Mersin İdman Yurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SyfttnGundogdu

SyfttnGundogdu

Üye
    Konu Sahibi
Mersin İdman Yurdu




Mersin İdman Yurdu, 1925 yılında 'de kurulan Türk spor kulübüdür. Maçlarını 'nda oynayan kulüp 'de mücadele etmektedir.



Tarihçe

Kulüp, Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, Numune Mektebi öğretmeni İbrahim Bigam, Tahmil Tahliye memuru Edip Buran, memur İhsan Dağıstan, 23. Alay yaveri Üstteğmen Hasan Tahsin, ticarethane sahibi Hamit Abey, tüccar Hakkı Cemal Üçer, tüccar Hayri Güntekin, gümrük memuru Rauf Süleymaniyeli, gümrük memuru Sami İstanbullu, posta memuru Semih Can, tüccar Ömer Cevdet Türkmenelili, iskele memuru Asım Güler, tüccar Fevzi Serdengeçti, vapur kumpanyası sahibi Kazım Kırzade, Ticaret Odası memuru Lütfi Resimci, tüccar Muhammer Yeğin, 23. Alay İşae Subayı Mustafa Lütfü, Muhasip Muhip Batıbeki ve Gümrük memuru Necati Salim tarafından 16 Ağustos 1925 Perşembe günü 'de kurulmuştur
İbrahim Yekta ve arkadaşlarının kulübü kurmalarındaki amaç Türk gençliğinin, fizik ve moral kabiliyetlerini ulusal ve inkılâpçı amaçlara yöneltmek, yurt müdafaası amaçlarını geliştirmek, beden terbiyesi ve spor yapmasını temin etmekti. Bu amaç doğrultusunda kurulan ve de etkinliğe geçen kulüp çevrede büyük ilgi uyandırmış ve kısa zamanda Mersin halkının sevgisini kazanmıştır.

Profesyonelliğe geçiş

Kuruluşundan itibaren 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmayan Mersin İdman Yurdu, 1944 yılında Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olma başarısı göstermiştir. 1963-64 sezonunda şampiyon olarak 'e çıkan Mersin İdman Yurdu, 2. Lig'deki üçüncü senesinde profesyonel bir kadro oluşturarak şampiyon olmuş ve de ilk defa o yıl (1966–67) öncülüğünde 'ne çıkmıştır.
Profesyonellik yılları

Kulüp, tarihinin ilk anlamlı kupası olan 'nı da aynı yıl şampiyonu olan ’nü 2–0 yenerek dönemin başbakanı ’ten almıştır. 1967 yılından itibaren aralıksız 7 yıl süreyle 1. Lig'de oynayan Mersin İdman Yurdu'nun bu dönemdeki en büyük başarısı 1969-70 sezonunu evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeden ligi 4. sırada bitirmesidir. Takım 1973-74 sezonunda 2. Lig'e düşmüş, 1975-76 sezonunda ise tekrar yükseldiği 1. Lig'de toplam 11 sezon boyunca mücadele etmiştir. Mersin İdman Yurdu, 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maç da kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım olmuştur.
Kulübün tarihindeki en büyük başarılarından biri de 'yi 'nda temsil etmiş olmasıdır. yılında finalde ’ye elenerek kupayı alamamasına rağmen, ’nin aynı yıl şampiyon olması ile Avrupa kupalarında mücadele hakkı kazanmıştır. Eleme maçında Spartak Varna takımına Mersin’de 0-0 ve deplasmanda 0-1’lik skorlarla elenen Mersin İdman Yurdu, o tarihten sonra düştüğü 2. Lig'de bir daha şampiyonluk sevinci yaşayamamıştır. Kulüp, halen 1. Lig'de mücadele etmektedir.
Renkler, arma ve flama

Mersin İdman Yurdu, ilk başta Mersin Gençlerbirliği adıyla, renkleri kırmızı-beyaz olarak kurulmasına rağmen daha sonraki yıllar kulübün ismi Mersin İdman Yurdu, renkleri ise kırmızı-lacivert olarak değiştirilmiştir.
Kulübün arması ortada kırmızı zemin üzerine MİY harfleri, onun etrafında Mersin İdman Yurdu yazısı ile kuruluş yılı olan 1925 yılı bulunan, aynı oranda değişik ölçülerde yapılan armadır.
Kulübün flaması, boyu eninin bir buçuk katı olan eşit ende ve yatay yönde ikisi üst ve alt kenarda, birisi ortada kırmızı ile iki lacivert şerit içerir. Gerektiğinde ölçüler yönetim kurulu kararı ile değiştirilebilmektedir.
Mersin İdman Yurdu'nun taraftar grubunu ismi Kırmızı Şeytanlardır.


Mersin İdman Yurdu Taraftarları Kırmızı Şeytanlar Türkiyen'in En Ateşli Taraftar Grubu





Mersin İdman Yurdu Bayan Taraftar Grubu Dişi Şeytanlar






Mersin İdman Yurdu'nun Oynadığı Stadyum. (Tevfik Sırrı Gür Stadyumu)






Mersin İdman Yurdu Otobüsü




▓█▀M▀▄E▀▄R▀▄S▀▄İ▀▄N▀▄İ▀▄D▀▄M▀▄A▀▄N▀▄Y▀▄U▀▄R▀▄D▀▄U▀█▓▒

Mersin İdman Yurdu Meydanı













 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt