Yardım Masaüstü Bilgisayar Işlemci Değiştirdim Ekran Gelmiyor :((((

Sponsorlu Bağlantılar

JosephLion

JosephLion

Üye
    Konu Sahibi
Masaüstü Bilgisayar Işlemci Değiştirdim Ekran Gelmiyor :((((
pentium 4 506 yerine core 2 duo e7300 taktırdım ne vga dan görüntü alabiliyorum ne de hdmi dan kasa eskisi gibi çalışıyor

işlemci çok temiz bir şekilde takıldı eskisi nasılsa o da öyle . eskisinin üzerine macun sürülmemişti buna sürdük ondan mıdır acaba ?

anakartım g32m-es2l biosu sıfırlarsam düzelir mi ? ve nasıl sıfırlayacağım ?

Lütfen yardım edin öğrenciyim biriktirdiğim parayla aldım bilgisayar bana lazım :((((

Özkan Ç.

Özkan Ç.

Üye
eski işlemciniz plga 775 soket yapısı desteklerken yeni işlemci lga 775 soket yapısıyla çalışır bu yüzden uyumsuzluk vardır büyük ihtimal.

fnldstntn

Üye
Biosu güncellemen gerekebilirAnakart modeli yanlış sanırım googleda ve gigabyte sitesinde bulamadım...

JosephLion

JosephLion

Üye
    Konu Sahibi

fnldstntn

Üye

Bu listeye göre işlemci anarkatla uyumlu...İşlemcide bir sorun olabilir...Mümkünse başka bir pc de deneyin...

JosephLion

JosephLion

Üye
    Konu Sahibi

Bu listeye göre işlemci anarkatla uyumlu...İşlemcide bir sorun olabilir...Mümkünse başka bir pc de deneyin...
başka kasa yok ne yazık ki :( eski işlemciyle biosu güncelledim yenisini taktım olmadı şimdi eskisi takılı kasa çalışıyor

Son düzenleme:
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
kardeşim belkide anakartın taaa eski nesil olduğu için core duo desteği vermiyordur yada core duo desteği veriyorsa sen pinleri eğdin ondan olabilir macunla alakası yok macun fanla işlemci arasını doldurmak içindir ki bu da iyi bişeydir işlemci 10 15 derece daha az ısınır

snl

Üye
arkadaşlar kesin çözüm
işlemci değiştirmelerinden sonra ekrana görüntü gelmemesi çok karşılaşılan bir durum..
1-benim tecrübelerime göre işlemciyi tam oturtamıyor ve kilitleyemiyorsunuz.. onlarca yüzlerce pc işlemcisi taktım ben bile bazen oturtamıyorum bunu.. (ulan denedim bin kere denedim bile diyebilirsiniz.. emin olun yerine oturtamadınız tekrar tekrar deneyin doğru taktığınıza emin olun.. hatta emin olduğunuza emin olun) işlemciyi çok bastırmayın uçlarını yamultursunuz.. ki ben cımbızla uçlarını düzelterek saatlerce uğraşarak çalıştırdığım işlemcilerde oldu :)
tabi yeni nesil makinalar daha pratik ama yinede oluyor.. : eğer işlemciyi değiştirdikten sonra görüntü gelmiyor.. ve hiçbir 'bip' sesi başlama sesi gelmiyorsa ve işlemci fanları tıkır tıkır çalışıyorsa.. bilinki işlemciyi tam oturtamadınız yüzde 90 bu.. 10 ise anakart yanmış ve ram ekran kartı gibi diğer sorunlarlardır..
2-bip sesi geliyor fakat görüntü gelmiyorsa kesinlikle ekran kartı sorunudur..
3-uzun bip sesi geliyorsa büyük ihtimal ramlerdir..
4-yine hiçbir bip sesi gelmiyor.. fanlar çalışıyorsa ramlerinde yanma ihtimali ve yerine oturmama durumu olabilir.. bazen uzun bip ses vermedende bu sorun olabiliyor..
5-bir diğer durum yine herşey normal fanlar çalışıyor yanık kokusu yok bip sesi yok ise.. klavye mouse u çıkarıp deneyin.. yani tekrar başlatın görüntünün geldiğini göreceksiniz..
6-statik elektriklenme 1 gün kasayı açık bir alanda bekletin.. tekrar deneyin.. bios bilini 1-2 saat bekletin tekrar deneyin.. benim yöntemim ise tüm parçaları sökün ve açık alanla 1-2 saat bekletin garanti 24 saat bekletin.. tekrar topladığınızda çalıştığını göreceksiniz..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşlar kesin çözüm
işlemci değiştirmelerinden sonra ekrana görüntü gelmemesi çok karşılaşılan bir durum..
1-benim tecrübelerime göre işlemciyi tam oturtamıyor ve kilitleyemiyorsunuz.. onlarca yüzlerce pc işlemcisi taktım ben bile bazen oturtamıyorum bunu.. (ulan denedim bin kere denedim bile diyebilirsiniz.. emin olun yerine oturtamadınız tekrar tekrar deneyin doğru taktığınıza emin olun.. hatta emin olduğunuza emin olun) işlemciyi çok bastırmayın uçlarını yamultursunuz.. ki ben cımbızla uçlarını düzelterek saatlerce uğraşarak çalıştırdığım işlemcilerde oldu :)
tabi yeni nesil makinalar daha pratik ama yinede oluyor.. : eğer işlemciyi değiştirdikten sonra görüntü gelmiyor.. ve hiçbir 'bip' sesi başlama sesi gelmiyorsa ve işlemci fanları tıkır tıkır çalışıyorsa.. bilinki işlemciyi tam oturtamadınız yüzde 90 bu.. 10 ise anakart yanmış ve ram ekran kartı gibi diğer sorunlarlardır..
2-bip sesi geliyor fakat görüntü gelmiyorsa kesinlikle ekran kartı sorunudur..
3-uzun bip sesi geliyorsa büyük ihtimal ramlerdir..
4-yine hiçbir bip sesi gelmiyor.. fanlar çalışıyorsa ramlerinde yanma ihtimali ve yerine oturmama durumu olabilir.. bazen uzun bip ses vermedende bu sorun olabiliyor..
5-bir diğer durum yine herşey normal fanlar çalışıyor yanık kokusu yok bip sesi yok ise.. klavye mouse u çıkarıp deneyin.. yani tekrar başlatın görüntünün geldiğini göreceksiniz..
6-statik elektriklenme 1 gün kasayı açık bir alanda bekletin.. tekrar deneyin.. bios bilini 1-2 saat bekletin tekrar deneyin.. benim yöntemim ise tüm parçaları sökün ve açık alanla 1-2 saat bekletin garanti 24 saat bekletin.. tekrar topladığınızda çalıştığını göreceksiniz..
en güçlü ihtimal almış bulunduğun işlemcinin bozuk olması. başka bir pc de denemeden bunu bilemezsin.
yukardaki arkadaş bayagı bi üstelemiş işlemci oturmuyor oturmuyor :) belki 100 den fazla işlemci söküp taktim.
tam oturtmazsan zaten o klipsi kapatamıyorsun :oke:

statik elektrikten vs bahsetmiş bunların hepsini eliyoruz çünkü eski işlemci sorunsuz çalışıyor.
bu durumda anakartın yanıklığı ve ekran kartının temassızlığı gibi şeylerde gitmiş oluyor.

cımbızla pin düzeltme falan demiş 775 sokette pinler işlemcide değil anakartta P4 işlemci çalıştığına göre anakart pinlerinde sorun yok.
bios pilini çıkarıp saatlerce beklemeye lüzum yok 2-3 dakika çok bile. kasanın fişini çekmiş olmalısınız tabiki.

ve 2. güçlü ihtimal BEEP sesleri bir ses varsa yazın buraya çözümü verelim..

+ olarak alıntı yaptığım arkdaşın bunca şey yazarken konuyu tam okumadığı aşikâr :)

mami944

mami944

Üye
İşlemci sıfır mı sen bana bunu söyle ilk önce ...

JosephLion

JosephLion

Üye
    Konu Sahibi
yok 2.eldi

Üst Alt