c6-01 mesaj atarken Türkçe karakterler sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
79mm79

79mm79

Üye
    Konu Sahibi
c6-01 mesaj atarken Türkçe karakterler sorunu
merhaba arkadaşlar. forumu araştırdım ama bu konuyla ilgili bir başlık bulamadım. eğer aynı konu varsa bu kapatılabilir. mesaj yazarken Türkçe karakterlerde 7 karakter birden atıyor. karakter desteğini tam destek veya indirgenmiş yapıyorum ama değişmiyor. bu sorun yasal olarak giderilmemiş miydi yani artık Türkçe karakterlerde tek karakter atmayacak mıydı? bunun bir çözümü var mıdır? yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

hakan_710

hakan_710

Üye
çözümü olmaz mı tabi ki var. kullandığın operatörden aylık sms paketi alıyosun ve sorun kalmıyo ortada. ;) bahsettiğin yasa hakkında bilgim yok fakat 7-8 karakter düşmesine kafan takılmasın iş operatörde bitiyo yazılımda değil.

79mm79

79mm79

Üye
    Konu Sahibi
çözümü olmaz mı tabi ki var. kullandığın operatörden aylık sms paketi alıyosun ve sorun kalmıyo ortada. ;) bahsettiğin yasa hakkında bilgim yok fakat 7-8 karakter düşmesine kafan takılmasın iş operatörde bitiyo yazılımda değil.
zaten sms paketim var fakat 160 karakter olmadan hemen hemen her sms 2 sms olarak gidiyor

tarxhn

tarxhn

Üye
hala hala bende c6-01 kullanıyorum ama hiç 2 sms gitmedi şimdiye kadar senin yazılımda sorun olabilir

hakan_710

hakan_710

Üye
kullandigin tr karaktere göre değişiklik gösterebilir mesela Ş harfini yazarken 2 karakter düşmesine rağmen ı karakterinde 8 karakter düşme olabilir. Bunu düzeltebilecegini sanmıyorum. eğer mesaj paketin kısıtlı ve çok mesaj atan biri isen (ki öyle bi ihtimal vermiyorum) karakter desteğini indirgenmiş yapmaktan başka çaren yok

79mm79

79mm79

Üye
    Konu Sahibi
çok aşırı atmasamda atıyorum gene. Tam destekte kullanıyordum bide indirgenmişte deneyeyim. İndergenmiş olunca ben Türkçe karekter kullansam bile karşıya gitmiyomu? Yani ş yazdığımda s mi gidiyor?

hakan_710

hakan_710

Üye
çok aşırı atmasamda atıyorum gene. Tam destekte kullanıyordum bide indirgenmişte deneyeyim. İndergenmiş olunca ben Türkçe karekter kullansam bile karşıya gitmiyomu? Yani ş yazdığımda s mi gidiyor?
evet aynen öle ı yazarsan da i gider. aylık 10 bin sms paketin yok mu senin? tam destek yap gitsin uğraşma

79mm79

79mm79

Üye
    Konu Sahibi
1000 sms var hattımı taşımıştım kampanya dahili1000 sms var şimdi ekstra paket alırsam ağır gelir biraz. Mecburen böyle idare edecem :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt