms tepki süresi ile hızlı ve net görüntüler elde edebilir; en heyecanlı oyunları adeta içindeymişçesine kusursuz görüntü ve renk doygunluğu ile oynayabilirsiniz. Acer P223W; ayrıca DVI dijital arabirimi sayesinde diğer cihazlarınızla bağlantı kuruyor ve HDCP desteği ile gerçek &#8220;high definition&#8221; u evinize getiriyor ve CrystalBrite&#8482; teknolojisi ile minimum çevre ışığı dağılımı ile üstün kontrast oranı sayesinde standart görüntüden daha canlı ve güçlü görüntü sunuyor. Yeni P223W Flexarm ile uzun saatler çalışarak verimliliğinizi artıracak ve en sevdiğiniz oyunda rekorunuzu hiç yorulmadan kıracaksınız!

Acer P223W monitör 279 dolar + KDV&#8217; ye Perakende Zincir Mağazalar ve Acer satış noktalarından temin edilebilir. Distribütör: Penta Bilgisayar & Arena Bilgisayar.
aynen :oke:

BktsBcr

BktsBcr

Üye
Samsung monitörde iyidir:oke:

acati

acati

Üye

22 inç geniş ekranla Yüzde 34 e kadar daha fazla veri görüntüleyebilir, 2500:1 kontrast oranı ve sadece 2ms tepki süresi ile hızlı ve net görüntüler elde edebilir; en heyecanlı oyunları adeta içindeymişçesine kusursuz görüntü ve renk doygunluğu ile oynayabilirsiniz. Acer P223W; ayrıca DVI dijital arabirimi sayesinde diğer cihazlarınızla bağlantı kuruyor ve HDCP desteği ile gerçek &#8220;high definition&#8221; u evinize getiriyor ve CrystalBrite&#8482; teknolojisi ile minimum çevre ışığı dağılımı ile üstün kontrast oranı sayesinde standart görüntüden daha canlı ve güçlü görüntü sunuyor. Yeni P223W Flexarm ile uzun saatler çalışarak verimliliğinizi artıracak ve en sevdiğiniz oyunda rekorunuzu hiç yorulmadan kıracaksınız!

Acer P223W monitör 279 dolar + KDV&#8217; ye Perakende Zincir Mağazalar ve Acer satış noktalarından temin edilebilir. Distribütör: Penta Bilgisayar & Arena Bilgisayar.

AMMAN Acer almayın. Piyasanın benzer özelliktekilerine göre en ucuzu. Zira dökülüyor da ondan. Malzeme kalitesi hem laptoplarında hem monitörlerinde sıfır. hiç tavsiye etmem.

SAMSUNG alın memnun kalırsınız.

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
Samsung monitörde iyidir:oke:

aynı fikirdeyim. daha doğrusu samsung'un ürünlerinden genel olarak memnun kalan birisi olduğum için monitör konusunda da samsung üzerinden gitmek istiyorum. tepkime süresini en önemli etkenlerden birisi diyorlar. bakıyorum samsung p2250n'e 5ms, ki gayet iyi bence. mac ile de uyumlu çalışıyormuş diye okudum bir yerde... bundan iyisi şamda kayısı! :)

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
aldım nihayet mis gibi bir samsung p2250n (21.5" inc, hd (1920x1080 - 16/9), şimdi kendisiyle çok mutluyum. renkler, kontrast, tepkime süresi gayet iyi. yeni çıkan oyunlarıda oynadım. ghosting olmuyor. zaten 2ms(gtg). düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim şiddetle :)

kutalmis

Üye
aldınız mı? öncelikle güle güle kulanın...
ben de düşünüyorum samsung almayı da. hazır bu kadar araştırma yapıp sorup soruşturup sonra alan birisinin deneyimlerinden faydalanmak isterim. :)

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
şöyle diyeyim 5 üzerinden 4.5 veriyorum. gayet memnunum. kafana takılan, merak ettiğin soruları sor ben de yardımcı olmaya çalışırım dilim döndüğünce :)

kutalmis

Üye
4.5/5 çok iyi bir puanlama bence. yani memnuniyeti gösteriyor sanırım :)
şurada inceleme videosunu gördüm. gerçi sizin bahsettiğiniz ve sonrasında almış olduğunuz model değil ama az çok fikir verir galiba değil mi?

amanormanci

amanormanci

Üye
    Konu Sahibi
hmm anımsıyorum bu videoyu. araştırırken görmüştüm galiba ben de... güzel inceleme videosu olmuş, fikir veren cinsten diyeyim...
şimdilik diyebileceğim dokunmatik paneller hoşuma giden şeylerdi. dokunmatik paneli de var.ek olarak çevre dostu ve düşük enerji maliyetli olduğu yazılıp çiziliyordu. teknik özelliklerinin yanı sıra bunu tercih etmemdeki nedenler arasında bunlar da vardı...

kutalmis

Üye
dvi durumu nedir peki? bu devirde dvi olmayan monitörü tercvih etmemek lazım ne de olsa...

acati

acati

Üye
bak ben de yine SAmsungdan 2333SW plus aldım. 23" 1920x1080 vga,Dvi, 50000:1, 170/160 300nit ve 395TL...
Acer'a yanaşmayın...

kutalmis

Üye
herhalde bir araştırma yapılsa memlekette hangi marka monitör kullanıyorsunuz diye en çok samsung çıkacak :) nereye baksam, kime sorsam çoğunlukla samsung yanıtını alıyorum bu da içimi rahatlatıyor benim :D galiba ben de o yönde bir tercih yapıp alacağım şu aletten...