Mantığı Meçhul Bir Fikstür

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
greenmile

greenmile

Üye
    Konu Sahibi
Mantığı Meçhul Bir Fikstür
Mantığı Meçhul Bir Fikstür
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısındaki tüm maçların oynanacağı tarihlerin belirlendiği fikstür bizlerin dikkatini çekmiş ve üzerinde düşünmemize sebep olmuştur. Açıklanan fikstürle birlikte Fenerbahçe’nin, ligin devre arasına kadar toplam 17 maçın 12’sini hafta içi oynayacağı belli olmuştur. Ortaya çıkan bir diğer ucube durum ise Fenerbahçe’nin tüm deplasman maçlarını, yani rakip sahada oynayacağı 9 maçı da hafta içi oynayacak olmasıdır.

Bu noktada karşılaşabileceğimiz soruların cevaplarını da henüz sorulmadan verecek durumdayız. Öncelikle Türkiye’de şampiyonluk yaşamış 5 takımın maçlarını incelediğimizde Fenerbahçe’nin 12 hafta içi maçına karşın; Galatasaray 7, Beşiktaş 8, Trabzonspor 7, Bursaspor ise 8 hafta içi maçı oynayacaktır. Açıkça görüldüğü gibi ligdeki muhtemel rakiplerimizin hemen hemen aynı sayıda hafta içi maçı oynamasına karşın Fenerbahçe garip bir şekilde, fazla sayıda maça çıkacaktır.

Ligin takviminin sıkışık olması, iddiamıza karşı ileri sürülebilecek bahanelerden bir diğeridir. Ancak incelendiğinde görülecektir ki sıkışık fikstür ve hafta içine lig maçı koyulması Fenerbahçe’nin hafta içi maçlarının sayısıyla fazla alakalı değildir. Zira Fenerbahçe’nin toplamda oynayacağı 12 hafta içi maçının 8’i, deplasmanda oynayacağı 9 maçın 6’sı hafta sonu maçı statüsündedir; yani daha açık olmak gerekirse hafta sonu günlerine eklenen cuma ve pazartesi günlerinde oynanacaktır.

Tüm bunları gözü önüne aldığımızda Türkiye Futbol Federasyonu’na sorulacak bazı sorularımız olduğunu düşünüyoruz:

- Fenerbahçe’ye bu kadar çok hafta içi maçı oynatmanızın sebebi nedir?
- Eğer bir art niyet yoksa diğer takımlar neden Fenerbahçe’den çok daha az hafta içi maçı oynuyorlar?
- Özellikle deplasman maçlarını hafta içine koyarak Fenerbahçe taraftarını deplasmana gitmekten alıkoymak mı istiyorsunuz?
- Fenerbahçe taraftarının, yalnızca kadınları ve çocuklarıyla bile, Salı günü de olsa 45000 kişiyle stadını doldurduğundan haberdar değil misiniz?
- Fenerbahçe taraftarının takımını hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiçbir şartta yalnız bırakmayacağını bilmiyor musunuz?

Fenerbahçe Tribün Birliği
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Fenerbahçe üzerine oynanan oyunlar bu sene de devam ediyor ...
Bunların alayı vız gelir tırıs gider ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt