Microsoft Visual Studio(C#) Basit Not Defteri Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft Visual Studio(C#) Basit Not Defteri Yapımı
Öncelikle Resimli Anlatmak İsterdim Fakat Normal Bi İnternetim Olmadığı için Ekleyemedim

Anlatım:

İlk Önce Microsoft Visual Studio (yada ne kullanıyorsanız)yu açıyoruz.Yeni Bir proje oluşturuyoruz.Evet Şimdi Bir Form geldi karşınıza...Ekranın sol tarafında toolbox var listeye biraz dikkat edin.Toolstrip diye bir araç var formunuza sürükleyin Formunuzun üst kısmına bir araç çubuğu eklemiş oldunuz.Şimdi Araç çubuğuna Bir kere tıklayın Araç Çubuğunun sonunda küçük bi ok işareti var ona tıklayın İnsert Standart İtems ı seçin böylelikle bir not defterinde olması gereken seçenekleri eklemiş oldunuz.Forma Birde toolbox dan textbox aracını ekleyin textbox ı istediğiniz şekilde boyutlandırabilirsiniz sonra araç çubuğuna eklediğiniz nesnelerden ilkinin yani "Yeni" nin üstüne çift tıklayın gelen kod kısmına Eğer eklediğiniz textbox ın adı textBox1 ise:

textBox1.Text="";

yazın forma geri dönün ve tekrar aynı işlemleri yapın

textBox a bilgisayarınızdan bir dosya açtırmak için:

tekrar toolbox tan bir openFileDialog ekleyin

gerekli kodlar :

if(openFileDialog1.ShowDialog()==DialogResult.Ok)// burda ne dedik Eğer Dosya Açma Diyaloğu açılıp diyaloğun sonunda Tmm butonuna basılırsa
{
System.IO.StreamReader oku=new System.IO.StreamReader(openFileDialog1.FileName.ToString());
//Burda ne dedik Yeni Bir Okuyucu Oluştur okuyucunun adı "oku" olsun Ve Metin Okuyucu dosya Açma Diyaloğundaki Seçili Dosyayı Okusun
YaniBir nevi dosya açma diyaloğunda seçili olan dosyanın yazısını "oku" nun içine hapsettik
While(oku.Peek()>=0)//Bunu Bilmiyorum Nette Görmüştüm :D
{
textBox1.Text=oku.ReadToEnd;//Burda Ne Yaptık textBox1 in yazısı "oku" nun yazısı
oku.Close()//Okumayı Kapatıyoruz
}

}

textBox daki Yazıyı Pcde Bir Dosyaya Kaydetmek için

toolbox tan bir saveFileDialog Ekliyoruz

if(saveFileDialog1.ShowDialog()==DialogResult.OK)//Ne Dedik Eğer Dosya Kaydetme Diyaloğu Açılıp Diyaloğa Tamam Denirse...
{
System.IO.StreamWriter yaz=new System.IO.StreamWriter(saveFileDialog1.FileName.ToString());
//ne dedik yeni bir yazı yazdırıcı oluşturduk adı "yaz" olsun dedik ve textBox taki metinleri Dosya Kaydetme Diyaloğundaki seçili
dosyaya yazdırsın dedik.
yaz.Write(textBox1.Text);//Burda ne dedik Kaydetme Diyaloğundaki dosyaya textBox1 deki metni yazdır
yaz.Close()//ve yazdırmayı kapattık
}

Yazdırmayı Geçiyorum :D

textBoxtaki Yazıyı Kesmek için:

textBox1.Cut();

textBoxtaki Yazıyı Kopyalamak İçin:

textBox1.Copy();

textBox yazı yapıştırmak için:

textBox1.Paste();

Az çok Bilgimle Sizlere Yardım Edebilmişsem Ne Mutlu Bana :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt