Michael Jackson Popun Kralı Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Michael Jackson Popun Kralı Hakkında
Michael Jackson Popun Kralı


Babasının ‘Koca Burun’ olarak çağırdığı Michael, 28 ağustos 1958 tarihinde, Jackson ailesinin dokuz çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Afrikalı–Amerikalı melezi ufaklık, başarıları ve sansasyonel yaşam biçimi ile Amerika’nın en büyük pop starı. Birbirinden yetenekli kardeşleriyle beraber "Jackson 5"ı oluşturduğunda Michael henüz beş yaşındaydı. Grubun en küçük üyesi olan Michael Jackson, 1970'lerin en popüler şarkıcı starlarından biri, yalnızken ise 1980'lerin en büyük pop starıydı.

Michael Jackson, ‘Jackson 5’ grubunun belki de tek ilgi odağıydı. 11 yaşında Motown etiketiyle tek başına çıkış yaptığı zaman kazandığı başarı inanılmazdı. Ardı ardına gelen dört hit parçasından ilki 'I Want You Back' ile solo bir sanatçı olarak göze batmaya başladı ve asıl başarısını 1971'deki 'Got to Be There' ile yakaladı. Ardından 1972 tarihli yenilenmiş 'Rockin' Robin' ve 'Ben' geldi.

1970
‘Jackson 5’ın düşüş yılları;


Michael Jackson ve Jackson 5, 70'lerin başında düşüşe geçti. Jackson geçici olarak solo kariyerini iptal ederek ismi "Jacksons" olarak değişen grubun liderliğine soyundu. Grup kendi birikimi ve materyalini kullanarak eski popülerliğini kısa sürede kazandı. Jackson 1979 solo kariyerine, 'Off the Wall' ile geri döndü. Albümün diğer hitleri ise, 'She's Out of My Life', 'Don't Stop 'til You Get Enough' isimlerini taşıyordu. Bu çalışmalar daha önceki grup ve solo çalışmalarını da geride bırakıp dört tane hit parçasını çıkardı.

1982
Müzikal bir fenomen: ‘Thriller’;


Jackson, tekrar 'Jacksons' grubuyla kayıt yapmaya ve turneye çıkmaya başladı, ancak bir sonraki solo albümü 1982'deki 'Thriller' müzikal bir fenomen oldu. Tüm zamanların en büyük albümlerinden biri olan albüm; sadece Amerika'da 20 milyon sattı ve aralarında "Billie Jean" ve "Beat It" isimli hitlerinin de bulunduğu yedi Top 10 hit'i çıkardı. Açıkça Jackson kendi kardeşlerini geçmişti ve bu albümüyle şubat 1984’te Grammy ödülünün sekiz dalda sahibi oldu.

1987
‘Bad’ altı milyon sattı;


Bir sonraki albümü 'Bad' 1987 yılında çıktı. Amerika'da altı milyon satan albümün çıkışının hemen ardından Jackson, albümü destekleyen bir dünya turnesine çıktı. Albümden çıkan yedi 'single'dan altısı 'Top 10 hit' olurken tam sekiz hafta liste başı olmayı başardı.

1991
‘Dangerous’la geri dönüş;


1991'de Michael Jackson büyük bir reklam ve tanıtım kampanyasıyla gelen 'Dangerous'la geri döndü. 1992 yılının ortalarına doğru yaklaşık dört milyon satan albümden 'Black and White', 'Remember the Time', 'In the Closet' ve 'Jam' gibi hit'ler çıktı. Jackson, bu albümün arkasından ikinci dünya turuna çıktı. 1992'de Avrupa'da başlayan turne 1993 yılına kadar sürdü. Hakkında onlarca kirli dedikodu çıkmasına rağmen Jackson'ın kariyeri hep temiz kaldı.

1996 yılında 'History' adlı albümü


Tanıtımı için dünya turnesine Jackson, 1997 yılında da konserlerine devam etti. Bu sırada ''Blood on the Dancefloor - HIStory in the Mix' adlı albümünü piyasaya sürdü ve bu kasette 5 yeni şarkı ve 8 remix yer aldı. Albüm kısa sürede Avrupa'da 1 numara oldu ve en çok satan remix albümü oldu. Çocuk taciz suçlamaları ve bu taciz suçlamalarındaki medyanın yoğun baskısı, Debbie Rowe ile sürpriz ikinci evliliği yapması bile onun, hayranlarının kalbindeki "Pop'un Kralı" unvanını yok edemedi.

2001 yılında otuzuncu sanat yılını kutlayan Jackson, yine aynı yıl, uzun süren sessizliğini 'Invincible' adlı albümüyle bozdu. Fakat Jackson'un bu albümü dünya çapında eski albümlerine göre pek beğenilmedi.
Efsanevi pop yıldızı Michael Jackson, geçirdiği kalp krizi sonucu 51 yaşında hayatını kaybetti.
Son Fotoğrafı


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt