Mandalina Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Mandalina Reçeli
MANDALİNA REÇELİ



Malzemeler:
1 kg mandalina
15 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(veya 6 gr limontuzu).


TARİFİ
:
Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır. Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir ikinci günün sonunda suyu dökülür yeniden su konur tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır. Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur kap orta ateşe oturtulur. Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir. Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır. Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır sonra ateşten indirilir. Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

 
  • Beğen
Tepkiler: anl_tr


anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Teşekkürler Sevdigim reçellerden.Portakaldan daha çok seviyorum.
 
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Rıca Ederım :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

FatoŞ
Cevap
2
Görüntüleme
617
FatoŞ
SpyChef
Cevap
0
Görüntüleme
620
SpyChef
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
803
x-scarface
ahmetkartal
  • Kilitli
Cevap
1
Görüntüleme
1K
Haydar


Üst Alt