Monitör kırmızılaştı acele yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Monitör kırmızılaştı acele yardım
Geçen geceleyin deprem olmuştu burada ve depremden 2 saat sonra ekran kırmızılaştı.Biraz araştırdım kablosundandır diyorlar.Sizce sorun nedir ve ne kadara mal olabilir ?

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
monitör tüplümü

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Evet ya.Kablo direk içeri gidiyor.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
power kablosunu bide ekran kartının kablosunu kntrol et oralardadır belki soruun

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Eğer Monitorunuz LED veya LCD değil ise CRT tüplü monitorlar da sarsıntı olduğu zaman bu gibi problemler olabiliyor. Eğer kablosu hasar görmüş ise temassızlık ve voltaj yüzünden ekran kırmızı olabilir. Onun için kablonun ucundaki pinler eğer eskidi ise kabloyu değiştirin. Ayrıca ekran kartı ile bağlantılı olan kablosunu kontrol edin. Genelde mavi renkte, kenarında döndürmeli vidalı olan VGA girişini kontrol edin. Ayrıca bir VGA yerine DVI aparatı alarak DVI olarak kullanmanızı tavsiye ederim. VGA to DVI aparatını temin edip bu şekilde kullanabilirsiniz. Monitorunuzun güç kablosunun yanındaki VGA bağlantısıdır. Bunu takip ederek VGA kablosunu çıkarıp tekrar takın.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
Eğer Monitorunuz LED veya LCD değil ise CRT tüplü monitorlar da sarsıntı olduğu zaman bu gibi problemler olabiliyor. Eğer kablosu hasar görmüş ise temassızlık ve voltaj yüzünden ekran kırmızı olabilir. Onun için kablonun ucundaki pinler eğer eskidi ise kabloyu değiştirin. Ayrıca ekran kartı ile bağlantılı olan kablosunu kontrol edin. Genelde mavi renkte, kenarında döndürmeli vidalı olan VGA girişini kontrol edin. Ayrıca bir VGA yerine DVI aparatı alarak DVI olarak kullanmanızı tavsiye ederim. VGA to DVI aparatını temin edip bu şekilde kullanabilirsiniz. Monitorunuzun güç kablosunun yanındaki VGA bağlantısıdır. Bunu takip ederek VGA kablosunu çıkarıp tekrar takın.

katılıyorum !

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Dvı aparatı kasaya bağlanıyor direk değilmi? vede ücreti ne kadardır tahminen

----------Eklendi @ 19:56:05 ---------- Yazıldı @ 19:55:11 ----------

Kablodan kaynaklı problem kesin.DVI aparatı düzeltirmi.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
5-10 tl arası bişeydir

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
peki kesin sorunu halledermi?

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
olabilir denemek lazım

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Tamam bi deniyeyim bakalm

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
DVI dijital sinyal, görüntüdür. DVI'ın VGA ile arasındaki tek farkı dijital olması ve DVI, analog sinyale ( VGA'a ) göre kontrast olarak daha iyi bir görüntü verir. Onun için resimlerine bakabilirsiniz.

Bu aparatı takmak için önce VGA kablosunu çıkarıyorsunuz. VGA kablosunu çıkardıktan sonra ilk resimde gördüğünüz alttaki mavi olan girişe VGA kablosunu takıyorsunuz. Kabloyu taktıktan sonra ilk resimde gördüğünüz üstteki girişi, kasanın arkasındaki DVI girişine takıyorsunuz. Bu giriş, VGA girişinin hemen yanında bulunur.

• Beğen
Tepkiler: BaykusReis
LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Bu soketlerin fiyatı ile ilgili bilgisi olan varmı

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
5-10tl arasında bişe

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Soketi aldım taktım şimdi ama fayda etmedi :S

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
ozaman tüpünde sorun var

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
    Konu Sahibi
Tüpüyle ilgili sorun varsa ne kadar ücret tutarki? 2.el lcd monitör alırım daha iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt