arkadaşlar kesin çözüm
işlemci değiştirmelerinden sonra ekrana görüntü gelmemesi çok karşılaşılan bir durum..
1-benim tecrübelerime göre işlemciyi tam oturtamıyor ve kilitleyemiyorsunuz.. onlarca yüzlerce pc işlemcisi taktım ben bile bazen oturtamıyorum bunu.. (ulan denedim bin kere denedim bile diyebilirsiniz.. emin olun yerine oturtamadınız tekrar tekrar deneyin doğru taktığınıza emin olun.. hatta emin olduğunuza emin olun) işlemciyi çok bastırmayın uçlarını yamultursunuz.. ki ben cımbızla uçlarını düzelterek saatlerce uğraşarak çalıştırdığım işlemcilerde oldu
tabi yeni nesil makinalar daha pratik ama yinede oluyor.. : eğer işlemciyi değiştirdikten sonra görüntü gelmiyor.. ve hiçbir 'bip' sesi başlama sesi gelmiyorsa ve işlemci fanları tıkır tıkır çalışıyorsa.. bilinki işlemciyi tam oturtamadınız yüzde 90 bu.. 10 ise anakart yanmış ve ram ekran kartı gibi diğer sorunlarlardır..
2-bip sesi geliyor fakat görüntü gelmiyorsa kesinlikle ekran kartı sorunudur..
3-uzun bip sesi geliyorsa büyük ihtimal ramlerdir..
4-yine hiçbir bip sesi gelmiyor.. fanlar çalışıyorsa ramlerinde yanma ihtimali ve yerine oturmama durumu olabilir.. bazen uzun bip ses vermedende bu sorun olabiliyor..
5-bir diğer durum yine herşey normal fanlar çalışıyor yanık kokusu yok bip sesi yok ise.. klavye mouse u çıkarıp deneyin.. yani tekrar başlatın görüntünün geldiğini göreceksiniz..
6-statik elektriklenme 1 gün kasayı açık bir alanda bekletin.. tekrar deneyin.. bios bilini 1-2 saat bekletin tekrar deneyin.. benim yöntemim ise tüm parçaları sökün ve açık alanla 1-2 saat bekletin garanti 24 saat bekletin.. tekrar topladığınızda çalıştığını göreceksiniz..