Memura Yaş Haddi Kalkıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Memura Yaş Haddi Kalkıyor
Hükümet bir yönetmelik değişikliği ile memur olmak için yaş haddi sınırını kaldırıyor. Kamu personel sınavı da bu yıl ilk kez iki kademeli olacak.ANKARA - Devlet kapısını iş umudu olarak gören milyonlarca işsiz için büyük önem taşıyan devlet memurluğu sınavı esasları belirlendi. Kamu personel sınavı bu yıl ilk kez iki kademede yapılacak. İki yıllık meslek yüksek okulu ve dört yıllık fakülte mezunları Temmuz 2006’da sınava girecek. Orta öğretim mezunları için ise Eylül ayında ayrı bir sınav yapılacak.
<div align="center"></div>
2004&#8217;te yapılan sınavlar Temmuz ayında yapılacak sınava kadar geçerli olacak. 2004&#8217;te sınava giren memur adayları puanlarını yükseltmek isterlerse yeniden sınava girebilecekler.

YAŞ SINIRI KALKIYOR
Bu yıl ilk kez yaş sınırı da kaldırılıyor. Buna ilişkin yönetmelik değişikliği Bakanlar Kurulu&#8217;nda imzaya açıldı.

NTV&#8217;nin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu yıl 100 bin civarında kamu personeli alınacağını, bu durumun seçim kararı ile bir alakası olmadığını söyledi.

Şahin &#8220;Kamuda boşalan kadroları bütçe kanununun öngördüğü şekilde dolduruyoruz. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle geçen yıllarda sınırlı tuttuğumuz alımları ekonomideki iyileşme nedeniyle arttırdık&#8221; dedi. Kadroların yaklaşık 30 binini yeni öğretmen alımları oluşturacak.
 

troublesome

Üye
ekonomideki geli&#351;meler nelere kadir hey Rabbim&#33;&#33;
 


Üst Alt