Mobil Cihazlardaki tercihiniz Açık kaynak sistem mi Kapalı Kaynak Sistem mi Yahut Linux taban mı ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Mobil Cihazlardaki tercihiniz Açık kaynak sistem mi Kapalı Kaynak Sistem mi Yahut Linux taban mı ...
C++ mı Tercihlerinizi merak ediyorum aynen başlıkta olduğu gibi

evet konuyu buraya taşıdık buradan devam bencede açık kaynaklı sistem fakat kapalı sistemi adam gibi yaparsan kapalı daha iyi olabiliyor (ios gibi)

açık kaynak custom romu bol olsun

MasteLaa

Üye
Android gibi açık kaynak olacak ise kapalı kaynak olmasını yeğlerim.Android'in tek eksiği iOS gibi stabil olmaması..

Konu Sahibi
Valla benim tercihim kesinlikle açık kaynak ama android gibi değil MeeGo gibi

MasteLaa

Üye
bence daha başka eksiklikleri var ama iosunda eksiklikleri var bence (bluetooth gibi)
Eksik olsun Bluetooth olsun kardeşim Android'in 350.000 uygulaması var ama çok da çöp uygulaması var..iOS marketi hem çok hem işlevsel..

Hex4d0r

Üye
IOS dediğimiz UNIX'in kendisidir Sadece çekirdeğini direkt kullanmıyor o kadar MeeGo gibi çekirdekten çalıştığı için o kadar stabil ve problemsiz. MeeGo'da terminalde root yetkiyle kurcalarsan bozarsın ama IOS'ta çekirdeğe dokunma hiçbirşey olmaz aynı stabilite

Android'in tek problemi stabillik değil. Gözle görülür düzelmeler mevcut ama çekirdekten çalışmadığı için gözü
mde hiçbir zaman IOS, MeeGo, Tizen gibi olamayacak. Google'dan daha iyisini beklerdim ama neyse

Konu Sahibi
Aynen unıx'ın arayüzü yoktu galiba sadece kodlar

doctorrr

Üye
açık kaynak kodlu da olsa kapalı kaynak kodlu da olsa önemli olan sistemin iyi optimize edilmiş olmasıdır yalnız kapalı kaynak güvenlidir ama açık kaynakta dikkatli olmak lazım geniş mezhepli olmamak lazım androidde meegoda açık kaynak kodlu ama bi androide bak bir meegoya meego bir optimizasyon harikasıdır ve hala 4 çekirdekli işlemcili hayvan gibi donanımlı android cihazların yapamadıklarını yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...