Merak ettiğim sormak istediğim sorular var

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pringles

Pringles

Üye
    Konu Sahibi
Merak ettiğim sormak istediğim sorular var
Arkadaşlar sorularım şunlar :

1- Wi-fi açık olduğunda ne kadar batarya yer ?
2- Wi-fi güç tasarruf modu ne işe yarar ?
3- 3G ve 2G arasındaki fark nedir ?
4- 3G açık olduğunda çok batarya yer diyorlar ne kadar doğrudur ?
5- Telefon da oyun oynarken çok batarya gidiyor. Hele hele hep müzik dinleyip hem nette dolaşırken ve oyun oynayınca aşırı şarj gidiyor. Bazı arkadaşlar telefonun bataryası 3 gün gidiyor demiş benim 7 saat gitmiyor :((
6- Asphalt 6 Nokia 603 fp2 telefonumda kasılmalar oluyor. Ram ve Cpu bakımından kötü olan N8 de süper çalışıyor Nokia 603 te düzgün çalışan Asphalt 6 varmı ?
7- Bu soru biraz operatörle alakalı ama. Hattım Avea başka bir hat alıcam ve internet hızı bakımından Vodafone ve Türkcell arasında kaldım en hızlı internet hangi operatörün ?

İyi forumlar :)

Sniper0200

Sniper0200

Üye
5- Telefon da oyun oynarken çok batarya gidiyor. Hele hele hep müzik dinleyip hem nette dolaşırken ve oyun oynayınca aşırı şarj gidiyor. Bazı arkadaşlar telefonun bataryası 3 gün gidiyor demiş benim 7 saat gitmiyor :((
6- Asphalt 6 Nokia 603 fp2 telefonumda kasılmalar oluyor. Ram ve Cpu bakımından kötü olan N8 de süper çalışıyor Nokia 603 te düzgün çalışan Asphalt 6 varmı ?
İyi forumlar :)

603 aynen asphalt kasıyo ve gün aşırı şarj ediyorum

asigsasi

asigsasi

Üye
1- wifi açık olduğunda ve bağlantı kurulduğun da şarjz daha çabuk biter
2- güç tasarrufunda sebeke 3g den gsm moduna düşer titreşim kapanır sensor ler devreye girerek ekran parlaklığı düşer vs...yani güç tasarrufunda iken batarya biraz daha fazla gider
3- 3g ile mobil tv izlersin internet bağlantın hızlanır görüntülü konuşabilirsin vs... Bunları yapmıyorsan 2g de kullan bataryan daha çok gider
4- 3g de şarjz biraz daha az gider fakat abartılacak kadar değil
5- illaki şarjz ın gidecek hem oyun oyna hem müzik dinle hem internete gir batarya ne desin benim bunları yaptığımda 4 saat gidiyor
6- Asphalt 6 yerine racing thunder veya need for speed shift felan var onları oyna
7- turkcell en hızlı sı ve en pahalı sıdır

• Beğen
Tepkiler: ANIL
Pringles

Pringles

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim ama wifi güç tasarruf modu yani wifi bölümünde ayarlarda bi yer var orada güç tasarruf yazıyor o ve nfs güzel ama bende çok kasıyor gene :(

O zaman turkcell alalım :)

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
1.Wi-fi açık olduğu zaman, kapalı olduğu zamana göre yaklaşık %20 daha çok şarj yer. Kullanmadığı zaman kapalı tutman tavsiyemdir.
2.wi-fi güç tasarrufu wifi özelligini bi anlamda kısıtlayarak gereksiz güc harcamayı önler. Kullanmadığında bağlantıyı kesmesi gbi.
3.3g, 2gye göre daha geniş bantda yayın yapar ve daha hızlıdır. Bu nedenle daha çok enerji harcar. Bataryanda yaklaşık %20-30 fark eder. Kullanmıyorsan kapalı tutman mantıklı olur.
4.3g daha hızlı ve güçlü bir ağdır. 3. Cevaptaki gbi batarya tüketimi fazladır.
5.bataryalar kullanıma bağlıdır. Mesela ben oyun oynamam ama sürekli internetteyim. Akşama kadar yetiyor ama 3 saat de dayandığı oldu 2 günde. Arkadaşmda c7 var ve arama gelirse cevaplar yada biryeri araması gerekirse kullanır ancak. Sürekli guc tasarrufu etkindir ve 4 gün dayandığını söyledi. Tamamen sana bağlı.
6.603üm yok bilemicem.:)
7.ben turkcellin 1gb paketinde 11megabiti gördüm. Dalga geçmıyorum download hızını bağlantı yntcsnden takıp ederken 1.119 kb gördüm. Ama tam hız 1gb ve üstü paketlerde geçerli. Daha düşük paketlerde 1mgbit die biliyorum. Ama şuan 250 mb paketim var gayet hızlı ve 14mb oyun indrdim 5dk önce 30sn sürmedi. Tavsiyem turkcell. Belki biraz pahalıdır ama hakkını veriyor.

Baska soruların varsa pm atabilırsn. İyi forumlar. Umarım yardımcı olmusumdur.

- - - Eklendi - - -

ayrıca 250mb lik düsük hızlı paketimde bile 120kb lik upload hızım var dün denedim. Ayrıca ben köydeyim suan ve ayrıca 3g tam olarak çekmiyo burda köyde dağ başında düşün. 2g heryerde çekio ama...

Pringles

Pringles

Üye
    Konu Sahibi
şu sorular geldi aklıma yazmayı unutmuşum bu wifi güç tasarrufu etkinken yani sinyal çekme gücünü arttırırmı ve nfc acık bırakırsak çok batarya yermi.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
6. Telefon ile alakalı değil, yazılım ile alakalı. Belle FP2 den düşük 603 lerde deneyebilirsin, gayet iyi çalışmakta.

- - - Eklendi - - -

şu sorular geldi aklıma yazmayı unutmuşum bu wifi güç tasarrufu etkinken yani sinyal çekme gücünü arttırırmı ve nfc acık bırakırsak çok batarya yermi.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Wifi güç tasarrufu etkinken artmaz tabiki.
NFC yi kullanmıyorsan kapat tabiki.

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
bencede. Sadece bunlar değil, telefonda kullanmadığın ne varsa açık kalmasının ne mantığı varki? Kullanmıyosan ne varsa kapat arkadaşım...

Pringles

Pringles

Üye
    Konu Sahibi
aynen tamam teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
:rica: her zaman burdayız.

• Beğen
Tepkiler: Mr. SaLÇa
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt