Mclarenin mabedi

Sponsorlu Bağlantılar

jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
    Konu Sahibi
Mclarenin mabedi
Mclaren'in mabedi!

İstanbulPark Formula 1'in birincisi Mclaren takımının teknoloji geliştirme merkezinde, 400 ton çelik kullanılarak yapılan rüzgâr tünelinde otomobiller saatte 290 kilometre hıza ulaşıyor

Önceki haftasonu İstanbulPark'ta düzenlenen Formula 1'de birinci olan Mclaren takımının Londra yakınlarında bulunan merkezi, tasarımı, inşaası ve içerisinde uygulanan çalışmalar ile adeta bir teknoloji üssünü andırıyor. Yeni araçların da geliştirildiği merkezin en önemli özelliği oldukça sıkı güvenlik önlemlerinin alınması. Mclaren'in sponsorlarından Siemens yetkililerinin gazetecilere eşlik ettiği turda, araçların geliştirildiği bölümler, test alanları ve Ar - Ge bölümü tanıtıldı. 57 bin metrekare alana kurulan merkezin inşaasında 5 bin ton çelik kullanılırken, 100 bin ağacın bulunduğu alanda, 10 günde doldurulan dev bir yapay göl var.


500 tonluk rüzgâr tüneli
Formula 1'de yarışan otomobillerin geliştirilip test edildiği, piyasada satılan Mercedes Mclaren otomobillerin elle montajının yapıldığı merkezdeki en önemli bölümlerden biri de rüzgar tüneli. 145 metre uzunluğundaki tünelde, Formula 1 otomobillerin uzun süreli aerodinamik ve hız testleri yapılıyor.
400 ton çelik kullanılarak geliştirilen tünelde, orjinal Formula 1 otomobillerine göre yüzde 70 küçültülerek tasarlanan araçlar kullanılıyor ve rüzgâr tünelinde saatte 290 kilometreye varan hızda testler gerçekleştiriliyor. Tamamen bilgisayar destekli sistemlerle kontrol edilen tüneldeki otomobilden elde edilen sonuçlar, normal yarışlarda kullanılmak üzere araçlarda uygulanıyor. Yarışlar sırasında pist ile eş zamanlı veri transferi yapılıyor.


Siemens'ten, spor oyunları atağı

Mclaren turunda Siemens yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, artık olimpiyatlar, futbolda Dünya ve Avrupa Kupası ile Formula 1 gibi spor oyunlarının teknoloji altyapı geliştirme ve uygulama alanları, şirket için oldukça önemli iş alanı haline gelmiş. 2000 yılında Sidney'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 3.3 milyar dolarlık yatırım yapıldığını söyleyen yetkililer, 2012'de Londra'da yapılacak Olimpiyat Oyunları için 15 milyar paundluk bütçenin düşünüldüğünü, bunun önemli bölümünün de teknoloji tarafından olacağını belirttiler. Siemens'in kurduğu oluşum hakkında da bilgi veren yetkililer, Siemens One adlı oluşumun, şirketin faaliyet alanları arasında yer alan IT, telekom, enerji, güvenlik ve ulaşım gibi konularda tek elden projenin tamamlanacak olmasını kapsadığını aktardı.
Yetkililer ayrıca, İstanbulPark'taki yarışta, 40 Siemens mühendisinin çalışarak, planlama, teslimat ve kurulumun yanı sıra, fiber optik ve bakır kablo tabanlı veri ve telekomunikasyon altyapısı ile stadyum genelinde kullanılacak bir telefon sistemini kurduğunu hatırlattı.

Milliyet
 
seriFBurak

seriFBurak

Üye
teknoloji ve paraya bak yaww!!!
 

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
314
PALA.
Cevap
1
Görüntüleme
532
Faruk KATI


Üst Alt