İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

turkman06

Üye
arkadaşlar forumda yeniyim merhabalar benide lumia820 siyah kullanıcısıyım ekleyebilirsiniz
 


keremunye

keremunye

Üye


1) Telefonun batarya performansı zamanla iyileşiyor ve düzene oturması 1-2 aylık süreye yayılabiliyor.

2) Telefonda USB modu falan yok. (Zaten USB modunda bağlanıyor otomatik)
Kablo ile bilgisayara bağladığında telefonunu flash disk sürücüsü gibi görebilirsin.
(Bilgisayarım>Windows Phone)
Ancak USB kablosuyla bilgisayara bağlarken telefonunun kilit ekranı açık olmalı.

3) Biri (C6-01) 8megapiksel diğeri (Lumia 620) ise 5 megapiksel.
8 megapiksellik bir fotoğrafı 3.2 inçlik bir ekranda izlediğin zaman görüntü nettir ancak pikseller olması gerekene göre daha sıkışık durur, yakınlaştırdıkça normal netliğine döner. Biraz daha yakınlaştırıldıkça pikseller arası aralık normalden fazla genişler flulaşma başlar.

Daha az netlikteli (5 megapiksellik-piksel yoğunluğu daha düşük) bir görüntüyü daha büyük (3.8 inçlik) bir ekrana sığdırırsan, görüntü yine nettir yakınlaştırma yaptığında flulaşma daha erken başlar.

4) Microsoft'un kısıtlamaları gereği batarya live tile'ları -kendiliğinden- en erken yarım saatte bir güncelliyor. Bu süreden daha önce otomatik güncelleme yapamıyorlar. Ancak sen programı açtığın an live tile güncellenir, yarım saat şartı kalkar. Yani elle programı açtığında gördüğün değer live tile'a direk yansır. Ancak programa girmeden kendi akışına bırakırsan, kendini en erken yarım saat sonra güncelleyebilir.


cevaplarınız için teşekkürler.her konuda çok açıklayıcı olmuş.ama burada bazı arkadaşların bataryayı 1 gün rahat rahat yeter demesini anlayamıyorum.hemen her telefonumda aynı sorunu yaşıyorum.galiba ben ilk şarj olayını 3210 dan beri beceremiyorum:) yinede hatanın bende olduğunu düşünmeden edemiyorum.telefonu internet olun sosyal ağ olsun haritalar olsun çok yoğun kullanan bi insanım.tavsiyeniz varsa bilmek isterim.bir de pc ye bağlantıdan kastettiğim aslında eski nokia lar gibi yedekleme alabilmekti.hani tele hard format attığımızda tekrar yedeği geri yükleyebilmek için sormuştum?
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Dediğiniz gibi cihazı yoğun kullanıyorsanız ve daha yeniyse 4 saat çok ta kötü bir süre değil.

Zamanla pil performansınız artacaktır.Şarjlarınızı düzenli yapmaya özen gösterin.

%5'e kadar kullanın,kendi adaptörü ve kablosuyla prizden tam dolana kadar şarj edin,şarj esnasında kullanmamaya özen gösterin,tam dolunca çıkarın.

Bunları en azından ilk 5-10 şarj için yaparsanız bence faydasını göreceksiniz.
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
cevaplarınız için teşekkürler.her konuda çok açıklayıcı olmuş.ama burada bazı arkadaşların bataryayı 1 gün rahat rahat yeter demesini anlayamıyorum.hemen her telefonumda aynı sorunu yaşıyorum.galiba ben ilk şarj olayını 3210 dan beri beceremiyorum:) yinede hatanın bende olduğunu düşünmeden edemiyorum.telefonu internet olun sosyal ağ olsun haritalar olsun çok yoğun kullanan bi insanım.tavsiyeniz varsa bilmek isterim.bir de pc ye bağlantıdan kastettiğim aslında eski nokia lar gibi yedekleme alabilmekti.hani tele hard format attığımızda tekrar yedeği geri yükleyebilmek için sormuştum?

İlk birkaç hafta telefonu sık sık şarj etmeye alışacaksın.
Sonra performansı biraz daha artacaktır.
(Ancak yoğun oyun oynama ve yoğun şekilde harita uygulaması kullanımı yine de şarj tüketimi ve ısınmayı hızlandırıyor bilginiz olsun)

Yeni nesil Lumialarda sistem değişti.
Yedeğinizi artık telefon hotmail hesabınızla ilişkilendirilmiş SkyDrive hesabına alıyor.
(Kişiler, ayarlar, fotoğraflar uygulama listesi vb)
Sonuç olarak artık bilgisayara yedek almaya uğraşmanıza gerek yok.
Formatlama yada flaşlamadan sonra kurulum yaparken telefon "yedeğinizden yükleme yapmak ister misiniz" diye soruyor.
Yedekleme için Bkz. Ayarlar>Yedekleme
 
KaraKral1907

KaraKral1907

Üye
beni de ekleyebilrsin kardeşim
 
hllsvrn

hllsvrn

Üye
Muhtemel sorun var. ben prize şarja taktığımda cihazı 120 dakika yani tam 2 saatte şarj tamamen doluyor. telefona müdahale etmezsen.. Bence çok makul bir süre senin cihazda sıkıntı olabilir.

Kardeşim senin anlattığın bütün sorunları bende yaşıyorum. Cihaz her nerede olursa olsun, kapanıyor işin ilginç tarafı güç düğmesi ilede açamıyorum. Ses kısma ve Güç düğmesini kullanarak 10 sn. basılı tutarak açılıyor ALLAH'dan o şekil açıyoruz.. Yoksaaçılmayacak telefon. Bugün servise götürmeyi düşünüyorum. Ankara'da direk servisi var mı ? Telefonu Nokia Shop'dan almıştım oraya gitmeden direk servise bi götürüyüm diyorum.. Ankara'da direkten gidebileceğim bir yer var mı ?

Ek olarak birde telefon çağrısı geldiği zaman çağrıyı açar açmaz.. "tırtttt" diye uzun bir hata sesi gibi sanki öyle bir ses alıyorum..
 

hero008

Üye


Hayırlı olsun. Telefon bilgini değiştirmeyi unutma :ok2:

eyvallah teşekkürler...

- - - Eklendi - - -

tam 1saat 7 dakika önce şarzım bitti ve 920 yi şarza taktım ama halen telefon açılmadı. her seferinde en az 2 saat sonra açılıyor. sizde de aynı sorun var mı? yoksa bu telefondamı sorun var?

aynı sorun bnde de var. onun için şarj bitmeden takıyorum

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bi kaç sorum olacak da yardımcı olursanız sevinirim.
1-pc üzerinden indirdiğim uygulamaları telefon hafızasındaki hangi klasöre atmam lazım, görmesi için.Çnkü direk hafızaya attım görmedi.
2-zil sesini kendi müziklermden ayarlama şansım yok mu?tlf hafızasında 'ringtones' klasörüne attım bi kaçtane ama görmedi
yardmcı olursanz sevinirim.şmdiden teşekkürler...
 
ElectroTR

ElectroTR

Üye
sarı model ile aranıza katılmış bulunmaktayım..
 

onrkrkyn

Üye
arkadaşlar dün telefonumu aldım.ilk şarjınıda geceden beri hallettim.öğlenden beri de keşfetmeye çalışıyorum.uygulama tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
selcuk28

selcuk28

Üye
evet arkadaşlar dün itibariyle bende aranıza katılmış bulunmaktayım. baya araştırma yaptım ama şu unlock olayının bitmemesi kötü oldu hevesimi kırdı biraz. neyse beklicez artık ama ne zaman biter ne durumda bize olur mu sağlam bir bilgisi olan var mı bu konuda?
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Unlock konusunda developer unlock haricinde şimdilik bir yöntem yok.Yani unlock edilmiş bir Windows Phone 8 henüz yok.

Çalışmalar devam ediyor HTC 8X üzerinde unlock işlemleri yapan bir kaç kullanıcı var yabancı ülkelerden ancak onlardan da net bir sonuç gelmiş değil.


- - - Eklendi - - -

Bu arada Nokia Lumia 620'nin sim kartını takmada zorluk yaşayanlar varmış sanırım.

Onunla ilgili bir video hazırlanmış.Paylaşmak istedim.

[video=youtube;rxQtrXRMzHU]http://www.youtube.com/watch?v=rxQtrXRMzHU&feature=player_embedded[/video]
 
hironakamura

hironakamura

Üye
arkadaşlar bu battery+ gibi uygulamalar internet bağlantısını istediği için mi yarım saatte bir güncelliyor kendini..yoksa telefonun pil durumuna (internet kapalı olsa bile) göre mi ayarlıyor..
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Windows Phone için yapılan uygulamalarda microsoft tarafından belirlenen bir kural bu.En az 30dk'da bir güncelleme yapılabiliyor.

30 dakikadan daha hızlı yenilenen bir Windows phone uygulaması yok.Yapılamaz da.Bu koşul kalkmadıkça.
 

ıscantherIrun

Üye
Arkadaslar 620 kullanicilarindan biri detayli bir inceleme videosu cekebilir mi?
 


Üst Alt