Haber Microsoft Lumia 640 ve Lumia 640 XL (Satışta)

Sponsorlu Bağlantılar

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Neden vaz geçtiniz?
glance tan kırpmışlar ben zaten glance için alacaktım. 640 larda sadece saat ve bildirim ler görülebiliyor ekstra bir şey yokyani. aslında kıllanıyordum bugün tesadüfen ms lumia face te verdikleri bir cevap linkinde gördüm " "

aşağıdaki resim farkı daha net anlatıyor.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
l928 hariç amoled ekranlı modellerde glance yok (735 ve 930 amoled) 930 da glance olmamasının samsungtan kaynaklandığı yazılıp çizilmişti. nokia nın istediği ekranlara çok yüksek fiyat çektiğini yazmışlar. sonuçta yok ve eminim ki glance olmaması nedeni ile almaktan vaz geçende çoktur. lumialar için ayırt edici en büyük özellik bence başka hiçbir android yada apple telde görmediğim bir durum. bu özellik samsungta falan olsa millet öve öve bitiremez örnek: hiç kimsenin kullanmadığı el kola hareketleri ile resim felan çevirme vardı s4 de. 640xl ve 640 arasında bariz boyut farkı var, 0,7" kulağa okadar farklı gelmiyor ama yüzdeye vurduğunuzda aradaki fark %16 büyük ekran kullanmak istemeyenlerin tercih nedenidir. 6" 1520 için söylenen tek elle kullanılamaz deyimizi 5,7" olan lumia 640xl içinde söylüyorlar.
onun haricinde zaten ön ve arka kamera ile pil gücünde bir fark var. başkada bir farklılık dikkat çekmiyor.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
925 ve 1020 de amelod ekranlar ve göz atma var burayı atlamışsın şöyle söylenebilir nokia amelod olsa dahi göz atma koyuyordu buda demek oluyor ki ms de bir şeyler var

• Beğen
Tepkiler: ON9 ve bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@Aybars1979 kardesim,
Bu durumda Microsoft bir müşteri daha kaybetti,
Bakalım adımlarımız nereye doğru gidecek.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
925 ve 1020 de amelod ekranlar ve göz atma var burayı atlamışsın şöyle söylenebilir nokia amelod olsa dahi göz atma koyuyordu buda demek oluyor ki ms de bir şeyler var
doğrudur ben okuduğum yazıdan türkçeye çevirerek yazmıştım 2 sayfalık yazı az buz okuyup az buz çevirdim. eksik yazmamdan kaynaklı hatalı yazdığım kısımlar var. ekrandan ziyade glance ın olup/olmadığı konusu benim için önemli. yani ben glance özelliğini baya önemsiyorum yoksa lumia 520 min beni götürdüğü yere kadar giderim sırf glance için değiştirmek istiyordum (tabi fiyatta önemli) bir başkası glance özelliğine takılmayıp ekran amoledmi ips mi diye ayrıştırabilir de tercih faktorü, yazıda zaten değişik varsayımlar vardı örnek ppi değeri çok yüksek (400 üzeri sanırım) olan ekranlara koyamadıkları aksi örnek olarak 1520yi göstermişler) amoled ekran içinde l928 göstermişlerdi. 640xl ilede yeni bir şey keşfetmiş oldum her glance aynı değilmiş bide bu çıktı.

• Beğen
sahanemir

sahanemir

Üye
Doğubank da 640 serileri yok klasik olan xL buldum sıfır tabiiki 600tl bilginize.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Doğubank da 640 serileri yok klasik olan xL buldum sıfır tabiiki 600tl bilginize.
Teşekkür ederim.
demek ki normal piyasa ile arasında 100 TL fark ediyor.
Sanırım diğerinin gelmesini beklememiz lazım.
Tabi bu arada 930 ve 830 ile ilgili cazip bir gelişme olmaz ise.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
benim hala anlamadığım 820 de amoled ekran ama glance desteği var?!?

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Aslında L 820 çok iyi telefon, benim tek çekingem miadını doldurmuş olması.
L 820 nin Glance desteği konusunda ise sanırım @Aybars1979 cevap verebilir.

sahanemir

sahanemir

Üye
Glance desteğinin yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum muhakkak ki bir pro vardır hayata geçirilecek nasıl ki otg sistemde var yazılımda yok onun gibi

sahanemir

sahanemir

Üye
1520 de miadını doldurdu ama hala iyi bir cihaz 930 gibi aynı özelliklerde hemen hemen.

sahanemir

sahanemir

Üye
Yapma yahu 930u kenara mı attın üzüldüm şimdi bak

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Yapma yahu 930u kenara mı attın üzüldüm şimdi bak
L 930 daha yeni.. diyecektim ki,
hemen L 1520 yi diyeceğiniz aklıma geldi..
Haklısınız L 930 u atlamışım.. ve hemen ekliyorum.
Eyvahh L 830 u da ekliyorum.

Doğrusu şu 830 ile 930 'u biraz beklememiz lazım. Gerçekten tutuldu mu..
ikinci el piyasasında da pek görünmüyor, fazla değil gibi..
Ya da millet fazla beğendi, ikinci ele pek düşmüyor. : )

sahanemir

sahanemir

Üye
Goğu bankı gezdim eski tip lumialar birkaç tane gördüm 2nci el olarak o kadar ..yani yok güzel bir durum bence metroda elimdekine tuhaf tuhaf bakanlar bu ne cihazdır diye :)beni mutlu ediyor .

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Goğu bankı gezdim eski tip lumialar birkaç tane gördüm 2nci el olarak o kadar ..yani yok güzel bir durum bence metroda elimdekine tuhaf tuhaf bakanlar bu ne cihazdır diye :)beni mutlu ediyor .
Aynı durumla bende karşılaşıyorum otobüste 1520 yi açınca millet çaktırmadan bakmaya çalışıyor,metro arayüz koca koca ekranıyla insanların gözüne çok değişik geliyordur,acaba bununda bir telefon olduğunu biliyorlar mı:)

• Beğen
Aybars1979

Aybars1979

Üye
glance desteği amoled yada ips olması ile alakası yokmuş. en başlarda öyle sanılıyordu yanlış bilgi yayıldı gitti.
Glance desteğinin yazılımla alakalı olduğunu düşünüyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum muhakkak ki bir pro vardır hayata geçirilecek nasıl ki otg sistemde var yazılımda yok onun gibi
yazılımla değil donanımla alakalı bir durum yazılım ile olsaydı zaten şimdiye çözmüş olurlardı görüntü hafızası diye amoled yada ips ekrana entegre edilen ayrı bir aparat.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
kaç para lan şu görüntü hafızası? :kıskıs: 820'm var mutluyum ben :)

• Beğen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Sen hiç -30 -35•c soğukta yaşamamışsın galiba.
Yaşadım, yaşamaz olur muyum?
Eksi 40 derecede soğukta da yaşadım,
50 derece sıcakta da yaşadım :))
Ama yaşadığım zamanlarda cep telefonu yoktu. : ) )

• Beğen
Tepkiler: ON9

Üst Alt