Mesaj yazarken türkçe karakter sorunu ve nokia destek hattının ayıbı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj yazarken türkçe karakter sorunu ve nokia destek hattının ayıbı
Merhaba dün itibarı bende c6-01 sahibi oldum: Telefon symbian anna yüklü geldi *#0000# den sürüm güncelleme yaparak 025.007 ye yükseldim. Şimdi sorum şu mesaj yazarken ğ, İ, Ş gibi türkçe karakterlerde karakter sayısı 6-7 karakter birden düşüyor yani 100 karakterlik bir mesaj yazıyorum gönderilecek mesaj sayısı 3 falan oluyor. Kısa mesaj ayarlarını indirgenmiş destek yada tam destek destek yapmam fark etmiyor sorun devam ediyor. Acaba sizde de bu sorun var mı? Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Bu arada nokia destek hattını arayıp sordum müşteri temsilcisi de işin içinden çıkamadı en sonunda mesaj yazarken Türkçe karakter kullanmayın dedi, yüzsüzlüğe bak özürleri kabahatlerinden büyük. Evet arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyor, herkese iyi akşamlar diliyorum...

u_cosar

u_cosar

Üye
aynı sorun bende de var

[alikan]

[alikan]

Üye
Ayyynı sorun bende de var dı bugün senin konu üzerine uğraştım çözdüm. Mesajlar / ayarlar / kısa mesaj bölümünden karakter kodlaması diye bir şey var onu indirgenmiş destek yap sorun ortadan kalkıyor.

Bugün senin konun üzerine aklıma geldi Nokia destek hattını aradım dedim ki böyle bir sorunum var önceden yoktu yeni farkettim filan müşteri temsilcisi biraz kaldı tıkandı bişeyler geveledi sonra bana dedi ki operatör servisini aramanız lazım bizlik bişey yok :) Ya dedim ki arkadaş ben bu mesajı yazarken bana hizmet eden nedir elimde kullandığım cihaz, bir mesajı iki yada üç'e çıkaran kullandığım telefon operatör servisi değil ki bende ondan aradım sizi dedim. Sizi çok kısa hatta bekletelim dedi dengesiz bende tamam dedim o ara uğraşırken sorunu çözmüş bulundum, hatta geri geldi bana telefon dilini değiştirtmeye çalışırken dedim ki ben sorunu çözdüm sizede anlatayımda biraz bilgi sahibi olun sizi böyle bir sorundan dolayı arayan olursa doğru bilgi verirsiniz en azından insalara dedim kapattım ya :)

• Beğen
Tepkiler: iatis
jatvalca

jatvalca

Üye
bu sorun sadece c6-01 ile sınırlı değil.Daha önceki telefonlarım 6210 navigator-6710 navigotor da aynı sorun vardı.Yapabilecek bişey yok.
Destek hattına gelince evet nokianın satış sonrası hizmeti 0 açıkça 11 yıl nokiadan başka bir cihaz kullanmamış olmama rağmen nokiadan soğumaya başladım...Hatta soğudum

[alikan]

[alikan]

Üye
bu sorun sadece c6-01 ile sınırlı değil.Daha önceki telefonlarım 6210 navigator-6710 navigotor da aynı sorun vardı.Yapabilecek bişey yok.
Destek hattına gelince evet nokianın satış sonrası hizmeti 0 açıkça 11 yıl nokiadan başka bir cihaz kullanmamış olmama rağmen nokiadan soğumaya başladım...Hatta soğudum

Yanlış bilgilendirme. Yapabilecek birşey yok eskidendi.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ve GSM operatörü kuruluşların Türkçe karakterlerin tamamını içeren çözüme yönelik ortak yaptığı çalışmalar, Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'nün Üçünçü Nesil Ortaklık Projesi (ETSI 3GPP) Grubu tarafından kabul edildi ve Türkçe karakterler, 20 Mart 2008 tarihinden itibaren uluslararası standart karakterler içine dahil edildi. Bu çerçevede cep telefonu üreticileri de, standartların yeni versiyonlarını üretip Türkçe karakterleri yazılımlarına eklemek zorunda kaldı.

GSM operatörü kuruluşlar ayrıca, Türkçe karakter içeren ve 160 karakterden az olan tüm mesajların tek bir mesaj olarak ücretlendirilmesi için 1 Mayıs 2008'de ortak karar almıştı. Ancak, buna rağmen yine de sorunlar yaşanmış, aboneler kabarık faturalarla karşılaşmıştı. Bunun üzerine Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) devreye girerek, faturaları kabartan cep telefonlarına Türkçe karakterler zorunluluğu getirdi ve yeni standartlara uygun olmayan cihazların ithallatını 1 Temmuz 2009'dan itibaren yasakladı.

Üstteki yazı Hürriyet'in 2009 Haziran sayısından alıntıdır. Yani üstte geçen tarihten beri Türkçe karakterler de 16 bit'lik Unicode set sistemine dahil edilip telefonlara entegre edildi. Bu konuda bir sıkıntı yaşanıyorsa bu kesinlikle cihaz ayarınızla ilgili bir sorundur. Bende yaşamıştım üstte çözümü yazdım.

• Beğen
Tepkiler: iatis
jatvalca

jatvalca

Üye
[alikan];4118869' Alıntı:
Yanlış bilgilendirme. Yapabilecek birşey yok eskidendi.

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ve GSM operatörü kuruluşların Türkçe karakterlerin tamamını içeren çözüme yönelik ortak yaptığı çalışmalar, Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü'nün Üçünçü Nesil Ortaklık Projesi (ETSI 3GPP) Grubu tarafından kabul edildi ve Türkçe karakterler, 20 Mart 2008 tarihinden itibaren uluslararası standart karakterler içine dahil edildi. Bu çerçevede cep telefonu üreticileri de, standartların yeni versiyonlarını üretip Türkçe karakterleri yazılımlarına eklemek zorunda kaldı.

GSM operatörü kuruluşlar ayrıca, Türkçe karakter içeren ve 160 karakterden az olan tüm mesajların tek bir mesaj olarak ücretlendirilmesi için 1 Mayıs 2008'de ortak karar almıştı. Ancak, buna rağmen yine de sorunlar yaşanmış, aboneler kabarık faturalarla karşılaşmıştı. Bunun üzerine Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu (BTK) devreye girerek, faturaları kabartan cep telefonlarına Türkçe karakterler zorunluluğu getirdi ve yeni standartlara uygun olmayan cihazların ithallatını 1 Temmuz 2009'dan itibaren yasakladı.

Üstteki yazı Hürriyet'in 2009 Haziran sayısından alıntıdır. Yani üstte geçen tarihten beri Türkçe karakterler de 16 bit'lik Unicode set sistemine dahil edilip telefonlara entegre edildi. Bu konuda bir sıkıntı yaşanıyorsa bu kesinlikle cihaz ayarınızla ilgili bir sorundur. Bende yaşamıştım üstte çözümü yazdım.

eee ne yapalım şimdi telefonları telekominakosyanamı götürelim nokia böyle böyle yapmış diye.Demekki nokia bu yasadan haberi yok
Ayrıca telofandaki dediğin ayar yapılı olduğu halde (diğer telefonlardada ayarlı iken )bu böyle devam ediyor nasıl oluyorda sende farklı oluyor anlamadım.

[alikan]

[alikan]

Üye
Valla kardeşim burada sana bir şey kanıtlamaya çalışmıyorum sadece olanı söylüyorum ben yaptım bende bu şekil de düzeldi belki faydası dokunur diyede burada paylaşıyorum. Yazdığım o yazıyı da unicode sisteminin artık Türkçe karakterleri de içerdiğini bildiğim için yazdım. Telefonunu bi yere götürmene gerek yok yazma dili telefon dili ve karakter kodlaması ayarları ile ilgili bir durum.

jatvalca

jatvalca

Üye
[alikan];4122668' Alıntı:
Valla kardeşim burada sana bir şey kanıtlamaya çalışmıyorum sadece olanı söylüyorum ben yaptım bende bu şekil de düzeldi belki faydası dokunur diyede burada paylaşıyorum. Yazdığım o yazıyı da unicode sisteminin artık Türkçe karakterleri de içerdiğini bildiğim için yazdım. Telefonunu bi yere götürmene gerek yok yazma dili telefon dili ve karakter kodlaması ayarları ile ilgili bir durum.

burda kimse bişeyleri kanıtlama peşinde değil.Bizde sana olanı söylüyoruz.Ama malesefki ne yaptıysam türkçe karakteri desteklemiyor telefon
vodafone kullanan arkadaşımdan gelen mesajlardaki türkçe karakterler aynen görünürken benim ona gönderdiğim karakterler kesinlikle görünmüyor.

[alikan]

[alikan]

Üye
Kardeşim benim telefonumda ayarlar böyle ve ısrarla denedim. Karakter kodlamasını tam destek yaptığım zaman ı ş ğ vs kullandığımda mesaj sayıları katlanıyor ama indirgenmiş destek yaptığımda ı ş ğ filan kullandığımda birden fazla harf kullanmıyor mesaj sayısı fazladan atmıyor. Altta sana resimlerle ne demek istediğimi gösterdim. Ben bunu burada bir işe yarasın diye paylaşıyorum umarım birinin işine yarar.

jatvalca

jatvalca

Üye
buyur arkadaşaım aynısı bendede var

Uploaded with

Uploaded with

yani bu belki şebekeyle ilgilidir tüm ayarları yapıldığı halde durum bu

[alikan]

[alikan]

Üye
tamam işte kardeşim sorunun çözülmüş daha ne istiyorsun. Tam destek modunda ike 1 kez sevdiğim yazdığında yani Ğ harfini bir kez kullandığında 140 küsur olan harf sayısı 60 küsura düşüyo ama dediğim gibi yaptığında 6 defa sevdiğim yazmışım hala 100 küsur karakter hakkı kalmış bizimde istediğimiz bu değil mi.?

jatvalca

jatvalca

Üye
alikan kardeş ğ harfini kodladığımda 7 karakter sayısı birden düşüyor

[alikan]

[alikan]

Üye
alikan kardeş ğ harfini kodladığımda 7 karakter sayısı birden düşüyor

Güzel kardeşim vallahi tek istediğim şey yardımcı olmak başka bir maksadım yok sana tezat gitmeye çalışıyorum gibi algılama bak bir mesaj da 160 karakter var ve altta resim koyuyorum ğĞış harflerini arka arkaya yazdım sadece 4 karakter düşüyor normalde bu dördünü yazsam en az 70 karakter gider hani ben daha ne diim bilmiyorum kardeşim ben yapıyorum bende sorun çözülüyor başka da bir şey diyemicem kardeşim

jatvalca

jatvalca

Üye
arkadaşım sen bana yardımcı olmak istiyorsun teşekkür ederim.bende ne yaptıysam ne ettiysem bunu çözemediğimi ispat etmeye çalışıyorum benimde sana karşı bi kastım yok lütfen yanlış anlama

Uploaded with

işte buyur benim cihazımda böyle.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
arkadaşlar bu konuyla ilgili 2 ayar var
1. ayar mesaj ayarlarından kısa mesaj bölümündeki karakter kodlaması
2. ayar ise mesajı yazdığımız ekranda klavyeyi kapatınca seçenekler/gönderim seçenekleri bölümündeki karakter kodlaması

eğer gönderim seçeneklerindekini indirgenmiş yaparsanız mesajınızı Türkçe karakterler kullanarak 160 a kadar yazabilirsiniz yolladığınızda karşı tarafa türkçe karakterler değiştirilerek gider
eğer 2 seçeneği de Tam Destek yaparsanız Türkçe karakterler için sizden 3 er 5 er karakter birden alır ama karşınızdaki kişiye mesajınız Türkçe karakterler ile gider ;) Şahsen ben Tam destek kullanıyorum çünkü karakter sorunundan dolayı yazdığınız mesaj karşınızdaki kişinin telefonuna çok farklı kelimelerle gidebilir ;)

----------Eklendi @ 11:21:45 ---------- Yazıldı @ 11:17:27 ----------

[alikan];4124461' Alıntı:

bu mesajı karşı tarafa gönderdiğinde "Sevdigim Sevdigim Sevdigim Sevdigim Sevdigim Sevdigim" şeklinde görecektir ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt