iyi günler acaba mekatronik mühendisliği nasıldır birazcık kafama yattı gibi bu sene sınavlara giricem de bölüm bakıyorum iyi bir üniversiteden mezun olsak ne kadar maaşla işe başlarız şuan da aklıma gelen sorular bunlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
ben lise 3 aöl okuyorum sayısal. mekatronike gitmeyi düşünürom. Türkiyede ilkkez kocaeli üniversitesinde açıldı bölüm. Benim okulumda oraya 15 dk uzaklıkta

Neyse, mekatronik mühendisliği okuyan birisi geldi konferans verdi ordan biliorm. Mekatronik mühendisinin çok büyük avantajı var. Bi işveren eleman alacak. Mekanik mühendisi ve elektrik mühendisi ihtiyacı var. İkisinş ayrı ayrı alıp para vereceğine , bi kişi alıor. Hem mekatronik mühendisi açısından avantaj hemde işveren tarafından. Bide dezavantaj var, bölüm gerçekten çok zor. Hem elektronik hem mekanik mühendisliği okuyorsun. Örn: Güneş enerjili araba : Hem elektrik, hem mekanik. Ben olumlu bakıyorum mekatroniğe zor olsa bile. Üstesinden gelebileceğimden eminim

Bide parası yaklaşık 1.5 tan başlıormuş. Kendinş ne derece yükselteceksin onada bağlı.Gitgide yükselirsen 5 e kadar çıkar.