Mazotta litre başına 1 TL'lik büyük vurgun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Mazotta litre başına 1 TL'lik büyük vurgun


24.10.2009
İzmit'te madeni yağların mazota karıştırılarak, ucuz mazot adıyla satıldığı ve litre başına yaklaşık 1 TL vurgun yapıldığı tespit edildi
İZMİT Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla mazotta büyük bir vurgun ortaya çıkarıldı. Ekipler, madeni yağın ithalinin gerçekleştirildiği İzmit'te Gebze antrepolarından yüklenen bir tankeri takibe aldı. Sanayide çeşitli yağ imalatında kullanılmak üzere ithal işlemleri yapılarak serbest dolaşıma giren madeni yağın Malatya'daki adres yerine Eskişehir'e bağlı Sivrihisar ilçesine götürüldüğünü tespit etti. Yükünü Aykim-Jet Pet akaryakıt istasyonuna boşaltmaya başlayan tanker suçüstü ele geçirildi. Tankerle birlikte 18 bin 670 kilo madeni yağa el konuldu. Ayrıca jandarma ile akaryakıt istasyonunda yapılan aramada, içerisinde kaçak akaryakıt bulunan bir tankere ve toplam 37 ton 220 kilo markersiz akaryakıta da el konuldu.

VERGİ ZARARI BÜYÜK
Türkiye'de bıçkı yağı ve kaydırak yağı olarak bilinen madeni yağların (Basa oil), ihtiyacın çok üstünde ithal edildikten sonra mazota katılarak büyük vurgun yapıldığı iddia ediliyor. ÖTV oranı düşük olan aslında imalat ve gemi sanayinde kullanılması gereken bu yağların mazota katılarak satılmasından devletin milyarlarca lira vergi zararı ettiği bildiriliyor. Kocaeli Dilovası'nda bulunan firmalar tarafından ithal edilen madeni yağlar buradan yurt içine gönderiliyor. Sanayi yağları, sanayi odalarından kapasite raporu ve EPDK'dan alınan ithal izinleriyle gümrükleniyor. Yurt içine sanayide kullanılmış gibi gösterilen madeni yağ petrol istasyonlarında mazot depolarına karıştırılarak kamyonculara ucuz mazot adı altında satılıyor. Madeni yağların bu şekilde satılmasından litre başına yaklaşık 1 TL vurgun yapılıyor.
 
catalfleg

catalfleg

Üye
1 TL az mı çok mu onu anlamadım :D:D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
418
Nextman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
451
Haydar
Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
607
Albert Einstein
Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
687
Albert Einstein


Üst Alt