mekatronik mühendisliği ??

Sponsorlu Bağlantılar

rstsn

rstsn

Üye
    Konu Sahibi
mekatronik mühendisliği ??
iyi günler acaba mekatronik mühendisliği nasıldır birazcık kafama yattı gibi bu sene sınavlara giricem de bölüm bakıyorum iyi bir üniversiteden mezun olsak ne kadar maaşla işe başlarız şuan da aklıma gelen sorular bunlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
İki akrabam okuyorlar bu mühendisliği. 2 yılda bitiriyorsun yalnız avantajları/dezavantajları nedir bilmiyorum.

SHS

SHS

Üye
robot yapıyorsun genelde, teknik bi müh. , geleceği var ama şuan bitiren iş bulma sıkıntısı çeker :oke:

rstsn

rstsn

Üye
    Konu Sahibi
evet robotlarla falan alakalı onu biliyorum geleceği parlak bir meslek diye duydum normalde kafamda bil. müh. vardı ama kendimi mekatroniğe yakın hissettim birazdaha

SHS

SHS

Üye
biraz zor doğal olarak, sürekli projelerle uğraşacan, inş. olur :)

rstsn

rstsn

Üye
    Konu Sahibi
inşsllah peki maaş hakkın da bilgisi olan varmı

cukuleaks

Üye
iyi günler acaba mekatronik mühendisliği nasıldır birazcık kafama yattı gibi bu sene sınavlara giricem de bölüm bakıyorum iyi bir üniversiteden mezun olsak ne kadar maaşla işe başlarız şuan da aklıma gelen sorular bunlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

ben lise 3 aöl okuyorum sayısal. mekatronike gitmeyi düşünürom. Türkiyede ilkkez kocaeli üniversitesinde açıldı bölüm. Benim okulumda oraya 15 dk uzaklıkta :D Neyse, mekatronik mühendisliği okuyan birisi geldi konferans verdi ordan biliorm. Mekatronik mühendisinin çok büyük avantajı var. Bi işveren eleman alacak. Mekanik mühendisi ve elektrik mühendisi ihtiyacı var. İkisinş ayrı ayrı alıp para vereceğine , bi kişi alıor. Hem mekatronik mühendisi açısından avantaj hemde işveren tarafından. Bide dezavantaj var, bölüm gerçekten çok zor. Hem elektronik hem mekanik mühendisliği okuyorsun. Örn: Güneş enerjili araba : Hem elektrik, hem mekanik. Ben olumlu bakıyorum mekatroniğe zor olsa bile. Üstesinden gelebileceğimden eminim :yuru Bide parası yaklaşık 1.5 tan başlıormuş. Kendinş ne derece yükselteceksin onada bağlı.Gitgide yükselirsen 5 e kadar çıkar. :)

rstsn

rstsn

Üye
    Konu Sahibi
bilgi için saol

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
İş olanağı yok dencek kadar az,Makina veya elektrik mühendisi olman daha avantajlı

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
İs olanaklarının az oldugunu sanmıyorum.
Otomasyon mekanik ve makine ile iliskili bir bölüm çünkü.Mezun olman durumunda elektrik ve mekanik alanında genis bilgi ve becerin olur havada kaparlar seni.
Tabi sehir büyük etken bunda.
İstanbulda isen isin kolay tabi İstanbul ve Tekirdağ/Çorludaki fabrikalar bu tarz elemanlar arıyor.
Maaş konusunda staj gördügüm yerde teknisyen ve teknikerler bile 1500 liradan fazla alıyordu Çorluda.
Mühendisleri bilmiyorum.Ama pek fark olmaz çünkü zor ve karmasık bir is oldugu için normal çalısanında bilgi ve egitim düzeyi yüksek olur.2000 ve üstü belki
:pro:
Ben kontrol otomasyon okuyorum birbirine çok yakın denmesede az çok yakın bölümler.Karısık devre çizim+çözümleri ve programlamalar içerir zor bir bölüm.

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Usta bu tür elemanları makina üretim fabrikaları alıyor,öyle kalkıpta her firmada robot vea otomaasyon sistemi var diye kolay işe giremez,o robotların makinaların bakımını üretici firmalara yaptırarak kendi fabrikasında mekatronik mühendisine otomasyon elemanına fazla ihtiyaç duymuyor.Bunuda düşün
İs olanaklarının az oldugunu sanmıyorum.
Otomasyon mekanik ve makine ile iliskili bir bölüm çünkü.Mezun olman durumunda elektrik ve mekanik alanında genis bilgi ve becerin olur havada kaparlar seni.
Tabi sehir büyük etken bunda.
İstanbulda isen isin kolay tabi İstanbul ve Tekirdağ/Çorludaki fabrikalar bu tarz elemanlar arıyor.
Maaş konusunda staj gördügüm yerde teknisyen ve teknikerler bile 1500 liradan fazla alıyordu Çorluda.
Mühendisleri bilmiyorum.Ama pek fark olmaz çünkü zor ve karmasık bir is oldugu için normal çalısanında bilgi ve egitim düzeyi yüksek olur.2000 ve üstü belki
:pro:
Ben kontrol otomasyon okuyorum birbirine çok yakın denmesede az çok yakın bölümler.Karısık devre çizim+çözümleri ve programlamalar içerir zor bir bölüm.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Her fabrika otomasyon sistemini kullanıyor.Dısardan firmalara bakımını yaptırırlar mı bilmiyorum.
Ama mekatronikçi sadece bakım yapmıyor zaten.Bir robot sisteminin tek gerektirdigi bakım degil.
Kullanımı,üretilen mala göre programlanması kurulması belirli kontrolleri falan var.Bunlar için dısardan firmalarla büyük paralar karsılıgı anlasmak yerine kendi elemnlarıyla halledebilir.
Ben belki biraz elektrik ve otomasyoncu gibi yaklastım olaya ama arada çok fark yok bence.
Ders ve deneyleri bizle ve diger elektrigin alt dallarıyla aynı.

Takipçi Satın Al

Üst Alt