Microsoft'u Windows 8 bile kurtaramayabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
incitemfm

incitemfm

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft'u Windows 8 bile kurtaramayabilir
Halka açıldığı 1986'dan bu yana ilk kez zarar açıklayan Microsoft, telefon ve tablette istediği payı bir türlü alamadığı gibi Windows 8 yüzünden de eleştiriliyor

YAZILIM dünyasının en büyük ismi olan Microsoft, Windows 7 ile bilgisayarlarda iyi bir çıkış yakaladı, ancak aynı çıkışı günümüzün en popüler mobil cihazları olan telefon ve tabletleri yakalama konusunda başarısız oldu. Akıllı telefon dünyasını Apple ve Google'ın işletim sistemleri kaplarken, iş dünyasında da BlackBerry ciddi bir pazar payına sahip. Microsoft ise Windows 7'nin dokunmatik desteğinin rakipleri kadar iyi olmaması sebebiyle tabletlerde başarıyı bir türlü yakalayamadı. Telefon ayağında ise Nokia ile yapılan ortaklık anlaşması bile Microsoft'un yükselişe geçmesine yetmedi. Windows Phone 7 yeterince dağılamadan, Windows 8 ve yeni mobil işletim sistemi konuşulmaya başladı. Nokia telefon satışlarındaki düşüşü, kullanıcıların yeni işletim sistemini beklemesine yoruyor, Microsoft ise uzun süredir tanıttığı ve yapılan demolarda dokunmatik konusunda başarılı görünen mobil sistemindeki Metro kullanıcı arayüzünün adını legal sorunlar sebebiyle değiştirmekle uğraşıyor. Temmuz ayında, şirketin halka açıldığı 1986 yılından bu yana ilk kez çeyrek bazında zarar açıklayan Microsoft, ikinci çeyrekte 492 milyon dolar düşüş yaşadı. Bu durum, uzmanlarca Windows ve Windows Live departmanlarının karlılığını yüzde 18 kaybetmesi kaynaklı olarak yorumlanıyor. Bunun bir açıklaması da IDC’nin 2011 yılını PC satışları açısından bugüne kadarki en kötü ikinci yıl olarak tanımlaması gösteriliyor.Oyun dünyası da inancını kaybetti
Milyonlarca insanın PC oyunlarını dijital olarak satın almak için kullandığı Steam ve aynı zamanda Portal, Half-Life gibi dünyanın en ünlü oyunlarını yapan Valve firmasının sahibi Gabe Newell, yeni işletim sistemini “felaket“ olarak tanımladı. 13 yıldır Windows platformu için oyun geliştiren Newell 'Bana göre Windows 8 bu piyasadaki herkes için felaket olacak. Sektördeki en büyük bilgisayar ve parça üreticilerinin bir kısmını kaybedeceğiz” diyor ve alternatif aramanın vakti geldiğini söylüyor. Valve ve Steam şu anda 2500 oyunu ücretsiz dağıtılan Linux işletim sisteminde çalıştırmanın yollarını arıyor.
MICROSOFT NASIL KURTULUR?
l TABLET: Firma yeni hazırladığı Surface tabletler konusunda son derece umutlu. İlk tanıtıldığında ciddi bir yankı uyandıran tabletler, Windows 8 işletim sistemi kullanıyor. 10,6 inç ekrana sahip, Nvidia Tegra işlemcili cihazlar, 32, 64 ve 128 GB kapasiteli modellerle piyasaya sunulacak. Ayrıca klavyeli kılıfı da bir bilgisayar gibi rahatça kullanılmasını sağlıyor. Tek sorun, iPad’den bile yüksek olacağı söylenen fiyatı.
l TELEFON: Nokia tasarım ve cihaz kalitesi konusunda çok iyi bir ortak. Ancak, Microsoft’un mobil dünya için biraz geç kaldı. Sadece iyi bir işletim sistemi değil, bol uygulamanın hazır olması gerekir.
l EĞLENCE: Windows’un performansı Valve'in söylediği gibi kötü çıkmazsa PC tarafı oyunlarda etkin olmaya devam eder. Yeni Xbox’ın da Türkiye gibi ülkelerde de resmen Microsoft tarafından desteklenmesi ve rakiplerinden daha iyi olması gerekiyor.
l İŞLETİM SİSTEMİ: Tüm dünya açık kaynaklı işletim sistemlerine, uygulama indirerek gelişebilen sistemlere doğru giderken, Microsoft’un kapalı yapısı bir dezavantaj. Ancak sistemin mevcut yaygınlığını koruması da ekim ayında piyasaya çıkacak son sürümün başarısına bağlı.

Beyler tam windows 8 i indiriyodum vazgeçtim. kime sorduysam berbat ötesi dedi. linux kullanan arkadaşlar var mı aranıza ?

15097

15097

Üye
Cep telefonları genelde ne işi var bu haberin?

SilentOne

SilentOne

Üye
win 8 rezalet lünix oalrak pardus kullanıyorum windows geçmeyi düşünüyorsan işin çok zor aradıqını aynı yere bulamayabilir

MaxipmaN

Üye
ee ne kullancaz biz sonra :D

incitemfm

incitemfm

Üye
    Konu Sahibi
linux özgür yazılım hoşuma gitti ama program varmıdır onun için

MrTech

MrTech

Üye
Nokia'yı Battı Batacak Dedik.Şimdi Bunu Diyecez.Yakında Apple'ımı Deriz |-)

incitemfm

incitemfm

Üye
    Konu Sahibi
battı diyen kim alternatif arıyorum. w8 felaketmiş. kimin zarar ettiği beni ilgilendirmez w7 ultimate acayip sıktı beni xpye mi dönsem ki :D

- - - Eklendi - - -

apple zamanında battı kardeşim microsoft baya bir yardım yaptı öyle düzeldi

umt07

umt07

Üye
Ya windows 8 i herkes 4 gözle bekliyor allah aşkına, yine ilk çıktığı an fazla satmaya bilir ama her yeni laptop alan her yeni pc alan koyucaktır win8 i, şahsen ben i**çlandığı an yükleyip bakıcam benim için performansı önemli w7 gibi performanslı olursa gider orjinalini alırım ha demişken bu windowsun c****lenmesi önlenirse daha fazla satıcaktır en azından ülkemizde :) Windowsun batması demek dünya üzerinde 3 nükleer santral aynı anda patlamış gibi olması demek gündem karışır :D

2. bir yorum yapmak gerekirse windows 8 arayüz olarak değişyor başlat menüsü fln tamamen değişmiş ve günümüzn teknolojisi dokunmatik ekranlarda kullanılabilir şeklinde, kullanıp görmek gerekiyor. Performans olarakta bildiğim kadarıyla windows 8 için çıkmış hiç driver görmedim. Sürücüler ztn performansı ençok etkileyen yazılımlardır.

ecel54

ecel54

Üye
microsoftu'da batırdılar :kop:. windows 8 windows 7'den daha az ram ve işlemci harcıyor. sadece başlat menüsü yerine metro arayüzünü koymuşlar diye felaketmi oluyor :kop:. driverlara gelince windows 8 release prewiew var, yani tam olarak çıkmış değil, buna rağmen amd sürücü yayınladı, kaspersky'de anti-virüs yayınladı. windows 7'de kasan,donan oyunları windows 8'de rahatlıkla oynadım.

• Beğen
Tepkiler: El-CD
Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
windows 8 in yeni bir vista faciası olacağı söyleniyor

fnldstntn

Üye
Microsoft kolay kolay batmaz...Batarsa bütün dünya krize ğirer milyar dolarlık sirket...

Uruloki

Uruloki

Üye
hay allahım konuya bak böyle bir şey olamaz herhalde microsoft batıcak nasıl batıcak peki bugün devlet dairelerin bile windows kullanırken mi olucak bu ayrıca win 8 n berbat olduğu filan yok şu an kaç tane üretici tablet win 8 üretmek için microsoft a yalvarıyor haberiniz yok

El-CD

El-CD

Üye
microsoftu'da batırdılar :kop:. windows 8 windows 7'den daha az ram ve işlemci harcıyor. sadece başlat menüsü yerine metro arayüzünü koymuşlar diye felaketmi oluyor :kop:. driverlara gelince windows 8 release prewiew var, yani tam olarak çıkmış değil, buna rağmen amd sürücü yayınladı, kaspersky'de anti-virüs yayınladı. windows 7'de kasan,donan oyunları windows 8'de rahatlıkla oynadım.

kesinlikle bu bende de böyle (Y)

ecel54

ecel54

Üye
microsoft'un geliri sadece windows değil gelir bakımından windows 3. sırada ilk sırada office uygulamaları olması lazım

oflu250

oflu250

Üye
bence açık kaynak linux kendim ubuntu 12.04 kullanıyorum bu makinaya ilk olarak xp kurduk bikaç kez çöktü format,frmt,frmt bıktım artık kardeşim kullanıyo kendisi anlamıyo bana diyo frmt at diye ikidebir çöküyo du win7 geçti elimize yükledik kaldırmadı veee benim dizüstü 'nde vardı bu masaüstü şimdi bundada ubuntu 12.04 var ve 10. ayda 12.10 versiyonu çıkacak otomatik sürüm yükseltme ile hop yeni versiyon crk yok,ky,lisans yok sürücü arama yok her türlü donanımı kendisi bulur tanır kullanır BENCE GELECEK AÇIK KAYNAK YAZILIMLARDA .ayrıca windows kendisi pahalı ofis yazılımları pahalı güvenlik yazılımlarıda var tabi yani tam anlamıyla yüzü astarından pahalı AÇIK KAYNAK BENCE tekrar vurgulamak istedim

ecel54

ecel54

Üye
bence açık kaynak linux kendim ubuntu 12.04 kullanıyorum bu makinaya ilk olarak xp kurduk bikaç kez çöktü format,frmt,frmt bıktım artık kardeşim kullanıyo kendisi anlamıyo bana diyo frmt at diye ikidebir çöküyo du win7 geçti elimize yükledik kaldırmadı veee benim dizüstü 'nde vardı bu masaüstü şimdi bundada ubuntu 12.04 var ve 10. ayda 12.10 versiyonu çıkacak otomatik sürüm yükseltme ile hop yeni versiyon crk yok,ky,lisans yok sürücü arama yok her türlü donanımı kendisi bulur tanır kullanır BENCE GELECEK AÇIK KAYNAK YAZILIMLARDA .ayrıca windows kendisi pahalı ofis yazılımları pahalı güvenlik yazılımlarıda var tabi yani tam anlamıyla yüzü astarından pahalı AÇIK KAYNAK BENCE tekrar vurgulamak istedim

bende mecburiyetten ubuntu kullanıyorum ama hiç sevmiyorum, driverları otomatik tanır demişsin ortada driver yokki tanısın :) üretici firmalar driver çıkarmıyor, atinin var onuda yüklerken hata veriyor. Xp,ye sürekli format atıyordum demişsin, ben de ubuntuya sürekli format atıyorum, ilk başlarda yazılım dükakanına giriyordum donuyordu, sonlandırıp çıkıyordum, sonra hiçbirşey yükleyemiyordum, tekrardan ubuntu kuruyordum, pc donuyordu, bilgisayarı fişten kapatıyordum, sisten yine bozuluyordu. Ofis uygulamaları paralı demişsin, ubuntu da bulunan ofis uygulamasi libreoffice ücretsizde çokmu iyi, ayrıca libreoffice,in ücretsiz sürümü windows içinde var. Sürücü konusuna ek olarak windows 8,de donanımı otomatik tanır ve sürücü yüklemen gerekmez, daha iyi performans için üreticilerin windows için olan sürücüleri yùklersin.başka bir konuda da wine windows oyunları oynayabilirsin yazmışsın, hangi büyük boyutlu oynadın acaba, ben oynayamıyorumda sadece küçük programları çalıştırabildim.

Del Rey

Del Rey

Üye
Bir sürü Linux dağıtımı denedim. En fazla katlanabildiğim Ubuntu olmuştu. Bardağı taşıran son damla da Adobe Photoshop CS5 Extended'ı Wine ile çalıştırınca Text Tool ile bile uygulamanın hata verip çökmesi oldu. İllet oldum, o gün bugündür eski dost Windows XP ile yaşantıma devam ediyorum. Mutlu muyum, evet. Mac OS X olsa daha mutlu olur muyum, evet.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt