f_conq
Üye
Mesaj yazarken türkçe karakter sorunu ve nokia destek hattının ayıbı
Merhaba dün itibarı bende c6-01 sahibi oldum: Telefon symbian anna yüklü geldi *#0000# den sürüm güncelleme yaparak 025.007 ye yükseldim. Şimdi sorum şu mesaj yazarken ğ, İ, Ş gibi türkçe karakterlerde karakter sayısı 6-7 karakter birden düşüyor yani 100 karakterlik bir mesaj yazıyorum gönderilecek mesaj sayısı 3 falan oluyor. Kısa mesaj ayarlarını indirgenmiş destek yada tam destek destek yapmam fark etmiyor sorun devam ediyor. Acaba sizde de bu sorun var mı? Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bu arada nokia destek hattını arayıp sordum müşteri temsilcisi de işin içinden çıkamadı en sonunda mesaj yazarken Türkçe karakter kullanmayın dedi, yüzsüzlüğe bak özürleri kabahatlerinden büyük. Evet arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyor, herkese iyi akşamlar diliyorum...
Ya dedim ki arkadaş ben bu mesajı yazarken bana hizmet eden nedir elimde kullandığım cihaz, bir mesajı iki yada üç'e çıkaran kullandığım telefon operatör servisi değil ki bende ondan aradım sizi dedim. Sizi çok kısa hatta bekletelim dedi dengesiz bende tamam dedim o ara uğraşırken sorunu çözmüş bulundum, hatta geri geldi bana telefon dilini değiştirtmeye çalışırken dedim ki ben sorunu çözdüm sizede anlatayımda biraz bilgi sahibi olun sizi böyle bir sorundan dolayı arayan olursa doğru bilgi verirsiniz en azından insalara dedim kapattım ya