İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
625 dede çok kötü böğürüyor.
benimkinde çok şükür okşuyor.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
benim L920'nin titreşimlerinde hiç sorun olacak bir şeye rastlamadım.

skynet

Üye
Titreme derken youtube'da komik bir videoyla karşılaştım :gul:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: PureFood
enessrsy

enessrsy

Üye
Ben telefonu ne zaman düşürsem 2-3 gün titreşim çalışmıyor. Sonraki günlerde çalışmaya başlıyor. Anlayamadım ama güzel oluyor, titreşim şiddeti de kafasına göre takılıyor bazen çok az bazen normal :)

luckysleven

luckysleven

Üye
920lerde nedense ses seda yok harbiden ama olanada rastladım ben anlamadım bu işi neyse kapatma özelliği gelse kökten çözülse sorun

kartal-78

Üye
Black güncelleme ne zaman gelecek l920 kere haber varmı arkadaşlar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
şu an Kanal D'de oynayan Cinayet dizisinde Lumialar kol geziyor :)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
benimde titreşimde sorun olmaya başladı normal aramalarda sorun yok ancak alt tuşlara tıkladıgımda daha az titreme yapıyor ve çok kısık bir ses çıkıyor aslında çogu kişi bunu ister ancak ben bastıgımda anlaşılsın istiyorum bunu normalde arkada kapağa takılan titreşim apratımı ve vardı galiba değiştiriliyordu kapagı değiştirenlere onuda değiştirin diyen bazı arakdaşlar vardı bunun maliyetini bilen vamrı ben şuan bunu değiştirmek istersem nokia care ne kadar fiyat tutar

sekajmer

sekajmer

Üye
arkadaşlar flaşsız gece çekimini 925 vs 1020 şeklinde kapıştılar. 925 gözün gördüğünün aynısını kaydetti . 1020 ise ona nazaran daha karanlık çekti .
Bunun sebebi ise digafram açıklığı farkı
1020: f/2.2
925: f/2.0
şikayet etmiyorum ama Nokia, kamera odaklı telinde neden bir alt modelde kullandığından daha düşük bir değer kullanıyor? Tahminime göre ; 1020'de xenon flaş olduğundan dolayı mesela iç ortamda porte çekimi yaparken ışık patlaması olmasın diye olabilir :)
ama f.2.0 olaymış varya 10 numara 5 yıldız olurdu. Belki 925'in itibari olsun diye yapmışta olabilir. Sonuçta karşıda Nokia var belli olmaz :)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
arkadaşlar flaşsız gece çekimini 925 vs 1020 şeklinde kapıştılar. 925 gözün gördüğünün aynısını kaydetti . 1020 ise ona nazaran daha karanlık çekti .
şikayet etmiyorum ama Nokia, kamera odaklı telinde neden bir alt modelde kullandığından daha düşük bir değer kullanıyor? Tahminime göre ; 1020'de xenon flaş olduğundan dolayı mesela iç ortamda porte çekimi yaparken ışık patlaması olmasın diye olabilir :)
ama f.2.0 olaymış varya 10 numara 5 yıldız olurdu. Belki 925'in itibari olsun diye yapmışta olabilir. Sonuçta karşıda Nokia var belli olmaz :)
nokia bence o f değerini tam ayarlamaya çalışıyor mesela n73 de f2.8 di ve gündüz süper net çekebiliyor ancak akşam berbat ötesi bakma hiç şimdi burda da senin deidğin giib daha büyük flaş oldugu için net çeksin aydınlık zaten sağlanır diye düşünülmüştür bence de mantıklı bir şey ancak 920 de pek sorun olmuyor güzel resimler çekebiliyorsunuz geceleyinde

Akhtoher

Akhtoher

Üye

Gözün gördüğünün aynısı mı :)

sekajmer

sekajmer

Üye
nokia bence o f değerini tam ayarlamaya çalışıyor mesela n73 de f2.8 di ve gündüz süper net çekebiliyor ancak akşam berbat ötesi bakma hiç şimdi burda da senin deidğin giib daha büyük flaş oldugu için net çeksin aydınlık zaten sağlanır diye düşünülmüştür bence de mantıklı bir şey ancak 920 de pek sorun olmuyor güzel resimler çekebiliyorsunuz geceleyinde
evet diğer tellerin kat kat üstünde artık Lumialar kendi aralarında yarışıyor :) xenon flaş fotoğrafta tek kelime ile harika! Fakat gece flaşsız video çekimi denildiğinde 1020 duracak ! 925 konuşacak :) hiç bir şey kusursuz değil işte :) hepsinin hoş olmayan bir tarafı var . Arada sırada bunu satış stratejileri olarak yorumluyorum:)
Gözün gördüğünün aynısı mı :)
evet çok başarılı :)

dakamon

dakamon

Üye
DEdiği gibi diyaframla alakası var. Şuna baktım lumia 1520 nin diyaframı 2.4 yani 925 ten iyi değil demekki bu durumda. 925 yine gece çekimlerinde bir numara olacak :)

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve sekajmer
hookword

hookword

Üye
DEdiği gibi diyaframla alakası var. Şuna baktım lumia 1520 nin diyaframı 2.4 yani 925 ten iyi değil demekki bu durumda. 925 yine gece çekimlerinde bir numara olacak :)

abim ters gitmek gibi olmasın ancak l720 f1.9 ;)

hookword

hookword

Üye
Yanlışım varsa düzeltin ancak diyafram aralığı gece çekiminden ziyade daha geniş aralıkta daha hassas odak ayarlamayı sağlar. Mesela 925 en yakın 5 cm uzaklıktaki cisimden başlayarak 1er cm uzaklıktaki cisimlere odaklanabilirken 1020 7 cm gibi başlayıp 2şer cm gibi odaklanır

• Beğen
Tepkiler: sekajmer, PureFood ve erhanercan
luckysleven

luckysleven

Üye
benimde titreşimde sorun olmaya başladı normal aramalarda sorun yok ancak alt tuşlara tıkladıgımda daha az titreme yapıyor ve çok kısık bir ses çıkıyor aslında çogu kişi bunu ister ancak ben bastıgımda anlaşılsın istiyorum bunu normalde arkada kapağa takılan titreşim apratımı ve vardı galiba değiştiriliyordu kapagı değiştirenlere onuda değiştirin diyen bazı arakdaşlar vardı bunun maliyetini bilen vamrı ben şuan bunu değiştirmek istersem nokia care ne kadar fiyat tutar
alt tuslarin titresim motoru ayri degilmi odami kapagon orada ??

4MaGuS

4MaGuS

Üye
alt tuslarin titresim motoru ayri degilmi odami kapagon orada ??
bilmiyorum onuda merak ediyorum aslında farklı yerlerdemi onlar çalarken sorun yok iyi titriyor, tuşlarda az titriyor anlamadım gitti
Yanlışım varsa düzeltin ancak diyafram aralığı gece çekiminden ziyade daha geniş aralıkta daha hassas odak ayarlamayı sağlar. Mesela 925 en yakın 5 cm uzaklıktaki cisimden başlayarak 1er cm uzaklıktaki cisimlere odaklanabilirken 1020 7 cm gibi başlayıp 2şer cm gibi odaklanır
f değeri gece ve gündüz çekimleri ayarlamak için mesela pro makineler geceleyin f1.5 le çekim yaparlar ancak gündüz bu değer f3 lere kadar çıkıyor ortamına göre değişir 1520 de 2.2 yokmuydu bu arada diğer lumia dışında olanlarda zaten genelde 2.2 veya 2.4 kullanıyor çoğu ancak olarda gece çekimlerinde soluk oluyor bana göre 2.2 en iyi değer
abim ters gitmek gibi olmasın ancak l720 f1.9 ;)
720 deneme tahtası oldu o konuda gece 920 ile kıyaslıyorlar gündüz i5 lerle kıyaslama yapıyorlar ancak 1.9 oldugunda da gündüz resimleri parlak çıkıyor onu aslında elinlle parlaklığı biraz düşürsen daha net kareler çekebilirsiniz

Üst Alt