Milli takım kadrosu açıklandı

Sponsorlu Bağlantılar

India

India

Üye
    Konu Sahibi
Milli takım kadrosu açıklandı


Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın 2011 Erkekler Avrupa Basketkbol Şampiyonası’nda mücadele edecek kadrosu açıklandı.

MİLLİ TAKIM KADROSU
18 kişiden oluşan ve şampiyona öncesinde 12’ye düşecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın kadrosu şu şekilde:
Barış Ermiş, İzzet Türkyılmaz (Banvit), Cenk Akyol, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Ömer Onan (Fenerbahçe Ülker), Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir, Ender Arslan (Galatasaray), Semih Erden (Cleveland Cavaliers), Ömer Aşık (Chiago Bulls), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Enes Kanter (Utah Jazz)

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Takım Antrenörü Orhun Ene ile birlikte milli takımı açıkladı. Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takım kampına 18 oyuncu davet edildi.

EMİR PRELDZIC KADRODA
Türkiye Milli Takımı’nın formasını giymesi için FIBA nezdinde çalışmalar yapılan Fenerbahçe Ülker’in Sloven oyuncusu Emir Preldzic de 18 kişilik kadroya çağrıldı.

“OLİMPİYATLARA KATILMAK İSTİYORUZ”
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, hedeflerinin olimpiyat olduğunu ifade ederek, “Şampiyonada ilk 2 sırada yer alarak direkt olarak olimpiyat vizesi almıak istiyoruz. Şampiyonada 3.,4. ve 5. olan ülkelerde eleme oynayacak” dedi.

“ZORLU GRUPTAYIZ”
Türkiye A Milli Basketbol Antrenörü Orhun Ene, zorlu bir grupta yer aldıklarını belirterek, “Grubumuzda evsahibi Litvanya ve Avrupa Şampiyonu İspanya var. Çapraz grubumuzda da zorlu takımlar var. Ama biz olimpiyat hedefine ulaşmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

10 HAZIRLIK MAÇI
12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde 10 hazırlık maçı yapacak. 10 Temmuz’da Antalya’da toparlanacak olan milli takım, 16 Temmuz’da İtalya’ya gidecek.

İtalya’da 15 gün kamp yapacak olan millilerimiz, 8 Ağustos’da İzmir’de düzenlenecek Efes Pilsen World Cup Turnuvası’na katılacak. Daha sonra Almanya’da düzenlenecek olan Super Cup’a katılacak olanTürkiye, son olarak İstanbul’da Adidas Cup’a katıldıktan sonra 29 Ağustos’ta Litvanya’ya gidecek.

31 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR
Litvanya’nın evsahipliğinde 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, A Grubu’nda mücadele edecek. Türkiye’nin grubunda Litvanya, İspanya, Polonya, Büyük Britanya yer alıyor. Türkiye’nin gruptaki son rakibi ise elemelerden gelecek.
 


cehili

cehili

Üye
Mehmet Okur'u özledik...
 
India

India

Üye
    Konu Sahibi
mehmet okur mu kaldı :) ondan daha iyi oyuncularımız var iddaalıyız
 
cehili

cehili

Üye
Adam 2 sezondur sakatlıklarla boğuşmasaydı Hido gibi daha kök söktürürdü çoğu gence ama şans işte.
 
Masha

Masha

Üye
Hidayet Türkoğlu :oke:
 
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Enes Kanter :oke:
 
mobilegeek

mobilegeek

Üye
Enes'i istemiyoruz. :angry:
 
Necmati

Necmati

Üye
şu enes nasılmış bakalım hiç seyretmedim ..
 
India

India

Üye
    Konu Sahibi
kim oynayacak enes yerine oğuz savaş mı :aha:
 

Benzer Konular



Üst Alt