Mobil İşlemciler Bataryalar ve Diğerler (Lütfen Yardım Edin)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Mobil İşlemciler Bataryalar ve Diğerler (Lütfen Yardım Edin)
Şimdi arkadaşlar pc işlemcileri 100 wat civarı harcıyorlar.Mobil işlemcilerin ne kadar harcadığı hakkın uzun araştırmalar yaptım saatlerce.Bulabildiğim bilgiler

1-Galaxy s3 işlemcisi 1403 miliwatt harcıyor.(Az yada çok olabilir.Birde bu çok az değil mi?)(Ağır kullanım)
2-İntel atom z600 0.7-1.1 Volt

Şimdi soru şu galaxy s3 2100 mAh 3.8 Volt ve yaklaşık 8Wh (Watt Hour) bataryası var..Şimdi benim hesabıma göre s3 işlemcisi 0,8 volt olsa 1400 miliwatt olsa watt=Volt x amper hesabından 1watt=0,8 volt x 1,25 amper eder kısacası işlemcinin akım değeri 1250 mAh ama böyle olunca 2 saat gitmesi lazım telefonun yani bu arm işlemciler ne kadar az alektirik harcıyorlar 1 wat harcasa bile iki saat çalışıyor ama galaxy s3'ün işlemcisi 1403 miliwatt harcıyor bunu araştıra araştıra buldum.Şimdi biraz saçma ama bu mobil işlemcilerin watt volt amper cinsinden değeri nedir?Bilgisayar işlemciler 1.6 volt 130 watt 85 Tdp civarı

- - - Eklendi - - -

Altı kişi okumuş kimse cevap vermemiş

R.A.M

R.A.M

Üye
yararlı bilgiler :tşk:

xPaSHax

xPaSHax

Üye
sen sımdı neyı merak edıyosun dostum bende onu merak ettım ?

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Ya abi mobil işlemciler kaç miliwatt güç harcar soru bu...

avcitalip

avcitalip

Üye
bende aşırı merak ettim şimdi :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
islemcisine gore degisir..ayrica telefon da onemli faktor enteresan bir konu olmus bunu hangi telefona gore istiyorsun bu onemli.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
:hmmm

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
hiçbirşey anlamadım zeka sorusu gibi birşey olmuş. Anladığım kadarıyla cevaplayayım gene de. Mobil işlemciler fazla harcamaz hakim olduğu şey ufak bir telefon çünkü.

badmus

badmus

Üye
bana gore senin verdigin bilgiler islemcinin maksimum kapasitedeki verileridr. islemcinin heosini kullanmiyoruz.

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Ben şunun farkına vardım telefonda 4 çekirdek diye övüyorlar ama tek çekirdekli işlemciler bundan yaklaşık 60 kat daha fazla enrji harcıyorsa bir fark vardır de mi?ARM zaten az enrji harcar ama bu kadarda enteresan değil mi?

Size bi soru samsung exynos 4 quad işlemciye windows 8 rt yüklesek mi
yoksa tek çekirdekli (atom işlemci hariç) uyumlu bir intel x86 işlemciye windows 8 yüklesek mi performanslı olu ama frekan olarak ikisi de aynı olmak kaydıyla örn. 1.8 Ghz..
Biri 60 watt veya daha fazla harcarken diğeri nasıl 1 watt harcıyor

Sorunun temelinde yatan Sebep Şu:Şimdi qualcomm amcanın yaptı 28 nm snapdragon s4 işlemciler var ya qualcomm onları ultrabook tarzı ince dizüstülerde kullanakmış.Şimdi bu işlemci 28 nm ise 1 wattan az enrji harcar ultraboklarda ise core i7 sandy bridge işlemciler var bunlar baya harcarlar.
-Buradan Şu çıkar:Ya qualcomm işlemciler de çok harcıyor ya da performansı az..Ama çok enerji harcasa telefonlarda nasıl kullanacak...
Bu kadar watt farkı varken aynı performansı vercekse helal olsun ARM'a ve qulacommun krait mimarisine ne diyeyim.
(Bu üstteki soruyu sormamın temelinde değil ilk sorduğum soruyu bunu düşünerek sordum)

Fazla mı renkli oldu:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt