Milliler direnemedi: 82-114

Sponsorlu Bağlantılar

Dwyane_Wade

Üye
    Konu Sahibi
Milliler direnemedi: 82-114
Milli Erkek Basketbol Takımı, 2009 yılında Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için Eylül ayı içinde oynayacağı eleme grubu maçları öncesi ilk sınavını Amerika Birleşik Devletleri Basketbol Takımı karşısında verdi. Kadrosunda birçok NBA yıldızı barındıran rakibine ilk çeyrek hariç direnemeyen milliler maçı 114-82 kaybetti.
Türkiye Çin'in Macau bölgesinde oynanan maça Kerem Tunçeri, Ersan İlyasova, Cenk Akyol, Semih Erden ve Kerem Gönlüm 5'iyle çıkarken, 'Rüya Takım' ise Kobe Bryant, Jason Kidd, LeBron James, Carmelo Anthony ve Dwight Howard'dan oluşan 5'le yer aldı.
İlk çeyrekte başa baş bir mücadele ortaya koyan milliler, rakibin hızlı oyununa karşılık vermekte sıkıntı yaşamadı. LeBron James ve Carmelo Anthony'nin sayılarına özellikle dış atışlarda yüksek yüzdeyle hücum ederek cevap veren Türkiye, bir ara öne geçmesine rağmen Dwyane Wade'i durduramayınca devreyi 31-30 yenik kapadı.
A Milli Takım, savunmadaki direncini ikinci periyotta korumasına karşın, hücumda etkinliğini kaybetti. Basit top kayıplarının arttığı çeyrekte sadece 7 sayı üretebilen Türkiye, ABD'nin pota altı üstünlüğüne karşı koyamadı ve soyunma odasına 17 sayı farkla 54-37 geride indi.
Millilerin oyunu dengeleme çabaları üçüncü çeyrekte de sonuç vermedi. NBA yıldızları her geçen dakika farkı daha da açarken, son çeyreğe girilirken fark 28 sayıya çıktı: 87-59.
Son çeyrek formalite maçı havasında geçti. Karşılıklı basketlerle başlayan çeyrekte, millilerin amacı farkın daha da fazla açılmasını önlemekti. Çeyreğin sonlarına doğru Sinan Güler, Cemal Nalga gibi ilk tecrübelerini yaşayan isimlerin de oyuna girmesiyle fark biraz daha büyüdü ve maç ABD lehine 114-82'lik skorla sona erdi.
 

Benzer Konular

Sekonet
Cevap
0
Görüntüleme
380
Sekonet
RomeusTR
Cevap
1
Görüntüleme
360
bilisimler
RomeusTR
Cevap
1
Görüntüleme
512
bilisimler
RomeusTR
Cevap
0
Görüntüleme
392
RomeusTR
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
443
DiaBLoS


Üst Alt