Merve Ceylan'dan Lakırtılar

Sponsorlu Bağlantılar

elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Kader utansın :D

• Beğen
Tepkiler: elif c.
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Kimsesiz çocukların, her ayak sesinde kıpırdayan kalplerindeydik bazen.
Bazense alplerin sonsuz biten mutsuz hikayelerindeydik.
Ama aşkın hep kahve'rengiydik.
Açıkken seviş bilmecesi, koyuyken haz tehlikesiydik...

Bir kere dudağından öpseydim, du dağını yaratırdım en alçak yere. Bana yakın ol, farkedilme diye. Bilirsin, herkesin gözü yükseklerde.​

- - - Eklendi - - -

Mevsimsel tatları tattıracağını söylediğinde gitmen isabet olmuş, anladım ki ayrılığın mevsimi, tadı yokmuş, ayrılık hep aşk dolu bedenlerin ruhlarıyla doluymuş...

Aklımda nüksetti silüetin. Hatırı sayılır idamlar bırakmışsın. Saklamaya gerek yok, bir elimin orta parmağısın.

Kendi puzzle'ını bozma benim için, ben senin için'de ç'özdüm.

- - - Eklendi - - -

Saklamak istediğin tüm duygularını çalıp senden, kendi sandığıma kilitledim. Ne zaman seni özlesem anahtar boğazıma takılıyor, bir bardak suyu dâhi geçirmiyor sensiz. Deliğimden g'özle beni, yitiyorum sessiz sessiz.

Bir kahramanlık yap ruhumun savaşlarında, terk et beni usulca! Kazanan yalnızlık olsun, en azından bunu borçluyuz aşka!

Bir kandırmaca yüklenmiş beyinsel fonksiyonlarımıza; "eskiyen herşey eskidir" başlığı altında.
Eskiler hep yenidir aslında. Her zaman onlardan bahsedilir, şiirde, gazelde, romanda, aşkta, yazar ruhunda...

Bana geleceğin günün adını tıp çok önceden koymuş meğer; kıl dönmesi!

Her şey anlamlı gelmeye başladığı zaman, anlam anlamsızlaşır

Üç harfli cin'sel çekimdir aşk.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3 ve Mesut Aktaş
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
'Seni seviyorum'un nesnesi peltekleşti sevgili, artık 'teni seviyorum.'

Gözlerimin içine bakıp 'Asılsın!' dediğinde hiç aklıma gelmemişti aslını inkar edeceğin.

Sen, kırılmaya yüz tutmuş aynalarda kendine hayranlıkla bakarken,
Ben, aşka gebe kalan her kadın gibi yolunu gözledim.
Sen "gelme(y)din", ben de "gelmedim".

Bir anne şevkatiyle gözlerinde sakla beni. Belki bebeğin olurum.

Her ayrılık sonrası beklenir aşkın tekerrür etmesi. Ama aşk her zaman kalbe işkence eder.

İlaç niyetine kalbime attım seni, kanıma karış diye bekliyorum.

Aşk bir hastalıksa eğer, en etkili tedavisi ihanettir.

Gelişi güzeldi aşk, gidişi kötü oldu.

Ah sevgili, kalbimin en gizli yerleri, adına aşk dediğim günden beri bir sana ibadet ediyor. Biri ç/almadan mabetimden, oruç gibi istikrarlı tutmalıyım, Tanrı affetsin ama, her vakit (aşk) kılmalıyım seni...

Yalnız sen görünüyorsun rüyalarımda.
Yalnız sen hissettiriyorsun duyguların ihtişamını.
Yalnız sen sevdiriyorsun aşk yoksunu insanlığı.
Yalnız sen fazla oluyorsun!

Sen 'kendine' aşıktın, ben 'kendine' aşık.

• Beğen
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Her şey anlamlı gelmeye başladığı zaman, anlam anlamsızlaşır

'Seni seviyorum'un nesnesi peltekleşti sevgili, artık 'teni seviyorum.'

Gözlerimin içine bakıp 'Asılsın!' diyene kadar hiç aklıma gelmemişti aslını inkar edeceğin.

Gelişi güzeldi aşk, gidişi kötü oldu.
------------------------------------------
İşte bunlarla kendini aşmışsın.

- - - Eklendi - - -

Seni her gördüğümde uzun bir merdivende yarım basamak daha çıkmış buluyorum..
Ama sadece şu en üstte yazdığım sözün bile sana 5 basamak birden atlattırmış..
''Her şey anlamlı gelmeye başladığı zaman, anlam anlamsızlaşır..''
Özellikle bunun için teşekkürler..

====================================================
Bunlarda benden gelsin..

Aşkın kullanım klavuzu yoktur..

- - - Eklendi - - -

Anlayana kadar aklını kullan, sonra kalbini..

- - - Eklendi - - -

Gerçek güç dünyalara değil, nefse hakim olabilmektir..Acizlik ise güçsüz olmak değil, nefse köle olmaktır..

- - - Eklendi - - -

Her gününü geçirmekten keyif aldığın bir yer, içine ''mecburiyet'' olgusu girdiği zaman yanından bile geçmek istemeyeceğin bir hal alır..

• Beğen
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim beğenmeniz beni mutlu ediyor :)
bende paylasımın için sana tesekkür ediyorum çok hüzel olmus yüreğine sağlık:)

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ayrıca imzamdaki şu üç sözüde buraya yazmak istiyorum..

Bu sözler senin benim gibi sıradan insanların ağzından çıkmamıştır bunu belirtmek istiyorum..
Hayatımı 360 derece değiştirmekte rol oynamışlardır..

Bu ikisi beni tokatlamış;
Altını olan kural koyar ve kuralı koyan altını alır.
Arzulayıpta istediğin şeyi yapamazsın, ne zaman ondan vazgeçersin işte o zaman sana gelir.
(Bunlar çok ama çok özel kişilerin bana nasihatı ve uyarısıdır..)

Bu da kendime getirmiştir;
Asla kişilere takılıp umursamayın, sadece orada olma sebebinize odaklanın farkı göreceksiniz.
(Bu beni aylarca ama aylarca yaşadığım adeta kaybolmuşluğun, çaresizliğin, boğulmuşluğun içerisinden bir dakikada çekip almıştır..)

- - - Eklendi - - -

Bunu ben yazdım;
Üç çeşit insan tanırım; Hayal eden, uygulayan, hayal edip uygulayan.
(İnsanları böyle görüyorum.. Birileri sadece hayaller kurar ama gerçekte sadece kendini avutur, birileri hayal kelimesinin yanından bile geçmez onlar sadece çalışırlar tasarlanmışı devam ettirirler yapılmışı korurlar, kimisi ise hayal ettiğini zihnindekini gerçeğe dökebilme kabiliyetine sahiptir.. Bu insanlar genelde tarihe adını kazımış dev isimlerdir..Onlar için ne söylesek az..)

Buda insanların adeta bir körden daha kör yaşadığını belirtip, meleklerin bizim hakkımızdaki en büyük kaygısını dile getiren ayetten alıntı.. Çok seviyorum..
Melekler insanoğluna acıyarak şöyle derler; Bir bilselerdi!.
(Göremiyoruz, duyamıyoruz, algılayamıyoruz)

- - - Eklendi - - -

Şu arkadaşımın bana yolladığı bir söz.. Benim derin düşünmemi ve algılarımı geliştirmemi sağlıyor;
Kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı, elindeyse beyazdan, gelde sıyır beyazı..

• Beğen
Tepkiler: semh_erqcer ve elif c.
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Arzulayıpta istediğin şeyi yapamazsın, ne zaman ondan vazgeçersin işte o zaman sana gelir.(bu söze kesinlikle katılıyorum bende de böyle durum çok oluyo :)

Bunu ben yazdım;
Üç çeşit insan tanırım; Hayal eden, uygulayan, hayal edip uygulayan.
(İnsanları böyle görüyorum.. Birileri sadece hayaller kurar ama gerçekte sadece kendini avutur, birileri hayal kelimesinin yanından bile geçmez onlar sadece çalışırlar tasarlanmışı devam ettirirler yapılmışı korurlar, kimisi ise hayal ettiğini zihnindekini gerçeğe dökebilme kabiliyetine sahiptir.. Bu insanlar genelde tarihe adını kazımış dev isimlerdir..Onlar için ne söylesek az..)
-Ben bunların dışında kalıyorum :)çünkü hayal geleceğe yönelik oluyo hep. Gelecekte neler olacağını kaderin bize neler göstericeğine bilemeyiz ve hayallerin hüsranla sonuçlanma olsalığı da var bu yüzden hayal etmeyi bıraktım artık anı yasamaya bakıyorum...

Buda insanların adeta bir körden daha kör yaşadığını belirtip, meleklerin bizim hakkımızdaki en büyük kaygısını dile getiren ayetten alıntı.. Çok seviyorum..
Melekler insanoğluna acıyarak şöyle derler; Bir bilselerdi!.
(Göremiyoruz, duyamıyoruz, algılayamıyoruz)
iyiki görüp , duyup algılamıyoruz....

- - - Eklendi - - -

Ayrıca hepside çok güzel :) herkesin hayatını değiştiren şeyler vardır seninkinde ise şiirin rolü olması güzel :)

- - - Eklendi - - -

'Unutmak erdemdir' diyenlere inanma, 'ayakta uyutmak erdemdir.'

Aklıma geldin, aklım gitti.

Sana göre yaşadık aşkı, bana göre farklı bir yalnızlıktı.

Yanıma aldığım birkaç kalp kırıntısıyla üvey aşklarımı doyurmaya gidiyorum. Gelmek istersen eğer ihaneti bir kenara bırakmalısın.

Leylekler sana da getirecek aşkı.
Ellerinle büyütürken sen,
Elleriyle ezecek bir başkası..

İlahi bayım, aşk bekaretini koruyamadı diye tüm suç ayrılığın mı?!.

Unuttun mu? Bir şehri terk eder gibi, bırakmıştın beni. Senin için diktiğim kalpten binaları kırıp da gitmiştin.
Bense, ardından yıkıntıları onarmak için işçiler biriktirmiştim içimde. Sahte mütayitlere kurban gideceğim hiç aklıma gelmemişti.
Şimdi, enkazda kalan umutlar niyetine, aşka bir fatiha okumak farz oldu sevgili...

Adını kalbime yazdım, adın battı. Bırak, aşkın da batsın.

Aslen rahatsız gibi görünen hücrelerim, kalben aşık.

Sen kana kana iç aşkı, alışkınım ben, su'sarım.

• Beğen
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Şahadet gibi sayıklıyordum aşkını zihnimde. Oruç gibi tutuyordum seni içimde. Namaz kılar gibi yatıyordum secdene. Hacca gider gibi geliyordum bedenine. Şimdi, zekat verir gibi veriyorum seni başka ellere. Harcan sevgili, güle güle...

Cinnetten çıkmaları için Tanrı üç şart koştu ihanet mağdurlarına; a'ğla, ş'ahlan ve k'ana.

Gel şöyle otur sevgilim, iki aşkın belini bükelim seninle. Ben sana kendi aşkımı anlatayım, sen de bana kendininkini anlat. Başlıyorum, dinle;

- Ulu bir dağ gibi benim aşkım; tepesinde sana özel karlar biriktirdiğim, sadece senin ateşinle eriyecek buzlar sakladığım, deli mavisi gözlerinin kıyısına paralel uzanan, dudaklarının çıkıntılarında saklı bitkiler yetiştirdiğim, burnunun mağarasında egzantrik tütsüler yaktığım ve benim olsun diye üstalıkla gizlediğim eşsiz bir dağ.

+ Patlamaya hazır bir yanardağ benimkisi de; ellerin değse içi geçer, kamaşır, dudakların kaynatır ateşe bağımlı sulak yerlerini. Gözlerin, içimden volkanların çıkmasını sağlayan son yerin. 'Otuz' kere sevdim seni sevgilim, öyle bir gizledin ki eşsizliğini 'bir' kere vermedin kalbini. Git şimdi, ben silerim üstümde bıraktığın külün izini.

Sana sırtını dönen kadından korkacaksın adam! Eğer dönmüşse sırtını, hakkındaki şartsız tahliyeli çoktan çıkarmış demektir. Öpebilirsin başka kadınları!

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve nazlican

nazlican

Üye
Sana sırtını dönen kadından korkacaksın adam! Eğer dönmüşse sırtını, hakkındaki şartsız tahliyeli çoktan çıkarmış demektir. Öpebilirsin başka kadınları!

burası çok qüzeldi... öpebilirsin artk başka kadınları be adam...

• Beğen
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Anlaşılan gözlerine yeşil karışmış sevgilim, sözlerine ise biraz kırmızı. Çünkü her yüzüme baktığında filizleniyor kalbimin en ucra köşeleri ve her konuştuğunda kalbim aşka kanıyor.

Mucizelere inanmayan insanlar için bir mucize olsa. Mesela; aşklara küfredenler, aşık olsa?

'Ölüyorsun!' denildiğinde, 'Seviyorum!' diyebilmekmiş esas aşk.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
'Unutmak erdemdir' diyenlere inanma, 'ayakta uyutmak erdemdir.'
Aklıma geldin, aklım gitti.
Sana göre yaşadık aşkı, bana göre farklı bir yalnızlıktı.
Aslen rahatsız gibi görünen hücrelerim, kalben aşık
Sen kana kana iç aşkı, alışkınım ben, su'sarım.
Cinnetten çıkmaları için Tanrı üç şart koştu ihanet mağdurlarına; a'ğla, ş'ahlan ve k'ana.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mucizelere inanmayan insanlar için bir mucize olsa. Mesela; aşklara küfredenler, aşık olsa?

'Ölüyorsun!' denildiğinde, 'Seviyorum!' diyebilmekmiş esas aşk.

- - - Eklendi - - -

Üsttekiler: Bu tarz sözlerine biraz daha biyoloji katarsan o zaman sözlerinin içine katılabileceğim..
Alttakiler: İşte biyoloji katılmış iki sözün.. Eğer bir satırı daha okumaya başlarken onu yutabiliyorsan o olmuştur.. :)

- - - Eklendi - - -

Bir tane..
Not bıraktı kadın; Unutmazsam ve utanmazsam seni ararım..

- - - Eklendi - - -

Benden..
Hoşlanmak, ilginin artmasıdır.. Aşk düşünmektir..

- - - Eklendi - - -

Sonradan eyvah diyeceğin şeye başında eyvallah demeyeceksin..

• Beğen
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi

Sen istemezsin ama aşk ansızın gelir yapışır yakana. Sonra sen onun olursun, o seni bırakıp gider. Kadere bak ki, ruhun da o an yiter.

Gitmek, istenmeyenlerin bir b'aşka kaçış yoludur.

'Konuşurken yüzüme bak!' diyordun, 'Hangisine?' dememe aldırmadan. Sen istediğin kadar konuş sevgilim, ben aşka kanıyordum, ihanete çaktırmadan.

Erkekler alışverişi sevmez derler, belki doğrudur. Fakat alışı sevdikleri kesin, verişse sadece kendi aralarında sır.

Git'tin, gel'dim, bit'tik.

Bir daha ellerini tutamayacağım, dudaklarınla ilgili hayallerde boğulurken başımı omzuna koyamayacağım, gözlerinde kalbimin en nadide çiçeklerini büyütemeyeceğim için üzülmüyorum sevgili. Annemin de dediği gibi; inceldiği yerden kopar aşk zaten, yakınsa ayrılık.

- - - Eklendi - - -

Seni sevdiğimi söylediğimde yüzüme bakıp, 'İyi saatte olsunlar mı?' dedin, deliymişim gibi. İşte o zaman, 'Olsunlar, sen de seveceksen...' demek hiç içimden gelmedi...

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bu gece ben değil, kalem kağıda seni anlattı..

- - - Eklendi - - -

Ne kadar yazarım daha? Kaç cümlem, ne kadar noktam kaldı bilmiyorum. Bu şairler daha ne kadar anlatır bu şarkılar daha ne kadar çalar seni. Kaç yıkılış, kaç sevinç gözyaşım var. Daha kaç kere gelmeyeceksin.. [Semih Ergöçer]

• Beğen
Tepkiler: semh_erqcer ve elif c.
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Bazen doğru bildiğin şeyi yapmalısın.
Sonuçların canı cehenneme..

• Beğen
elif c.

elif c.

Üye
    Konu Sahibi
Söz vermiştim anneme, birgün hayatıma 'sen' diye biri girerse çok büyük anlamlar yüklemeyecektim 'ben'e dönüşmedikçe. Tutamadım sözümü, affet anne...

Suratına hüzün sıçramış adam. Yine hangi kadının koynunda besledin kendini? Yetmedi mi akıttığın zehrini?

Y'aşlarımı silme adam, onlarla besleyeceğim daha çok ihanetin var.

'Kahrolsun aşk!' diyenler yüzünden kahır dolmadı mı aşk?

En çok erkekler gider, 'git-gel' olsun diye.

Kalpten beyne giden, engebeli, dik bir yoldur aşk. Ne zaman mantıkla karşılaşırsan, o zaman medet umarsın ayrılıktan.

Aşkın önsözü kavuşmaktı, son sözü ayrılık.

Sonsuzluğa inanırdım, onsuzluğu tatmadan önce.

Her gece bir erkeğin rüyasını süsler aşkı boş'alan kadın. Ve her gece, bir erkek yüzünden aşkı boş'verir kadın.

Unuttum seni sayılır adam. Adın dilimde tesbih gibi doksan dokuz kere sayıklansa da yüz'ünü hatırlamıyorum en azından.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve Cezzbedici3
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Ne kadar hazır olduğunuzu düşünürseniz düşünün yinede hazırlıksız yakalanırsınız..

İmkansıza inanırsan inanılmazı keşfedersin..

Sıradan insan diye bir şey yoktur, herkesin sıradışı güçleri vardır tek gereken inanmak.. [Dynamo]

- - - Eklendi - - -

Tam gururumu yendim deyip sana mesaj attım fakat yetersiz bakiye mesajınız gönderilemiyor yazısı yıktı beni..[Semih Ergöçer]
Semihin yazdıklarını arada beğenirim bu olmuş gibi :)

• Beğen

Üst Alt