Matinenin assolisti Bordo-Mavi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Twitter

Twitter

Üye
    Konu Sahibi
Matinenin assolisti Bordo-Mavi!
Matinenin assolisti Bordo-Mavi!


İnönü'deki kadınlar ve çocuklar metinesine Trabzonspor damgasını vurdu! Deplasmanda olmasına rağmen maçı baştan sona üstün götüren ve bir dünya gol kaçıran bordo mavililer, bir ara yenik duruma düştü ama Beşiktaş'ı 2-1 yenerek ligde 3. sıraya yükseldi!

Dev maçta siyah beyazlılar, bu sezon 3. kez cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar karşısında oynadı. Aralarında Trabzonsporluların da olduğu 20 bine yakın kadın ve çocuk taraftar, İnönü Stadı'nda takımlarını destekledi. Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, 1600 kişilik bölüme sığmayınca, maçın başlamasına kısa bir süre kala eski açık tribünün diğer bölümü de bordo-mavili taraftarlara açıldı. Fiyapı İnönü Stadı, kadın ve çocuk taraftarların tezahüratları ve atkı şovlarıyla adeta karnaval yerine döndü.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son oynanan Galatasaray maçının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını Trabzonspor karşısına çıkardı. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Egemen Korkmaz, Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı ile Simao Sabrosa'nın yerine sarı kart cezası sona eren Manuel Fernandes, Sidnei, Ersan Gülüm ve Ekrem Dağ forma giydi. Sağ arka adalesindeki ağrıları geçmeyen Veli Kavlak, son anda kadrodan çıkarıldı.

Galatasaray derbisinde ilk 11'de forma giyen Simao Sabrosa, Trabzonspor karşısında yedek soyundu. Savunmanın sağında İbrahim Toraman forma giyerken, Sidnei ise sakat olan Egemen'in yerine Sivok ile birlikte savunmanın göbeğinde oynadı. İsmail ve Tanju'nun sakatlığında savunmanın solunda Ersan görev alırken, Ekrem, Quaresma, Ernst, Necip ve Fernandes orta alanda görev yaptı. Forvette ise Almeida oynadı. Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber de uzun süren sakatlığının ardından Trabzonspor karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Konuk Trabzonspor'da ise sakatlıkları geçen Burak Yılmaz ve Olcan Adın ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili takım, son maçından 3 farklı oyuncuyla maça başladı. Mersin İdmanyurdu maçından farklı olarak, sarı kart cezası biten Burak Yılmaz'ın yanı sıra, Adrian ve Celustka 11'de sahaya çıkarken, sarı kart cezalısı Alanzinho ile sakatlığı bulunan Cech maç karosuna alınmadı, Henrique ise yedek soyundu.

Maça Trabzonspor fırtına gibi başladı. 2. dakikada Celukska kalenin ağzında topa iyi vuramayınca bordo mavililer golden oldu. Hemen 1 dakika sonra Burak savunmanın arkasına sarktı ama bu kez bayrak kalktı. Sağlı sollu ataklarla Beşiktaş kalesini sallayan konuk ekibin baskısı 10. dakikadan sonra biraz olsun kırıldı ve siyah beyazlılar da oyunda kendini hissettirmeye başladı.

İki takımın karşılıklı pozisyonları ile her dakikası buram buram gol kokan maçta özellikle konuk ekip birbirinden net fırsatları tepti. Trabzonspor'un istekli ve organize hücumları hem kanat akınları hem de göbekten gelişlerle maçın heyecan dozunu üst seviyeye çıkardı. Beşiktaş savunmada önemli açıklar verirken, bordo mavili kalede cılız tehlikeler yaratabildi. Ancak Trabzonsporlu forvetlerin cömertliği ilk 45 dakikanın 0-0 sona ermesine neden oldu.

İkinci yarının başında yine Beşiktaşlı kadın ve çocukların yoğun tezahüratına rağmen ilk pozisyon Trabzonspor'dan geldi. Ancak bordo mavililer bu pozisyondan da yararlanamayınca "Atamaya atarlar" kuralının işleme vakti gelmişti. 50. dakikaya kadar sahada kayıpları oynayan Quaresma'nın ortasında Almeida kafayı vurdu ve o dakikaya kadar rakibi Cenk'e oranla rahat bir maç çıkaran Tolga'yı mağlup etti: 1-0

Gol, Beşiktaş'a yaradı ve skordaki üstünlük sahaya da birkaç dakikalık denge getirdi. Ancak Trabzonspor'un bocalaması fazla uzun sürmedi. Tribünlerdeki bordo mavili kadın ve çocuk taraftarların 61. dakika kutlamasının hemen ardından o ana kadar kaçırdıklarıyla sahanın dikkat çeken ismi olan Burak Yılmaz, Colman'ın pasında topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 1-1

Maç yine aynı kimliğe büründü bu dakikadan itibaren. Trabzonspor net pozisyonları harcayıp taraftarına saç baş yoldururken; Carvalhal, Almeida ve Toraman'ı çıkartıp Simao ve Mustafa Pektemek'i sahaya sürerek oyunun gidişatını değiştirmeye çalıştı.

Deplasman takımı olmasına rağmen 78 dakikadır rakibine oranla üstün oynayan, 10'dan fazla pozisyonu değerlendiremeyen, hatta bu yüzden yenik duruma bile düşen Trabzonspor amacına 78. dakikada ulaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Burak kafayla indirdi, Colman penaltı noktası yakınlarında topu kontrol etti, vurdu, Sidnei'ye çarpan top, kaleci Cenk'i terse yatırdı: 1-2

Maçta 80 dakika geride kalmıştı ve ev sahibi Beşiktaş'ın kaleyi bulan şut sayısı sadece 1'di! O da zaten golle sonuçlanmıştı. Buna karşın Trabzonspor'un kaleyi bulan şutu 9'du... Zaten bu da maçın röntgenini çekmeye yetiyordu. Ama yine de son 10 dakikada tedirgin olan Trabzonspor olacaktı, 3. golü bulamadığı sürece... Ancak bordo mavililer, forvetteki cömertliğini savunmada rakibine karşı sergilemedi ve Trabzonspor üstünlüğünü koruyarak mücadeleyi 2-1 kazandı.

Trabzonspor bu galibiyetle 49 puana yükseldi ve aynı puanlı Beşiktaş'ı averajla geride bırakıp üçüncülüğe çıktı.

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR
STAT: Fiyapı İnönü
HAKEM: Bülent Yıldırım

BEŞİKTAŞ: Cenk, İbrahim Toraman (Dk. 70 Simao), Sivok, Sidnei, Ersan, Ernst (Dk. 80 Edu), Necip, Ekrem, Fernandes, Quaresma, Almeida (Dk. 67 Mustafa Pektemek)
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan Balcı (Dk. 90 Ferhat), Giray, Mustafa Yumlu, Celutska, Zokora, Colman, Adrian (Dk. 83 Aykut), Olcan, Volkan (Dk. 86 Henrique), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOL: Dk. 50 Almeida, Dk. 62 Burak, Dk. 78 Colman

SARI KARTLAR: Dk. 23 Ernst, Dk. 26 Colman, Dk. 37 İbrahim Toraman, Dk. 38 Zokora, Dk. 45 Almeida, Dk. 85 Volkan, Dk. 87 Ersan

Kaynak:Ligtv.com.tr
 


SHS

SHS

Üye
Hamsi kara karga yer :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Twitter
India

India

Üye
Trabzon için önemli bir galibiyet. Play offta en azından uefa için bu iki takım çekişecek çünkü erken konuşmak yanlış ama Galatasaray ve Fenerbahçenin ş.ligine gitmesi artık kesin gibi. normal sezonu 3. bitiren takım avrupa için bir adım daha önde olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
431
DiaBLoS
Baydırman
Cevap
3
Görüntüleme
531
Baydırman
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
345
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
3
Görüntüleme
615
Haydar


Üst Alt