Ben açmıştım. 

Senin için de özel bir andı...
O üye bir gün Maxi'de seninkisi gibi köklü bir yere sahip bir üye olabilir. O gözle bak.Açık konuşacağım, alınmaca darılmaca olmasın
Görev sürem boyunca bu suistimali en yoğun yapan kişi olarak sen gözüme çarpmıştın Enes. Çok fazla abuk subuk mesaj ve konu gördüm orada, her konuya gülenini de çok gördüm ya, her gülene güleni ilk sende görmüştüm
Bir üye var, bu bölümü suistimal ediyor. Ve gün geliyor o üye bu forumda general rütbesine yerleşiyor. Neden bugün bu forumda Enes deyince hemen herkes biliyor? Burayı çok sevdiğin ve inanılmaz bir aktiflik sergilediğin için. Maxi'yi sevdiğiniz anda, rütbe sizin için önemli olmaya başlar. Ben bunu çok iyi biliyorum, çünkü bir zamanlar benim için de çok önemliydi rütbe. Zira sevdiği bir yerde gitgide üstlere tırmanmak insanı mutlu ediyor. Seni de ediyordu Enes. Nadir Abi general olacağı anı beklemedi mi? Özel bir an değil miydi o, onun için? Mehmet Abi şu anda iple çekmiyor muSenin için de özel bir andı...
Aktif üyelere ceza verirken çok mutsuz ve rahatsız olurum. Ancak bir tane ceza vardır ki verirken hafif bir tebessüm oluşur yüzümde "rütbe için mesaj kasmak". Zira bir adam saatlerini harcayıp burada "rütbe için" (veya rütbe için kasıyormuş gibi görünecek şekilde) mesaj kasıyorsa burayı sevmiş demektir, hevesinin fazla kırılmaması gerek demektir. O adam bizim dikkatimizi çeker ve günden güne forumda yükselir.
Sor bugün Mehmet Abi'ye Halit'e Nadir Abiye ve daha pek çok forumda ayın üyeliği - yöneticilik - albaylık gibi yerlere gelmiş üyelere mutlaka bir zamanlar "mesaj kasma!" uyarısıyla karşılaşmışlardır
Şu anda mizah bölümünde pek çok üye tarafından, önlenemez ve tüm uyarılara rağmen durdurulamaz bir biçimde mesaj kasma olayı söz konusu değil ki bu öneriyi kabul edip uygulayalım.
Varsa gözüne çarpan suistimal eden birisi şikâyet et, uyaralım onu. Ama unutma ki bir zamanlar sen de şikâyet edilmiştin banaO üye bir gün Maxi'de seninkisi gibi köklü bir yere sahip bir üye olabilir. O gözle bak.
Gerek olmadığı kanaatindeyim.

İlk üye olduğum sıralar ben o bölüme bir hayli paylaşım yapmıştım ve aynı cahilliği ben de yapıyordum ...
Mesela yorum olarak üye "" yazıyorsa ben de alıntı yapıp "
" yazıyordum ama bu işler böyle yürüyor zannediyordum
Sonra forumu tanıdıkça öğrendikçe bu tür saçmalıkları bıraktım
Enescim mesela sen bundan yararlandın alabildiğin bütün rütbeleri aldın şimdi bu mesajlar üyelerin mesaj sayısını arttırmasın diyorsun.sence bu haksızlık olmaz mı? bence arttırılmalı demelisin bence arttırılmalı ki yeni üyeler daha çok motive olsun ve hırs yapsın bundan en kazançlı site çıkacaktır doğal olarakta biz.

valla hep içimdekileri söylüyorsun ya halit.
sen benim kardeşim olabilirsin hastanede falan seni almış olmasınlar![]()
manisa doğumluyum manisa balıkesir yakın
olabilirmanisa doğumluyum manisa balıkesir yakın
![]()

gerçekten sana baya kanım ısındı
Enescim mesela sen bundan yararlandın alabildiğin bütün rütbeleri aldın şimdi bu mesajlar üyelerin mesaj sayısını arttırmasın diyorsun.sence bu haksızlık olmaz mı? bence arttırılmalı demelisin bence arttırılmalı ki yeni üyeler daha çok motive olsun ve hırs yapsın bundan en kazançlı site çıkacaktır doğal olarakta biz.

Halit abicim şimdi sana forum hakkında birşeyler öğreteyim ...
1. Konunun en başında söyledim eğer o bölümdeki mesajlar bundan sonra istatistiğe gecmezse önceden yazılmış mesajlar da istatistiğe geçmez ... Örneğin konu dışındaki bir konu nasıl gereksizlere taşınınca mesaj sayısı düşüyorsa bu da öyle olacak 1000 veya 2000 veya neyse herşeyi göze alarak açtım bu konuyu
2. Aldın rütbeyi falan demişsin o mesajlar silinse bile en fazla düşeceği sayı 9800 civarı olacaktır ayrıca beni yanlış tanımışsınız ...
3. Hiçbir zaman bencilce düşünmedim hep forumun yararına düşündüm üyenin orda mesaj kasması bana birşey kazandırmaz veya kaybettirmez ...
Neyse yaa sıkıldım artık birilerine birşeyleri anlatmaktan mesafeli olmak gerekiyormuş milletle ...
Konuyu kilitlerseniz sevinirim...