Mavi Ekran Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
Mavi Ekran Sorunu
arkadaşlar mavi ekranın çözümünü bilen varmı bide bu mavi ekran format atarkende geliyoo

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Ekran kartını ve RAM(ler) i söküp yeniden takın...Yerinden oynamış olabilir...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Konu ilgili bölüme taşınmıştır...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Bu sorunun nedeni %95 Ram' den kaynaklanır. Özellikleri birbirinden farklı 2 adet RAM kullanıyorsanız eğer büyük olasılıkla sıkıntınız bu yüzden kaynaklanıyor. Eğer tek RAM kullanıyorum yada 2 RAM' im de aynı özelliklere sahip diyorsanız eğer aşağıda yazdıklarımı uygulayarak tekrar deneyiniz.

1 - RAM ve Ekran Kartını soketlerinden sökünüz.
2 - RAM ve Ekran Kartının üzerinde bulunan pinleri bir silgi yardımı ile yüzeysel olarak siliniz.
3 - Silgi ile sildiğiniz parçaların üzerinde silgi parçası kalmayacak şekilde bir fırça yardımı ile temizleyiniz.
4 - Temizliğini yaptığınız parçaları soketlerine uygun bir şekilde takınız.
5 - Bu işlemlere rağmen aynı sorunu hala yaşıyorsanız eğer yazılımsal yada donanımsal olarak bir sorununuz var demektir.

Uygulama sonuçlarını burada paylaşırsanız sevinirim...

gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
evet hayla düzelmedi

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Neye dayanarak HAYLA düzelmedi diyorsun ? Söylediklerimizi uyguladın mı ?

gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
nie uygulamazsam yazıyım o zaman veya ben beceremedim

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz ?...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Ozaman yazılımsal bir sorunun var. İşletim sistemini yeniden kur. SP3 ve güncelleştirmelerini uygula...

gizemlirap

gizemlirap

Üye
    Konu Sahibi
ewette mavi ekran gitti ancak format atarken hata geliyo bir sorun algındı bilgisayarınızın kapatılması gerikiyo diye.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Arkadaşım madem maviekran gitti neden format atmaya çalışıyorsun hala ? Anladım sen bu işlere yabancısın gib bilen bir arkadaşın varsa ona yaptır. Yada bir bilgisayarcıya götür. Yazık etme bilgisayara... :)

kol@j

kol@j

Üye
ısınma sorunu var gibi geliyor bana fanlar kontrol edilmeli ızgaralar temizlenmeli
hava akışı sağlanmalı birde işlemci ve soğutucu arasında bir macun var o yenilenmeli
kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt