İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Şimdi bu pantolonun çalışma mantığı tam olarak nasıl olabilir fikri olan varmı arkadaşlar?
taşınabilir kablosuz şarj plakası DC-50 pantolon cebinin iç kısmında bi yerde özel yer yapılıp oraya konuyor :)artık onu da şarj etmek için herhalde pantolondan kablo çıkmayacaktır di mi?? :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Gündüz
Çağrı Gündüz

Çağrı Gündüz

Üye
taşınabilir kablosuz şarj plakası DC-50 pantolon cebinin iç kısmında bi yerde özel yer yapılıp oraya konuyor :)artık onu da şarj etmek için herhalde pantolondan kablo çıkmayacaktır di mi?? :kıskıs:
Benimde tam olarak anlayamadığım konu kablosuz şarj standının nereden elektrik aldığı.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Benimde tam olarak anlayamadığım konu kablosuz şarj standının nereden elektrik aldığı.
akşamları evde prize takıyordur pantolonu işte :kıskıs: ya da pratik bi bölmede ise çıkartır normal insanlar gibi plakayı şarj eder sonra geri pantolona takar.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Hareket enerjisiylede olabilir ama tehlikeli

8.1'in adam olmasını bekleyen Lumia 520 ile gönderildi.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hahaha düşünsenize bir adamı uzaktan belli belirsiz şu şekilde görüyorsunuz: Bir adam uzakta bir duvara arkasını dönüyo ve duvardan sallanan bir kabloyu eline alıyo ve elini arka tarafına götürüp o kablonun ucunu bir yerine sokuyo. E tabi adam kendini şarj etmek için bi tarafına USB kablo takacak hali yok :kop2: anca yakına gelince pantolona takılı olduğunu anlıyorsunuz.
Belki alışveriş merkezlerinde duvarlara yapışmış insanlar göreceğiz ilerde :kop2:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Malum tatil mevsimi geldi. Amatör fotoğrafçılık için oldukça başarılı kameraya sahip Lumia 920 sahiplerine harika bir aksesuar önerisi de benden gelsin.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve beats
beats

beats

Üye
Hareket enerjisiylede olabilir ama tehlikeli

Hareket derken, kinetik enerjiden bahsediyorsak insanın hareketlerinde bu yok çünkü dairesel hareketler gerekli, bildiğim kadarıyla bizde böyle hareket eden bir eklem yok. Dairesel olmasının sebebi en bilindik olan elektrik enerjisi üretiminde kullanılan türbinler. Ama bir paten olabilir mesela çok güç üretecek seviyede olmaz, Youtube'da aynı mantıkla yapılan işlerin videoları var küçük çarklarla el feneri ampulü yakılabiliyor örneğin.

Çağrı Gündüz

Çağrı Gündüz

Üye
Hareket enerjisi ile olması imkansız arkadaşlar sakin biraz :)

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Hareket derken, kinetik enerjiden bahsediyorsak insanın hareketlerinde bu yok çünkü dairesel hareketler gerekli, bildiğim kadarıyla bizde böyle hareket eden bir eklem yok. Dairesel olmasının sebebi en bilindik olan elektrik enerjisi üretiminde kullanılan türbinler. Ama bir paten olabilir mesela çok güç üretecek seviyede olmaz, Youtube'da aynı mantıkla yapılan işlerin videoları var küçük çarklarla el feneri ampulü yakılabiliyor örneğin.

Mekanik enerjide olabilir. Yinede tehlikeli ısınır ısınması hariç o kablosuz şarj aleti kendince manyetik alan oluşturuyor bu da hücrelerimiz için tehlikeli. Sırf şarj uğruna kendimize zarar vermek saçma.

beats

beats

Üye
Mekanik enerjide olabilir. Yinede tehlikeli ısınır ısınması hariç o kablosuz şarj aleti kendince manyetik alan oluşturuyor bu da hücrelerimiz için tehlikeli. Sırf şarj uğruna kendimize zarar vermek saçma.

Türbin kinetik enerjiyi mekaniğe çeviriyor ve jeneratöre iletiyor vs. Üretilen enerji AC (Alternatif akım: Mucidi Tesla, akım seviyesi dengesiz) fakat şarj plakası DC (Doğru akım: Mucidi Edison, akım seviyesi dengeli) ile çalıştığı için regüle/filtre devreleri kullanılıp DC'ye çevriliyor ve şarj oluyor oluşan sıcaklık devreden kaynaklanıyor, bunu şarj aletinden anlarsın. Radyasyon oluşturmayan elektrik ve elektronik cihaz yok az ya da çok hepsi saçıyor. Son cümlene katılıyorum. Çok uzaklaştık yine. :)

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

popo kanseri diye bişi ortaya çıkar, sağ lob (yanak) çürür bi süre sonra :kop:

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Gündüz
Çağrı Gündüz

Çağrı Gündüz

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ABD Fayetteville Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daryush Ila, yapılacak yeni uygulamalar ile insan vücudunun pil olarak kullanılabileceğini belirtti.

termoelektrik uygulamalar sayesinde insan vücudunun pil olarak kullanılabileceğini belirten Ila, Matrix filmindeki hücreleri hatırlattı ve termoelektriğin ön yargıların aksine bilimkurgu ya da korkutucu bir öğe olmadığını, hayatı kolaylaştırabilecek teknolojiler ile kullanılabileceğini dile getirdi.

- "Kendi vücudumuzun enerjisini pil olarak kullanabiliriz"

İki yüzey arasındaki ısı farkı sayesinde 1 nanometre kalınlığında silikon ve altın levhaların özel işlemlere tabi tutularak sonsuz ve çevreci enerji kaynağına dönüştüğünü aktaran Ila, cep telefonlarının arkasına yerleştirilecek küçük levhalarla cep telefonlarının, el ısısı ve dış alan ısı farkı ile kolaylıkla şarj edilebileceğini ve bu sistemle sadece cep telefonu şarjı değil ısı farkı olan her alanda enerji üretebileceğini belirtti.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arama+SMS filtresi çalışmıyorsa telefonunuzu kapatıp açtıktan sonra tekrar deneyin @YkPkY

Gelecekten gönderildi.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Malum tatil mevsimi geldi. Amatör fotoğrafçılık için oldukça başarılı kameraya sahip Lumia 920 sahiplerine harika bir aksesuar önerisi de benden gelsin.

bundan almak çok istiyorum bende kredi kartı yok nasıl olacak şimdi bu iş

GianniInfantino

GianniInfantino

Üye
Arkadaşlar ileride almayı düşünen olursa diye belirtiyorum, para biriktirenleriniz vs olursa. iPhone 6 çıktığında Lumia 1520 telefonumu satacağım inşallah. İlgilenenler olursa ileride diye söylüyorum. Orijinal Nokia kılıfı var. Kutu içeriği tam. Kulaklığını falan kullanmadım kutuda duruyor. Garantili, Nisan gibi almıştım, ekstra olarak kaskolu telefon. Jelâtinle kullandım ekran tertemiz. İleride düşünürseniz ilk burada belirteyim dedim. Buradaki arkadaşlar daha ilgili olurlar diye burada anlattım. İphone çıktığında ilan sayfasına da açacağım konusunu :)

Edit: Yanında kablosuz şarj kiti ve o günkü durumuma göre 32 gb hafıza kartı da verebilirim.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Kapıda ödeme seçeneği yok mu baktın mı veya havale seçeneği.
genelde bulduğum siteler yabancı kaynaklıydı türkiyede bayileri veya dışardan getittirme olmuyacağı için pek bakmamıştım ancak verdiğin linke bir kontrol edeyim ben

Üst Alt