Mediatek Helio X20, Geekbench’de rekor puanla göründü

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Mediatek Helio X20, Geekbench’de rekor puanla göründü
Tek çekirdek puanı daha çok önemli yeni exynos snap820 apple vs 2500 puan civarında geziyor tek çekirdekte

MediaTek’in yeni yonga seti, gelecek sene adından söz ettirecek gibi görünüyor…

Gelecek sene akıllı telefon pazarında cihazlar çarpışacak, ancak bir çarpışma da yonga setleri açısından yaşanacak. 2016’de bir çok amiral gemisinde yer alacak olan yonga seti Qualcomm Snapdragon 820 olurken, bu yonga seti dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci ile gelecek.

Diğer taraftan Qualcomm’un rakiplerinden bir tanesi de Samsung olacak ve Güney Kore devi de gelecek sene üst seviye yonga seti 8890’ı yeni amiral gemisi Galaxy S7 ve diğer bazı cihazlarında kullanacak. Bu yonga seti ise sekiz çekirdekli işlemci ve ARM Mali-T880 grafik işlemci içermekte.

Ayrıca bir başka büyük yonga seti üreticisi de MediaTek olurken, bu yonga setini genellikle Çinli ve diğer Asya merkezli akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında görmekteyiz.

MediaTek’in 2016’da en büyük silahı Helio X20 adındaki yeni yonga seti olacak. Bu yonga seti dünyanın ilk 10 çekirdekli işlemcili yonga seti olurken, 2 Cortex-A72 çekirdek ve 4 Cortex-A53 / 4 Cortex-A53 olmak üzere toplamda sekiz çekirdekle geliyor.

Bu yeni yonga setleri için farklı benchmarklardan bilgiler de gelmeye devam ederken, şimdi de MediaTek Helio X20’nin Geekbench puanları ortaya çıktı. Bu bilgilere göre yeni yonga seti tek çekirdekte 2094 puan alırken, çoklu çekirdekte ise dikkat çekici bir puan olarak 7037 puana ulaşmış.

Daha önce hatırlanacağı üzere yine test sonuçları gelmiş ve Exynos 8890 7400 puanda iken Helio X20 ise 6500 puandaydı. Bu da gelişim sürecinde bazı şeylerinde değişebileceği anlamına geliyor.

Mediatek Helio X20, Geekbench’de rekor puanla göründü - MaxiCep

• Beğen
Tepkiler: hasan3472ty

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Lakin şunu duydum Snapdragon multi kanal kullanıyor. Media tek ise tek kanal olduğu için 15 dakka sonra oyunlarda tıkanıyor.

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
byAndroid

byAndroid

Üye
Lakin şunu duydum Snapdragon multi kanal kullanıyor. Media tek ise tek kanal olduğu için 15 dakka sonra oyunlarda tıkanıyor.
Kim dedi 15 dk sonra tıkandığıni :D yada Snapdragon 800 den sonra hangi işlemci fark atar derecede iyi. Mtk hergün gelişiyor benden demesi exynos kendi başına zaten 7420 mükemmel bir işlemci

• Beğen
Tepkiler: Sarangni
Sarangni

Sarangni

Üye
Kim dedi 15 dk sonra tıkandığıni :D yada Snapdragon 800 den sonra hangi işlemci fark atar derecede iyi. Mtk hergün gelişiyor benden demesi exynos kendi başına zaten 7420 mükemmel bir işlemci
S800 sonra cidden bir fark yok. Telefonu değiştirmek için hiç bir gerekçe göremiyorum. S800 ısınmıyor, stabil, sorunsuz çalışıyor. Ben çok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: hasan3472ty ve byAndroid

Üst Alt