Microsoft Kendi Akıllı Telefonunu Tasarlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
windowstelefon

windowstelefon

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft Kendi Akıllı Telefonunu Tasarlıyor

Yazılım devi Microsoft’un, Windows 8’in piyasaya sunulmasının ardından mobil dünyasında başlattığı atılım, markaya özel bir akıllı telefonla devam edebilir. Asya merkezli parça tedarikçilerine göre, Microsoft kendi akıllı telefonunun tasarımı üzerinde çalışıyor. Microsoft konu hakkında açıklama yapmadı.
Teknoloji dünyasına yayılan son haberler, yazılım devi Microsoft’un tıpkı Apple’ın benimsediği gibi bir iş modeline geçerek, kendi ürettiği ürünlere kendi yazılımını geliştirmeye başlayacağını öne sürüyor.
Wall Street Journal gazetesine açıklamada bulunan Asyalı elektronik ürün parçası tedarikçileri, Microsoft’un akıllı telefon tasarımı üzerinde çalıştığını belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, telefonun kitle üretime girip girmeyeceği konusunda bilgi vermedi.
Aynı kaynaklar, gazeteye yaptıkları açıklamada, tasarlanmakta olan telefonun ekran genişliğinin 4-5 inç (10.5-12.5 cm) arasında olduğunu iddia etti. Microsoft, Windows 8 işletim sistemiyle çalışan Surface tablet bilgisayarını Haziran ayında açıklamış, 23 Ekim’de ise Windows 8 ile beraber teknoloji dünyasına sunmuştu. Asyalı yetkililer, şirketin tablet bilgisayarın ardından akıllı telefon piyasasına da girmek istediğini belirtti.
MICROSOFT’TAN YORUM YOK
Geliştirdiği uygulamalar ve yeni nesil işletim sistemi Windows 8 binlerce çeşit cihazda kullanılan Microsoft, iş ortaklıkları gereğince planlarını kamuoyuna açıklamaktan kaçınan bir şirket olarak biliniyor.

Wall Street Journal’ın konuştuğu Microsoft CEO’su Steve Ballmer, kendi markalarına özgü bir akıllı telefon tasarlayıp tasarlamadıkları konusunda bir açıklama yapmadı. Ballmer, “Bu yaz piyasada Nokia, Samsung ve HTC ile güzel işbirlikleri gerçekleştirdiğimiz için memnunuz” dedi.
Sözlerine devam eden Ballmer, “Akıllı telefon konusunda bir planımız olsun veya olmasın, bu konuda bir açıklama yapmazdım” ifadesini kullandı. Ballmer’ın yanı sıra, bir Microsoft yetkilisi daha konu hakkında açıklamada bulunmayı reddetti.
Sadece yazılım üreten ve yazılımlarının kullanıldığı donanımı ortaklarına bırakan Microsoft, son yıllarda bu alışkanlığından vazgeçmeye başladı. Yazılım devi, Xbox 360 oyun konsolu başta olmak üzere yazılım+donanım alanında Surface ile devam ettirdiği stratejisini yakın gelecekte yeni ürünlerle sürdürebilir.
Kaynak :

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yakın zamanda olacağını zannetmiyorum. Önümüzdeki yaz mevsimine doğru belki.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Bencede Hemen Cikmaz .. Piyasadaki Telefonlara Rakip Bir Cihaz Uretmek Kolay Degill ..

amcalu1

amcalu1

Üye
O zaman lumia almanin bir avantajı kalmaz

droidçi

droidçi

Üye
nokiaya en büyük darbe olur

Jomolocco

Jomolocco

Üye
nokiayi deneme yanilma amacli kullandi zaten ayni sekilde htc
amac kendi cihazini olusturmak

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Uyarı niyetine olabilir ... Ama donanım olarak diğerleri kadar iyi olacağını tahmin etmiyorum... Belki bi orta seviye telefon.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Bencede Nokia'nin Bir Kere Halk Arasinda Kalite Ozelligi Var ..

Buda Lumia'larin Bir Diger Avantaji ..

Yane Bence ; Lumia'lari Pek Etkilemez .. =]

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Lumialarla pek rekabet edemez çıksa da microsoftun amacı partnerlerinin işi sıkı tutmasını sağlamak olsa gerek.

genpoker

genpoker

Üye
digerlerine vermedigi ayricaliklari kendi cihazinda yaparsa bence o zmn diger saticilar acisindan tehlike oluşturur

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Gelsin.

amcalu1

amcalu1

Üye
Xbox 360 almayı düşünüyorum ps vita ile ps3 teki gibi çaprazlama yapılırsa bu telefonla süper olur

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Xbox 360 almayı düşünüyorum ps vita ile ps3 teki gibi çaprazlama yapılırsa bu telefonla süper olur

Caprazlama derken xbox live senkronizasyonundan bahsediyorsan var arkadasim. :oke:

windowstelefon

windowstelefon

Üye
    Konu Sahibi
Yeni konu açmak istemedim, gerek olursa açarız ;)

Sitemizi Microsoft Surface’da Test Ettik :)

Harika bir tablet geliyor… Microsoft Surface
Sitemizi farklı sistemlerde test etmeye devam ediyoruz. Bugün ise Microsoft’un yeni tableti Surface ile test ettik. Sorunsuz olarak çalışıyor
Surface’ı genel olarak çok başarılı buldum. ARM işlemci ve Windows 8 uyumlu bir birliktelik oluşturmuş, performansda sorun görmedik. Cover ve touchpad başarılı bir şekilde çalışıyor. Tuşa basma hissi olmadığı için biraz yabancılık yaşıyorsunuz. Office’i ARM da deneyimledik, başarılı bir Office deneyimi bizi bekliyor. Sonuç olarak; Windows Telefon sonrası Surface’da dengeleri değiştirecek.
Tablet ile ilgili merak ettiğiniz bir konu varsa sorabilirsiniz…
Haber :

m542tf

m542tf

Üye
surface`in satış grafiği belirleyici etken olacak gibime geliyor. Duruma göre hareket edecektir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
surface`in satış grafiği belirleyici etken olacak gibime geliyor. Duruma göre hareket edecektir.

ms surface tablet stockout:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt