Duran bir telefondan çok daha hızlıTitreme derken youtube'da komik bir videoyla karşılaştım
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Black güncelleme ne zaman gelecek l920 kere haber varmı arkadaşlar
çok yakındabeklemede kalınçok yakında

nokia bence o f değerini tam ayarlamaya çalışıyor mesela n73 de f2.8 di ve gündüz süper net çekebiliyor ancak akşam berbat ötesi bakma hiç şimdi burda da senin deidğin giib daha büyük flaş oldugu için net çeksin aydınlık zaten sağlanır diye düşünülmüştür bence de mantıklı bir şey ancak 920 de pek sorun olmuyor güzel resimler çekebiliyorsunuz geceleyindearkadaşlar flaşsız gece çekimini 925 vs 1020 şeklinde kapıştılar. 925 gözün gördüğünün aynısını kaydetti . 1020 ise ona nazaran daha karanlık çekti .
Bunun sebebi ise digafram açıklığı farkı
1020: f/2.2
925: f/2.0
şikayet etmiyorum ama Nokia, kamera odaklı telinde neden bir alt modelde kullandığından daha düşük bir değer kullanıyor? Tahminime göre ; 1020'de xenon flaş olduğundan dolayı mesela iç ortamda porte çekimi yaparken ışık patlaması olmasın diye olabilir
ama f.2.0 olaymış varya 10 numara 5 yıldız olurdu. Belki 925'in itibari olsun diye yapmışta olabilir. Sonuçta karşıda Nokia var belli olmaz![]()
arkadaşlar flaşsız gece çekimini 925 vs 1020 şeklinde kapıştılar. 925 gözün gördüğünün aynısını kaydetti . 1020 ise ona nazaran daha karanlık çekti .
Bunun sebebi ise digafram açıklığı farkı
1020: f/2.2
925: f/2.0
şikayet etmiyorum ama Nokia, kamera odaklı telinde neden bir alt modelde kullandığından daha düşük bir değer kullanıyor? Tahminime göre ; 1020'de xenon flaş olduğundan dolayı mesela iç ortamda porte çekimi yaparken ışık patlaması olmasın diye olabilir
ama f.2.0 olaymış varya 10 numara 5 yıldız olurdu. Belki 925'in itibari olsun diye yapmışta olabilir. Sonuçta karşıda Nokia var belli olmaz![]()

evet diğer tellerin kat kat üstünde artık Lumialar kendi aralarında yarışıyornokia bence o f değerini tam ayarlamaya çalışıyor mesela n73 de f2.8 di ve gündüz süper net çekebiliyor ancak akşam berbat ötesi bakma hiç şimdi burda da senin deidğin giib daha büyük flaş oldugu için net çeksin aydınlık zaten sağlanır diye düşünülmüştür bence de mantıklı bir şey ancak 920 de pek sorun olmuyor güzel resimler çekebiliyorsunuz geceleyinde
xenon flaş fotoğrafta tek kelime ile harika! Fakat gece flaşsız video çekimi denildiğinde 1020 duracak ! 925 konuşacak
hiç bir şey kusursuz değil işte
hepsinin hoş olmayan bir tarafı var . Arada sırada bunu satış stratejileri olarak yorumluyorum
evet çok başarılıGözün gördüğünün aynısı mı![]()

DEdiği gibi diyaframla alakası var. Şuna baktım lumia 1520 nin diyaframı 2.4 yani 925 ten iyi değil demekki bu durumda. 925 yine gece çekimlerinde bir numara olacak![]()
alt tuslarin titresim motoru ayri degilmi odami kapagon orada ??benimde titreşimde sorun olmaya başladı normal aramalarda sorun yok ancak alt tuşlara tıkladıgımda daha az titreme yapıyor ve çok kısık bir ses çıkıyor aslında çogu kişi bunu ister ancak ben bastıgımda anlaşılsın istiyorum bunu normalde arkada kapağa takılan titreşim apratımı ve vardı galiba değiştiriliyordu kapagı değiştirenlere onuda değiştirin diyen bazı arakdaşlar vardı bunun maliyetini bilen vamrı ben şuan bunu değiştirmek istersem nokia care ne kadar fiyat tutar
bilmiyorum onuda merak ediyorum aslında farklı yerlerdemi onlar çalarken sorun yok iyi titriyor, tuşlarda az titriyor anlamadım gittialt tuslarin titresim motoru ayri degilmi odami kapagon orada ??
f değeri gece ve gündüz çekimleri ayarlamak için mesela pro makineler geceleyin f1.5 le çekim yaparlar ancak gündüz bu değer f3 lere kadar çıkıyor ortamına göre değişir 1520 de 2.2 yokmuydu bu arada diğer lumia dışında olanlarda zaten genelde 2.2 veya 2.4 kullanıyor çoğu ancak olarda gece çekimlerinde soluk oluyor bana göre 2.2 en iyi değerYanlışım varsa düzeltin ancak diyafram aralığı gece çekiminden ziyade daha geniş aralıkta daha hassas odak ayarlamayı sağlar. Mesela 925 en yakın 5 cm uzaklıktaki cisimden başlayarak 1er cm uzaklıktaki cisimlere odaklanabilirken 1020 7 cm gibi başlayıp 2şer cm gibi odaklanır
720 deneme tahtası oldu o konuda gece 920 ile kıyaslıyorlar gündüz i5 lerle kıyaslama yapıyorlar ancak 1.9 oldugunda da gündüz resimleri parlak çıkıyor onu aslında elinlle parlaklığı biraz düşürsen daha net kareler çekebilirsinizabim ters gitmek gibi olmasın ancak l720 f1.9![]()