Haber Microsoft Üç Yeni OEM Windows Phone Telefonu Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Microsoft Üç Yeni OEM Windows Phone Telefonu Duyurdu
Windows Phone platformu büyümeye devam ediyor.

Redmond merkezli teknoloji devi Microsoft, Şubat ayında Barselona’da Mobil DünyaKongresi kapsamında düzenlenen etkinlikte WindowsPhone platformuna yeni katılan üretim ortaklarını resmi olarak duyurmuştu. Windows Phone 8.1 üzerinde yapılan geliştirmeler üreticiler arasında rekabeti arttırmaya devam ediyor.

Computex fuarında Microsoft Windows bazlı tabletlerin yanında üç yeni Windows Phone telefonun duyurusunu da gerçekleştirdi. Microsoft, Tayvanda bugün başlayan Computex Expo fuarı çerçevesinde Florida merkezli Blu Mobile,Prestigio’dan MultiPhone 8500 DUO ve Yezz Billy 4.7 modellerini resmi olarak duyurdu.

Florida merkezli küçük bir üretici olan Blu Mobile’ın ilk Windows Phone 8.1 telefonu 5″ ekrana ve aşağıda da göreceğiniz üzere göz alıcı renklere sahip. blu Mobile’ın Windows Phone telefonuyla ilgili başka bir ayrıntı verilmedi.

Prestigio MultiPhone 8500 DUO, ismiyle çift SIM özwlliğini andırıyor ve ekran görüntüsü de bu özelliği doğruluyor.Prestigio MultiPhone 8500 DUO, 1.2GHz Snapdragon işlemci, 8MP arka kamera, HD (1280x768px) ekran gibi özelliklerle Temmuz ayında Avrupa’da satışa sunulacak.

Son cihaz ise, isminde Bill Gates’ten esinlenildiği düşünülen Yezz Billy 4.7 modeli oluyor.

Yezz Billy, 4.7 inç IPS LCD HD ekran, dört çekirdekli Snapdragon işlemci, 13.1 MP kamera, Gorilla Glass 2 ve sadece 7,2 mm kalınlığındaki tasarımıyla dikkat çekiyor.Yezz Billy 249 $ USD / € 229 EUR fiyatla yakında Avrupa, Latin Amerika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak

Yezz Billy 4.7 ayrıca 139 $ / 129 € fiyata sahip 4-inç ekran, 8MP kamera ve dört çekirdekli işlemci yer alacak küçük bir versiyona daha sahip olacak ve Billy 4.0 olarak adlandırılacak. Yezz Billy 4.0 sadece Amazon üzerinden satışa sunulacak.

Microsoft ayrıca Resmi duyurusu yapılan 18 üretim ortağına ek olarak BYD, Compal, Pegatron, Quanta ve Wistron gibi firmaların da prototip çalışmalarının devam ettiğini ve yakında bu firmalardan da Windows Phone platformu için akıllı telefonların geleceğini belirtti.

• Beğen
Tepkiler: emz, TeknoÖmer, beats ve 4 diğerleri

dakamon

dakamon

Üye
Üreticiler arttıkça satışlarda artacak kullanıcı sayısı da otomatikman artacak buda geliştiricilerin ilgisini çekecek ve mağaza gelişecek. Umarız daha çok böyle haberleri duyurursunuz buradan :)

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33 ve emz
Murat Alper

Murat Alper

Üye
güzel :eller: :tşk: haber için

PureFood

PureFood

Üye
Güzel. Tek Nokia liderliği'nin kırılmasını istiyorum ben de. Bu bize uzun vadede uygulama olarak geri dönecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
luckysleven

luckysleven

Üye
Su renkli olanlar htc nin tipkisinin aynisi gibi geldi bana : ) ama yezz billy nin tepesindeki kocaman yezz yazisi hos olmamis

• Beğen
Tepkiler: -Emre
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Wp8 eko sistemine katılan her üretici firma rekabet adına olumlu bir gelişme sayılır. Donanım cimrisi Nokia belki bu vesileyle üst düzey donanıma sahip cihazlar üretip agresif fiyatlarla liderliğini kaptırmamak için mücadele eder. Yoksa az donanım yüksek fiyatla bu sektörde ciddi anlamda nefret uyandırıyor..

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43 ve ArMaGeDdOn_87
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Windows Phone kısmına yönelen üreticileri görmek sevindirici bunlar bize ileride markette yeni geliştiriciler yeni oyun ve uygulamalar olarak geri dönecektir ve çeşitlilik güzeldir. Konu ve anlatım için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
-Emre

-Emre

Üye
gerçekten htc gibi olmuş blular ama discovery böyle bi hayal kırıklığı değildi üzüldüm blunun böyle yapmasına :D

serinaga

serinaga

Üye
Harika bir haber, gelişmeler çok hoş ...

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Nokia'nın liderliği sönecek gibi görünüyor. Bunlardan biri ucuz olursa alırım.

beats

beats

Üye
Yezz Billy 4.7":
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
WP logolu buton nerede ? Sanki Android cihaza yüklemişler.

Prestigio MultiPhone 8500 DUO:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Butonlar ekran üzerinde ve,aşağıya inebilir. Aşağıdan çekince açılıyor.

beats

beats

Üye
Butonlar ekran üzerinde ve,aşağıya inebilir. Aşağıdan çekince açılıyor.

Kapasitif tuşlar ? Kullandıkları referans cihaztır diye düşündüm ama resmi sitede onu kullanmış.

adanalı1

adanalı1

Üye
Nokıa nın donusu muhtesem olacak :D .. Bır zamanlar symbıan la muhtesemler yaratan nokıa bu kadar sustuysa. donusu kotu olur :D ...

dakamon

dakamon

Üye
Valla şöyle GM discovery tarzında WP li cihazlar gelirse ülkeye bence acayip satar. Çünkü herkeste 520 görüyorum artık insanlar uçmuyor süper telefonlara onun yerine günlük işlerini halledecek whatsapp twitter facebook instagram e birazda internet te dolaşma ayrıca uygun fiyatlı olacak. 520 de tam bunları sağlayan bir telefon. Ben 520 yi hep gençlerde görüyorum. Bence MS en başta pazar payını arttırmak adına insanlara WP yi sevdirmek adına düşük donanımlı cihazlara önem vermeli ardından yerini sağlamlaştırınca agresif telefonlara yönelmeli.

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer

blackcemre

Üye
Haber için teşekkürler.

fk555897

fk555897

Üye
Keşke hem android hem de WP8 olan telefon yapsalar.

İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
Güzel :tşk: Haber için

OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Türkiyeye Gelmedikten sonra degeri ney
?

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Değeri şu: geçen yıl 34 milyon Windows Phone telefon satışı oldu. Bu yılki beklenti 45 milyonun üzerinde. Bu firmalar 10 milyonluk bir katkı sağlarsak yıl sonunda Windows Phone kullanıcı sayısı 100 milyonu aşacak demektir. 500 iphone satan Apple İos bu kadar ilgi görüyorsa herhalde iki yıl içinde 250 milyon civarı kullanıcıya ulaşması beklenen Windows Phone da ilgiyi arttıracaktır. Bu ilgi de kullanıcıya oyun-uygulama olarak geri döner.

Bir diğer önemli nokta da fiyat rekabeti. Bu firmalar daha yüksek donanımı daha ucuz fiyatla satarken Nokia/Microsoft onların 50-100 $ üzerinde satamazlar.

• Beğen
Tepkiler: OnurYurdakul ve PureFood

Üst Alt