Mobil işlemci lerdeki nm ifadesi nedir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uruloki

Uruloki

Üye

NM'si düşük mobil işlemcilere de daha fazla overclock yapılabilir. FSB değeri anakart ile ilgili. Ancak masaüstü işlemcisi olan Intel Core i5 2500k gibi saat çarpanı kilidi olmayan işlemcin varsa FSB olayına girmeden sadece saat hızını artırarak müthiş hız aşırtımı yakalayabilirsin.

FSB ile yine de yüksek hızlar elde edilebilir. FSB tüm sistemi overclock yaptığından tehlikelidir. Ancak doğru ramler seçilirse işlemci bayağı overclocklanır. Ancak NM değeri yüksekse çabuk mavi ekran hatalarıyla karşılaşılır.

Sıvı doğutma sistemine gerek yok. Stok fanla NM değeri düşük işlemciyi daha fazla hız aşırtabilirsin.

Hacım bak sizin biosu bilmem ben direk islemci değerleriyle oynayabiliyorum ki şöyle bir durum var esas oc dediğin fsb degerleri ile olur ki simdi bu isler bayagi kolaylasti he i5 oc yapiyorsan onun oc sini yerim diyeyim artik önemli olan son modellerle ucabilme noktasina gelmen ki i5 de bunu yapsan ne yapmasan ne bence çünkü o işlemcinin bir sınırı var ama getirin su soğutmayi getirin amd a8 i bak bakalim nasıl ucuruyorum ben onu si soğutma istememin sebebi amdler fazla ısınıyor

ecel54

ecel54

Üye

Hacım bak sizin biosu bilmem ben direk islemci değerleriyle oynayabiliyorum ki şöyle bir durum var esas oc dediğin fsb degerleri ile olur ki simdi bu isler bayagi kolaylasti he i5 oc yapiyorsan onun oc sini yerim diyeyim artik önemli olan son modellerle ucabilme noktasina gelmen ki i5 de bunu yapsan ne yapmasan ne bence çünkü o işlemcinin bir sınırı var ama getirin su soğutmayi getirin amd a8 i bak bakalim nasıl ucuruyorum ben onu si soğutma istememin sebebi amdler fazla ısınıyor

burada nm karşılaştırıyoruz sen yok soğutma yaparım yok şu olsun yazıyorsun, nm değerlerini karşılaştırdığımız için diğer herşey aynı olması gerekir. Nm karşılaştırıyoruz sistem değil.

kmesne

kmesne

Üye
    Konu Sahibi
Konu sapmış biraz arkadaşlar :(

Ben Mobil işlemcilerden bahsediyordum

Sadece mobil işlemcilere göre yorum yaparsanız sevinirim

Ama anladığım kadarıyla

Boyut küçülüyor bu performans artışı sağlar ne kadar kısa mesafe o kadar çabuk
ısınma azalıyor Isınma azalınca donma kasılma olmuyor

Yani nm küçülünce iyi şeyler oluyor :)

Uruloki

Uruloki

Üye

burada nm karşılaştırıyoruz sen yok soğutma yaparım yok şu olsun yazıyorsun, nm değerlerini karşılaştırdığımız için diğer herşey aynı olması gerekir. Nm karşılaştırıyoruz sistem değil.

Benimde demek istedigim her şey nm değil bunun cache i filanda var ama millet tutturmus bir nm furyasi gidiyor sonuc su nm de boyut kuculuyor isinma azaliyor o kadar baska bir olayi yok zati daha fazla oc yaparim demis arkadas yeni cikanlar milleti keklemek icin turbo boost olayi ile kandiriliyor al sana senin yaptigin oc bu baska bir sey değil neyse arm islemcilerden bahsediyoruz biz dedigim gibi nm boyut kuculur enerji tasarrufu saglar(yersen) daha az ısınır

ecel54

ecel54

Üye

Benimde demek istedigim her şey nm değil bunun cache i filanda var ama millet tutturmus bir nm furyasi gidiyor sonuc su nm de boyut kuculuyor isinma azaliyor o kadar baska bir olayi yok zati daha fazla oc yaparim demis arkadas yeni cikanlar milleti keklemek icin turbo boost olayi ile kandiriliyor al sana senin yaptigin oc bu baska bir sey değil neyse arm islemcilerden bahsediyoruz biz dedigim gibi nm boyut kuculur enerji tasarrufu saglar(yersen) daha az ısınır

benimde demek istediğim eşit sartlarta nm'si düşük olan daha hızlı çalışabilir

Uruloki

Uruloki

Üye

benimde demek istediğim eşit sartlarta nm'si düşük olan daha hızlı çalışabilir

Kac kere bunun tersini soyledim yapabilirim dedim karşı çıktın onun için tekrar bir şey yazmıyorum

kmesne

kmesne

Üye
    Konu Sahibi

Kac kere bunun tersini soyledim yapabilirim dedim karşı çıktın onun için tekrar bir şey yazmıyorum

Heralde en bilgili sensin bu konuda Yani nm düşünce değişen herşeyi bir söylermisin

Ve birde ısınma azalır demişsin

Ama ısınma azalırsa donma kasılmalar da azalmaz mı ?

ecel54

ecel54

Üye

Soğutma gibi şeylerle yapınca eşit şartlar olmuyor, yoksa tabiki yapılabilir nm değeri herşeyi belirlemiyor

Uruloki

Uruloki

Üye
Heralde en bilgili sensin bu konuda Yani nm düşünce değişen herşeyi bir söylermisin

Ve birde ısınma azalır demişsin

Ama ısınma azalırsa donma kasılmalar da azalmaz mı ?

Valla tazin sicaginda 90 dereceyi gorterebildim kendi pc imde islemciye ki oyunda sorun olmadi yani isinma azalinca kasma yapmaz filan olayida yok eger bios dan ayarlarsan belli bir dereceye ona ulasinca pc reset atar ama bunu yapmazsan islemcinin ust limiti var ona ulasinca reset yersin ama kasma yapmaz nm dusunce enerji tasaruffu artiyor deniliyor şu an s4 lü cihazlarda 1 günü gpruyor one x de eee nerde enerji tasarrufu isinma olayinida acikladim zati

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bir NM konusu bu kadar uzadı helal valla :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...