İpucu Microsoft Lumia Kullanıcıları Kulübü [361 Üye]

Sponsorlu Bağlantılar

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
[video=youtube;jhykBMh5IkQ]https://www.youtube.com/watch?v=jhykBMh5IkQ&feature=youtu.be[/video]
oldu 10 gun ama yine iphone :D

A_Dmrklç

Üye
Koşa koşa gittim l520 aldım geldim benide ekleyemi unutmayın :D

KeLimaT

KeLimaT

Üye
Mrb. Yaklaşık 1,5 aydır Telefonum Servisteydi ve tamamen sıfıorlanmış halde gönderildi L 820 servise göndermeden önceki güncellemeler telefonum geldikten sonra güncellemeler de görünmüyo kapasite kontrolü vs vs vs . güncellemeleri denetlediğim halde sürekli görünmüyo ayarlar b ölümünde telefon güncellemeleri kontrol et dediğimde telefonunuz güncel diyo . bunun sebebi ne olabilir görünmemesinin .

Not : mağaza güncellemeri geliyo .

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
WP İS sürümü güncellenip gönderilmiştir zaten. ancak kendi ayarlarındaki uygulamaları güncellemek için mağazadan Lumia Pusher uygulamasını yükle sonra o uygulama içinden tek tek güncelle. ama Kapasite Kontrolü Beta'yı kurma. zaten diğerleri güncellenince kendi kapasite kontrolü gelecektir.

yanlışım ya da eksiğim varsa diğer arkadaşlar da ekleme/düzeltme yaparlar zaten ;)

• Beğen
Tepkiler: KeLimaT
KeLimaT

KeLimaT

Üye
Bende Güncelli Halde geleceğini zannediyordum ama ayarlarda kapasite kontrolu vs vs bunarı göremeyince şaşırdım . dediğin uygulamaya bakıyorum şimdi sağol öneri için

Dtn

Üye
Arkadaşlar bişey sorucam ilk defa dikkatimi çekti. Telefonun flaşını açınca flaşın çevresinde kasada dikdörtgen bi ışıklı alan oluyor, sizde de öyle mi, çok ilginç göründü gözüme :)

YkPkY

YkPkY

Üye
Artık tek parçası bile değişmiş kalmayan lumiamla başbaşayım.

YkPkY

YkPkY

Üye
eyvallaaaah dostlar.
kalibrasyon ayarıda yapılmış.
şarj şimdilik iyi gibi duruyor.sıfır batarya nede olsa.bakalım ilerleyen günlerde ne gösterecek..ama bu sefer umutluyum :D

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Su batarya konusunda bir yerde makale okumuştum.
Şarjınızı 0a indirmeyin 50 nin altında olmasın diyordu
Sizce ?

YkPkY

YkPkY

Üye
bence o daha mantıksız gibi.hücreler yeterince boşalmadan şarjda tam harekete geçmezki.
araba aküsü gibi sulu olsa eyvallahda.
benim mantığım bu

- - - Eklendi - - -

Telefonunuzda, laptop'unuzda ve bir çok elektronik cihazda şarj edilebilir lityum iyon pilleri kullanıyorsunuz. Peki lityum iyon pillere nasıl davranmanız gerekiyor? Ars Technica'ya göre eskiden bildiğimiz şarj etme hikayelerini unutmamız ve şu noktalara dikkat etmemiz gerekli:

- Li-Ion pilleri, ilk kullanımdan önce saatlerce şarjda bırakmak gerektiği, aslında bir şehir efsanesi. Eski teknolojilerde bu geçerliydi ama Li-Ion piller, yüzde 100 dolduğunda zaten şarj işlemini kesiyor.
- Pili tamamen bitmiş halde bırakmayın. Bu pile büyük bir yük bindirir.
- Pili süreki tamamen dolu bir halde de bırakmayın. Pilinizi kullanmazsanız kapasitesinde kayıp meydana gelebilir.
- Pillerinizi serin yerde saklayın, sıcak hava piller için iyi değildir.
- Pilinizi saklayacaksanız yüzde 40-50 oranında şarj edin ve serin bir yerde saklayın (örneğin buzdolabı)

Eski alışkanlıklarımızı bırakmanın zor olabileceğinin farkındayız, ancak bu noktalara dikkat etmeniz,pil ömrünüzü uzatacaktır.

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla şarj konusu tam bir şehir efsanesi haline geldi bence. Ben telefonu ilk aldığımda elimden düşürmüyordum ve iki gün dolu dolu gidiyordu şarjı. Fakat şimdi telefonun ekranını açıp saate bile bakmasam şarj takır takır gidiyor. Hele bir de telefonu kullanırsam vay haline pazartesi günü ite kaka öğlen 4 gibi şarjı yettirdim ve ardından şarj ettim teli. L920 ben de süper başlayıp süründüren bir şarj performansı ortaya çıkardı :D

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
YkPkY

YkPkY

Üye
Lityum iyon pil ömrü nasıl uzatılır sorusunun ilk yanıtı: lityum iyon pillerinizi şarj etmenizin en doğru zamanı, lityum iyon pilin yarısının boşaldığı andır. Yani, lityum iyon pil ne zaman şarj edilmeli sorusunun net yanıtı şudur: lityum iyon piller, tamamen boşaldıklarında değil, yarı yarıya boşaldıklarında şarj edilmelidirler. Lityum iyon piller, dolu ilen şarj edilmemelidirler. Lityum iyon pillerin zaten tamamen dolu iken şarj edilmeleri, lityum iyon pil ömrünün kısalma nedenleri arasında yer almaktadır.
Lityum iyon pil ömrü nasıl uzatılır sorusunun bir diğer yanıtı da şudur: Akıllı cep telefonlarımızı; ya da laptoplarımızı şarja takar; ve genelde fişlerini hiç çekmeden sürekli şarjda bırakırız… Bu uygulama, lityum iyon pil ömrünün kısalmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Lityum iyon pil ömrünün uzatılması için, gerek akıllı cep telefonunuz; gerekse de laptopunuzun şarjı tamamen dolu iken onu kesinlikle şarjda bırakmamanız gerektiğini unutmamalısınız.
Lityum iyon pillerin ömrü nasıl uzatılır sorusunun yanıtlarından bir diğeri de şudur: bildiğimiz gibi laptoplarımız, ve akıllı cep telefonlarımız, şarjımızın ne kadar süre daha bizi idare edebileceğini tahmin etmektedirler. Bu nedenle, ayda bir sefer, lityum iyon pilin, tamamen boşaltılması gerektiğini unutmamalısınız.
Lityum iyon pil çörünün kısalmasının nedenleri arasında yer alan bir diğer unsur da sıcaklık. Lityum iyon pil ömrünü uzatmak için, lityum iyon pilinizi mümkün olduğunca serin yerlerde tutmanız gerektiğini unutmamalısınız.

- - - Eklendi - - -

Valla şarj konusu tam bir şehir efsanesi haline geldi bence. Ben telefonu ilk aldığımda elimden düşürmüyordum ve iki gün dolu dolu gidiyordu şarjı. Fakat şimdi telefonun ekranını açıp saate bile bakmasam şarj takır takır gidiyor. Hele bir de telefonu kullanırsam vay haline pazartesi günü ite kaka öğlen 4 gibi şarjı yettirdim ve ardından şarj ettim teli. L920 ben de süper başlayıp süründüren bir şarj performansı ortaya çıkardı :D
aynen öyle

• Beğen
Tepkiler: skynet
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Baya açıklayıcı oldu ben 30 40 diyince takıyorum 1 2 gündür bakalım birşeyle olacakmı
Teşekkurler

Üst Alt