MasteLaa
Üye
Android'in çekirdeğinde ne bulunuyor biliyor musun abimIOS dediğimiz UNIX'in kendisidirSadece çekirdeğini direkt kullanmıyor o kadar MeeGo gibi çekirdekten çalıştığı için o kadar stabil ve problemsiz. MeeGo'da terminalde root yetkiyle kurcalarsan bozarsın ama IOS'ta çekirdeğe dokunma hiçbirşey olmaz aynı stabilite
Android'in tek problemi stabillik değil. Gözle görülür düzelmeler mevcut ama çekirdekten çalışmadığı için gözü
mde hiçbir zaman IOS, MeeGo, Tizen gibi olamayacak. Google'dan daha iyisini beklerdim ama neyse
açık kaynak kodlu da olsa kapalı kaynak kodlu da olsa önemli olan sistemin iyi optimize edilmiş olmasıdıryalnız kapalı kaynak güvenlidir ama açık kaynakta dikkatli olmak lazım geniş mezhepli olmamak lazım androidde meegoda açık kaynak kodlu ama bi androide bak bir meegoya meego bir optimizasyon harikasıdır ve hala 4 çekirdekli işlemcili hayvan gibi donanımlı android cihazların yapamadıklarını yapıyor
iPhone 4 ve s2 yi karşılaştırma benceevet bundan sebep gs2 ile ip4 takasa giresim geliyor bazen bana nokianın mağazasını hatırlatıyor
- - - Eklendi - - -
jb root gibi birşey zaten garanti dışı bırakıyor cihazı
evet bundan sebep gs2 ile ip4 takasa giresim geliyor bazen bana nokianın mağazasını hatırlatıyor
- - - Eklendi - - -
jb root gibi birşey zaten garanti dışı bırakıyor cihazı
Android'in çekirdeğinde ne bulunuyor biliyor musun abim
Kıyaslarken iki sistemin en doğal halleri kıyaslanmalı.JB li iPhone ile Rootsuz Android kıyaslanmamalıolan garantiye olsun yeterki kısıtlama olmasın.
''Dalvik'' abim direk çekirdeğe işlemese de program ve uygulamaları daha iyi çalıştırmaya yarıyor.Uygulamalar direkt çekirdek etkileşimli çalışmıyor. Arada Sanal Makine var. Emulatör gibi düşün. Normalde çok daha hızlı ama araya Sanal makine ve kendi haberleşme mekaniği girince çift çekirdekli işlemciye sahip cihazları beğenmez olduk...
Kıyaslarken iki sistemin en doğal halleri kıyaslanmalı.JB li iPhone ile Rootsuz Android kıyaslanmamalı
- - - Eklendi - - -
''Dalvik'' abim direk çekirdeğe işlemese de program ve uygulamaları daha iyi çalıştırmaya yarıyor.
Sana hitaben söylemedim yahudoğru da ben kıyaslama yapmadım ki
Kıyaslarken iki sistemin en doğal halleri kıyaslanmalı.JB li iPhone ile Rootsuz Android kıyaslanmamalı
- - - Eklendi - - -
''Dalvik'' abim direk çekirdeğe işlemese de program ve uygulamaları daha iyi çalıştırmaya yarıyor.
Tamamen sistemin ağırlığı..Linux tabanlı diyerekten uğraşılıyor swap gibi ama Linux verimi ile alakası yok.Maalesef ulaşmaya çalıştığı başarıyı göremiyoruz.
Tamamen sistemin ağırlığı..Linux tabanlı diyerekten uğraşılıyor swap gibi ama Linux verimi ile alakası yok.
Stabilite ve uygulamalar ile her istegimi yerine getirebildigi icin kapali kaynak, iOS.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?