Metin Arolat - Kimdir Hayatı Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Metin Arolat - Kimdir Hayatı Biyografisi
Metin Arolat Hayatı Biyografisi

Metin Arolat, Dokuz Eylül Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Yönetmen olmak isteyen ve müzik yapma sevdasından vazgeçmeyen Arolat, okulu bitirdikten hemen sonra İstanbul’a gelir. Aileden gelen “bir şeyi yapmak istiyorsan torpilsiz yapacaksın” sözünü kendine felsefe edinir. Babasından para istemez, çalışıp kendisi kazanır.

Bir süre bir reklam ajansında yönetmen asistanlığı yapar. Ardından Amerika’ya gidip, bir yandan part-time işlerde kaçak olarak çalışıp, bir yandan da Univ. of İllinoiste’de reklamcılık okur. Döndükten sonra televizyonculuğu da merak ettiği için sırasıyla Star, Kanal6 ve Atv kanallarının tanıtım bölümlerinde yönetmenlik yapar. Sinan Çetin, Rezzan Tanyeli, Ömer Vargı, Turgay Çokuludağ gibi reklam yönetmenlerine de asistanlık yapar.

Çektiği ilk reklam filmi tüm dünya reklamlarının yarıştığı ve reklamcıların Oscar’ı sayılan Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’nde kendi dalında ödül alır (loft). O günden beri sayısı 600’ü geçen reklam filmleri çeker. 35mm’den anlar, telecineyi sever, renklerle oynar, montajı kendisi yapar...


Bütün bunlar devam ederken bir yandan da şarkılar yapan Metin Arolat, 3 tane albüm çıkarır. Kendi şarkılarına ve başka isimlere (Tarkan) klipler çeker. Şimdi de 4. albüm hazırlıkları içerisindedir. Rıza Erekli, Alper Erinç, Ozan Çolakoğlu ile çalışmaktadır. Hayatını kendi istediği gibi yaşamaya çalışır. Kendi yolunu kendi çizer, bozar, tekrar çizer. Kimine göre şarkıcı, kimine göre yönetmendir…

Baba tarafından "Ali Muhsin Paşa", "Hasan İzzet Paşa" ve "Çerkez Mehmet" in torunudur. Daha da geriye gidilirse "Mevlana"nın 23.kuşak torunudur. Dedesi “Şair Ali Mümtaz Arolat"tır.

Sporla arası pekiyi değildir. Futboldan pek anlamaz. Dedesi Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğu için zorunlu olarak Galatasaraylıdır.

Alan Parsons Project, Beatles, Peter, Paul&Mary, John Denwer, Simon and Garfunkel, Sade, Peter Gabriel, Nina Simone vs dinler. Özellikle Beatle’in “fool on the hill” şarkısına çok sever. Çizgi roman koleksiyonu yapar. Kedi besler. Gerilim filmleri izler ve aksiyon romanları okur. Küçük hikayeler yazar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt