Herkese merhaba bircok söylenti var bu konuda size bildiklerimi söyleyim
bize tablet pc dagıtıldı Sabahattin Zaim Anadolu Öğretmen lisesi 9. sınıf 2.dönemin başında aldık başbakan bizim sınıfımıza geldi acılısta Samsung Galaxy Tab 10.1 aldık öncelikle içinde hiçbisey yok bi tane mebin geliştirdigi meb adında bir uygulama içinde pdf formatında kitaplarımız var ve mebin uygulamaları var bikaç tane bunlar z-kitap (zengınleştirilmiş kitap içinde videolu konu anlatımları var) sudoku kelime oyunu gibi bikac oyun var birde internet tarayıcısı var bunda indirme özelliği gecmiş pek bişeyi yok yalnızca tek bi sekmede internette dolanabiliyoruz ve birde not alma uygulaması var bunları ebe market adında bi uygulamadan indirebiliyoruz yeni uygulamaları meb burara koyuyor. (ayrıca sim kartı görmüyor)
birde kendi içindeki uygulamalar var bunlar androidin kendi varsayılan uygulamaları video oynatıcı, hesap makinesi, takvim ,not kalemi, alarm vs..
arkadaslar tableti format attıgımız zaman sıfırladıgımızda vb.. bu uygulamalar varsayılan olarak geliyor ayrıca tabletin usb driverlerini silmişler pc ye bagladıgımızda pc tableti görmüyor birde download modu bayaa bi karıştırmışlar açılırken se kısma tusuna bastıgımızda download mod acılıyo ve odin programıyla baglanıyor root atma işlemi yaptıgımız anda kapanıyor ve açtıgımızda samsung yazısı geliyor ve tekrar kapanıp açılıyor şarjı bitene kadar bu devam ediyo download mod ise acılmıyo yani sonuç servise gidecek ben denedim böyle oldu okula verdim yenisini aldım ve bidaha denemedim böyle bişey ama açık kodlu bi işletim sistemi sonuçta yazılımdan anlayan birisi buna orjinal rom yükleyebilir ve normal tablet olarak kullanabilir ama dediğim gibi yazılım bilmek gerekiyo zaten kırılamayacak yazılım diye bişey yoktur herşeyin bi çözümü vardır..
biz bi yol bulduk bir pc programıyla usb kablosunu bagladıgımızda görüyor ve tabletten de bi kaç işlem yapmamız gerekiyor bu şekilde her android programının apk dosyasını pc ye indirip internetten tablete yükleyebiliyoruz tabletle uyumlu her türlü program çalısıyor internet üzerinden görüntülü görüşme bile yapabiliyoruz fakat google play gibi bazı 3-5 tane program çalışmıyor bu yüzden bir program kurmak için tabletten bi internet tarayıcısından indirip kuruyoruz uygulamaları. bu programı burda açıklamak istemiyorum herkese iyi günler