Milföy pasta tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 1009 Okunma
  • 3 Cevap

  1. < Resmi açmak için tıklayın >



    Malzemeler:


    6 adet Milföy Hamuru
    3 su bardağı Süt (Kreması için)
    2 çay bardağı Toz şeker (Kreması için)
    1 çay bardağı Un (Kreması için)
    2 tatlı kaşığı Mısır nişastası (Kreması için)
    2 adet Yumurta sarısı (Kreması için)
    1 paket Vanilya (Kreması için)

    Tarifin Hazırlanışı

    Bu malzemeler haricinde arasına koymak için istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Kremanın Yapılışı: Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun.Çırpma teli ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca,ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın, bu süreçte ara ara karıştırmanız gerekiyor, üstünün kabuk tutmaması için. Milföy hamurlarını dolaptan çıkartıp, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Buzlarının çözülmesini bekleyin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar pişirin. Pişen milföyleri ızgara teline alıp soğumasını bekleyin. Milföylerin arasına kremadan sürüp meyve ve isteğe göre fındık koyun, üzerine pudra şekeri serpip, servis yapabilirsiniz. Not: Milföylerin çok soğumasını beklemeyin, ılık servis yapmanızı tavsiye ederim.Afiyet olsun…;)
     


    Yazan: hikmet366
    eren366 bunu beğendi.
  2. teşekkürler.
     
    hikmet366 bunu beğendi.
  3. rica ederim
     
Yüklüyor...
20/10/2018 - 12:25