Model hakkında ?

Sponsorlu Bağlantılar

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Model hakkında ?
Arkadaşlar benim asus marka bir laptopum var. Bios güncellemesini yapmak istiyorum ama ürünün üzerindeki model ismi ile bilgisayar özelliklerindeki model ismi değişik, sizce ben hangisine güvenerekten bios u indirip güncellemeliyim ?
Şimdiden Teşekkürler...

resimler

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bios güncellemesi riskli ve sakat iştir. Bilmiyorsan hiç bulaşma. Bilgisayar yeni ise illa biosu güncelleyecem diyorsan ya teknik servisine götür onlar yapsınlar ya da asusun sitesine girip ordan modeline göre bios güncellemesine bak.

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Bios güncellemesi riskli ve sakat iştir. Bilmiyorsan hiç bulaşma. Bilgisayar yeni ise illa biosu güncelleyecem diyorsan ya teknik servisine götür onlar yapsınlar ya da asusun sitesine girip ordan modeline göre bios güncellemesine bak.
araştırdım biliyorum kardeşim ama işte merak ettiğim konu orası, kağıt üzerinde r510v yazıyor ama sistemde x550vx yazıyor ben hangisine güveneceğim ?
araştırdım biliyorum kardeşim ama işte merak ettiğim konu orası, kağıt üzerinde r510v yazıyor ama sistemde x550vx yazıyor ben hangisine güveneceğim ?

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye

Kardeşim güvenmiyorsan uğraşma o zaman. Biosu güncelleyeceğim derken hepten bilgisayarından olma. Sen en iyisi götür teknik servise onlar yükseltirler biosu. ;)

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Sistemde yazana göre işlem yapın . Şöyle bir mesel verirsek kutunun dışında bardak yazar fakat içinde kitap olur . Sonuçta içindeki ne ise ona göre işlem yapılır .

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bende bir ara biosu güncellemeye kalktım bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyordum. Sözde kendi bios güncelleme programı vardı. O kadar dosya indirdi reset attı bios sürümü aynı kaldı. Bilgisayarın üstündeki modeli yanlış yazmışlardır oluyor bazen öyle.

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Sistemde yazana göre işlem yapın . Şöyle bir mesel verirsek kutunun dışında bardak yazar fakat içinde kitap olur . Sonuçta içindeki ne ise ona göre işlem yapılır .
teşekür ederim.

şimdi seri numaranın olduğu yerde filan r510v yazdığı için çok şüphelere düştüm iki modeldede sürüm 301 diye girilmiş o yüzden tedirgin oldum.
Bende bir ara biosu güncellemeye kalktım bilgisayarı kullanılmaz hale getiriyordum. Sözde kendi bios güncelleme programı vardı. O kadar dosya indirdi reset attı bios sürümü aynı kaldı. Bir de biosu güncellemek istemenin sebebini öğrenebilir miyiz? :)
bilgisayar bazen takılma sorunu filan yapmıştı, bazen açılışlarda sanki istikrarsız gibi çalışıyordu, sıfırladım ama sanki pek değişmedi, birde ekranın beyaz dengesi değişik gibi diğer renkler normal iken beyaz yerler sanki sarımtırak bir görünüşe sahip renk ayarı yaptım pek değişmedi.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ben bios güncellemesini fazla sallamıyorum. Bios güncellemesi bana göre o kadar da önemli bir şey değil. Sistemin güncel olmadıktan sonra
teşekür ederim.

şimdi seri numaranın olduğu yerde filan r510v yazdığı için çok şüphelere düştüm iki modeldede sürüm 301 diye girilmiş o yüzden tedirgin oldum.

bilgisayar bazen takılma sorunu filan yapmıştı, bazen açılışlarda sanki istikrarsız gibi çalışıyordu, sıfırladım ama sanki pek değişmedi, birde ekranın beyaz dengesi değişik gibi diğer renkler normal iken beyaz yerler sanki sarımtırak bir görünüşe sahip renk ayarı yaptım pek değişmedi.
Teknik servise götürdün mü? O sorunların biostan kaynaklandığı kesin mi yoksa senin kendi bulduğun bir sorun mu?

franklinda

franklinda

Üye
Asus bios update uygulaması var indir kur o günceller ama şarjı full olsun riske girme en sağlıklı yolu bu :)

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
Ya şmyle bir olay var. Üzerinde yazan model kodu ile asus sitesinden indir bios sürümü zaten başka bir modele aitse ( HP de öyle asusta da öyledir ) model uyumsuz hatası verir güncelleme yapmaz. En başta dediğim gibi pc üstündeki model kodu asıl bulabileceğin koddur

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Ben bios güncellemesini fazla sallamıyorum. Bios güncellemesi bana göre o kadar da önemli bir şey değil. Sistemin güncel olmadıktan sonra

Teknik servise götürdün mü? O sorunların biostan kaynaklandığı kesin mi yoksa senin kendi bulduğun bir sorun mu?
öğrenci olduğum için pek teknik servise verme vaktim olmadı. kendim bulmaya çalıştım çözümünü, çok fazlada sıkışırsam artık dediğin gibi veririm teknik servise bilgisayarı.

birde bu ekranımın sarımtırak göstermesini bazen abartıyormuyum bilmiyorum ama diğer ekranlara göre sarımı değilmi kestiremedim, tn panel bir ekran sizce ekranın sarımtırak olması ekran tipinden kaynaklanabilirmi ? hiç ips bir laptop kullanmadım.
Ya şmyle bir olay var. Üzerinde yazan model kodu ile asus sitesinden indir bios sürümü zaten başka bir modele aitse ( HP de öyle asusta da öyledir ) model uyumsuz hatası verir güncelleme yapmaz. En başta dediğim gibi pc üstündeki model kodu asıl bulabileceğin koddur
pc üstü ? yani sistemde görünenmi ?

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
öğrenci olduğum için pek teknik servise verme vaktim olmadı. kendim bulmaya çalıştım çözümünü, çok fazlada sıkışırsam artık dediğin gibi veririm teknik servise bilgisayarı.

birde bu ekranımın sarımtırak göstermesini bazen abartıyormuyum bilmiyorum ama diğer ekranlara göre sarımı değilmi kestiremedim, tn panel bir ekran sizce ekranın sarımtırak olması ekran tipinden kaynaklanabilirmi ? hiç ips bir laptop kullanmadım.

Valla ben bir kere laptop kullandım o da dandik bir şeydi zaten. Neyse okuduğun yerde teknik servisi varsa götür onlar sana herşeyi detaylı anlatırlar zaten. Onun dışında da çok kurcalamamanı tavsiye ederim. :=)

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Valla ben bir kere laptop kullandım o da dandik bir şeydi zaten. Neyse okuduğun yerde teknik servisi varsa götür onlar sana herşeyi detaylı anlatırlar zaten. Onun dışında da çok kurcalamamanı tavsiye ederim. :=)
teşekkür ederim hocam.

bu beyaz sorununun takıntı olduğunu da anladık şimdi, birkaç bilgisayarla karşılaştırdım pek fark olmadı.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Biosu takıntı etme bilgisayarın düzgün çalışıyorsa gerisini boş ver gitsin. Bende kaç senelik masaüstü bilgisayar var. Biosun sürümü de milattan önce kalma. Önemli olan sistemin düzgün çalışması.

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye

Etiket üzerinde yazana bak. Bilgisayarı sıfır aldın dimi ? Eğer 2. Elde belki bi değişiklik yapmış olabilirler ama 0sa etikette yazan en doğrusudur. Dediğim gibi bios ciddi birşey olduğından zaten belli modelleri bir tutup aynı sürümü koyuyorlar farklı bir model ise zaten kurulumu yapmıyor

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
Etiket üzerinde yazana bak. Bilgisayarı sıfır aldın dimi ? Eğer 2. Elde belki bi değişiklik yapmış olabilirler ama 0sa etikette yazan en doğrusudur. Dediğim gibi bios ciddi birşey olduğından zaten belli modelleri bir tutup aynı sürümü koyuyorlar farklı bir model ise zaten kurulumu yapmıyor

0 aldım ama bu sistemde yazan düşündürdü sizce sistemde yazan doğru olmazmı ?

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
0 aldım ama bu sistemde yazan düşündürdü sizce sistemde yazan doğru olmazmı ?
Şöyle bir olay var, bazı modellere aynı bios u veriyorlar mesela benim bilgisayara indirdiğim bios güncellemesi 5 modele daha olabiliyor. Bios ciddi birşey olduğından zaten uygun değilse cihaz yapmaz en iyi ihtimalle o bios sürümü ikisini de destekler o yüzden fazla model konusunda kasma. Eğer sitesinde varsa ( HP de var asusta var mıdır bilmem ) driver i pc seri numarası ile arama olayı var eğer o varsa model kodu ile değil seri numaran ile arat.

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Çok ilginç bir durum ben Sıfır PC alsam böyle bir durum yaşasam direk mahkemeye verir paramı geri alırım.

by-pegasus

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
Takipçi Satın Al

Üst Alt