Uruloki
Üye
NM'si düşük mobil işlemcilere de daha fazla overclock yapılabilir. FSB değeri anakart ile ilgili. Ancak masaüstü işlemcisi olan Intel Core i5 2500k gibi saat çarpanı kilidi olmayan işlemcin varsa FSB olayına girmeden sadece saat hızını artırarak müthiş hız aşırtımı yakalayabilirsin.
FSB ile yine de yüksek hızlar elde edilebilir. FSB tüm sistemi overclock yaptığından tehlikelidir. Ancak doğru ramler seçilirse işlemci bayağı overclocklanır. Ancak NM değeri yüksekse çabuk mavi ekran hatalarıyla karşılaşılır.
Sıvı doğutma sistemine gerek yok. Stok fanla NM değeri düşük işlemciyi daha fazla hız aşırtabilirsin.
Hacım bak sizin biosu bilmem ben direk islemci değerleriyle oynayabiliyorum ki şöyle bir durum var esas oc dediğin fsb degerleri ile olur ki simdi bu isler bayagi kolaylasti he i5 oc yapiyorsan onun oc sini yerim diyeyim artik önemli olan son modellerle ucabilme noktasina gelmen ki i5 de bunu yapsan ne yapmasan ne bence çünkü o işlemcinin bir sınırı var ama getirin su soğutmayi getirin amd a8 i bak bakalim nasıl ucuruyorum ben onu si soğutma istememin sebebi amdler fazla ısınıyor