İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
bugün ilk defa telefonum kafayı yedi. hangi oyunu açarsam açayım siyah ekranda kaldı açmadı. ben de telefonu kapatıp açayım bari düzelir dedim kapatmak için aşağı sürükledim ekranı ekran da öyle kaldı kapanmadı telefon :) çareyi bataryayı çıkarmakta buldum. iyi ki L820 var dedim içimden :) sonra tekrar açınca herşey eskisi gbi düzgündü. sahi bu sorun L920lerde olunca napıyorsunuz?? ben ses kısma ile kapama tuşuna da basmayı denedim ama bişi olmadı çünkü. belki de yeterince beklemedim bilemicem şimdi..

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Soft Reset :D

KacakMazot

KacakMazot

Üye
millet l820 sd karta video atiyorum mp4 uzantili bazilarini goruyor ama bazilarini gordugu halde acarken desteklenmiyor hatasi veriyor nedir bunun sorunu bilen varsa lutfen yardim. 24 unde uzun yola cikicam biraz film yuklemek istedim sd karta oda sorun cikardi :(

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
820de farklı değilse denedim bunu. yalnız 10sn sabrettim mi emin değilim işte. 8.snde bırakmış da olabilirim tabi :ehe

- - - Eklendi - - -

telefon açıkken uygulanan bir yöntem di mi bu? bir nebze restart/reset yapıyor sanırım?

efeler12

efeler12

Üye
Nokia express beta senin telefonun lumia değil diyor napıyım :)

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
820de farklı değilse denedim bunu. yalnız 10sn sabrettim mi emin değilim işte. 8.snde bırakmış da olabilirim tabi :ehe

- - - Eklendi - - -

telefon açıkken uygulanan bir yöntem di mi bu? bir nebze restart/reset yapıyor sanırım?

Dostum Sen ikisine bas ve ekran kapanacak titreşim gelecek sonra bırak :D

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

- - - Eklendi - - -

:evet: evet sistem askıda kaldığında yeniden başlatmak için bu tuş kombinasyonu ile restart yapıyor. Senin yöntem en temizi, boş ver tuşları filan bataryayı çıkar tak tamamdır Murat. :oke:

hakan.620

Üye
S.A arkadaslar bi sorum olacak cok ACİLLLL. ---lumia920 servise yoladm ve daha gelmedi 35 gün oldu nerden sikayet edebilirim... ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
S.A arkadaslar bi sorum olacak cok ACİLLLL. ---lumia920 servise yoladm ve daha gelmedi 35 gün oldu nerden sikayet edebilirim... ?

444 3 665'i arayarak yasal sure icinde cihaz tamiri gercekleştirilerek tarafima teslim edilmedigi icin yasal haklarimi* kullanmak istiyorum diyeceksin. zorluk cikarirlarsa baglı bulundugun kaymakamliktaki tuketici haklari hakem heyetine başvurabilirsin.

* yasal haklarin telefonun yenisi veya misliyle degişimi ve fatura bedelinin iadesi.

hakan.620

Üye
cok tşk.

sympatico

Üye
Sorumu mazur gorun bu 512 mb ram ile 1 gb ram gore uygulama yazmak iki farklı uygulama yazmak kadar yada tekrar baştan uygulama yazmak zaman alıcı bişey mi yoksa birkaç duzenlemeyle hemencecik uyarlanabilir mi ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sorumu mazur gorun bu 512 mb ram ile 1 gb ram gore uygulama yazmak iki farklı uygulama yazmak kadar yada tekrar baştan uygulama yazmak zaman alıcı bişey mi yoksa birkaç duzenlemeyle hemencecik uyarlanabilir mi ?

uygulamalar kodlanmaya başlanirken belirlenen bir şey o. Yani uygulamanin kullanacagi sistem kaynaklari için en başta izin aliniyor. En kolayi 1GB ram'e gore yazmak cunku yeni bir sistem ve kodlama diliyle algoritmalara bir cok geliştirici tam hakim degil. O yuzden 1gb rame gore kodlaninca hatalar ram'le kapatilabiliyor. Uygulama magazaya girdikten sonra geliştirici de zaman kazanmiş oluyor ve tam optimize hale getirebiliyor uygulamasini.

sympatico

Üye
Bi sorum daha olacak uygulama mağazasında bulunan müzik uygulamalarının hepsinde geçerli olmak üzere Bi müzik açtığında arka planda telefonun kendi müzik çaları açılıyor , bunun nedeni nedir ? Şimdiye kadar diğer sistemlerde böyle bişey gormedim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bi sorum daha olacak uygulama mağazasında bulunan müzik uygulamalarının hepsinde geçerli olmak üzere Bi müzik açtığında arka planda telefonun kendi müzik çaları açılıyor , bunun nedeni nedir ? Şimdiye kadar diğer sistemlerde böyle bişey gormedim.

Şu anda 3.parti uygulamalar belli bir kac noktada wp'den bagimsiz geliltirilemiyor. Yani bir tarayici veya medya oynatici uygulamasi yapiyorsaniz bunlar mutlaka ie tabanli veya medya oynatici wp'nin oynaticisini taban olarak kullanmak zorunda. Yalniz bu konuda şoyle de guzel bir haber verebiliriz;wp8.1 guncellemesinde gelecek buyuk degişimlerden birisi ie11 digeri de geliştirilmiş medya oynaticisi olabilir. Bununla ilgili microsoft gectigimiz aylarda bazi dosyalari geliştiricilerle paylaşmişti.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY

blackcemre

Üye
Lumia 620'nin şarjı 4 gün dayandı.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
"garaj arabası" tabiri gibi "ev telefonu" olarak kullanmış olabilir belki de :ehe

• Beğen
Tepkiler: skynet ve OttomaN TigeR
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
4 gün heralde sadece arkadaşlar arasında saat öğrenmeye yaradı telefon :)
Arkadaşlar uzun sure gittiğinde screenshot alın :)

• Beğen
Tepkiler: skynet

Üst Alt